Hogyan motiválja magam, amikor messze még a cél?
Meg kell tanulnom németül (most az okokat nem részletezném) plusz levelezőn tanulok és bár tudom, milyen jó dolgokkal jár majd ez, sokszor elkeserít, milyen messze még az, hogy én jól tudják németül (nem csak konyhanyelven kell tudnom, hanem kb c1 szint), illetve meglegyen a diplomám.
Két hónapja kezdtem a németet, és el is vagyok vele, tehát a problémám nem az, hogy nem szeretem, hanem, hogy folyton eszemben van, hogy még legalább 3 év, mire eljutok oda, ahova kell (lehet több is, munka mellett csinálom ezt az egészet)
A kérdésem arra irányul, ti hogyan motivaljatok magatok, amikor tudjátok, még hosszú hónapok, évek vannak előttetek egy cél eléréséig?
Illetve az is bajom, bár ez már maximalizmus, hogy amióta elkezdtem németezni, nincs nagyon hobbim. Ezelőtt hetente kétszer aerobikra jártam, most ezt felvaltotta a német. (Az egyetemet már másfél éve csinálom. Az is egyre keményebb azért) Otthon azért edzegetek, meg nem is vagyok hízekony, de annyi időm nincs, h a német is beleferjen, meg a torna is. Szerettem rejtvényeket is fejteni, ez is leamortizálódott. Sajnos régen is ilyen voltam, pl addig nem pihentem, amíg pl nincs felporszívózva, stb.
Arra kell gondolni, hogy minden megtanult szó, igeidő és jól megoldott feladat közelebb visz a célodhoz, még akkor is, ha ezt nem mindig érzékeled.
Ami a hobbikat illeti, szerintem próbálj meg kompromisszumot kötni. Vagyis keress új hobbikat vagy nem tudom ismerős-e neked az a mondás, hogy az embernek arra van ideje, amire akarja? :)
Sok sikert a tanuláshoz!
Kisebb részekre kell bontani és akkor meglesz az időnkénti sikerélmény.
Pl a2, b2 szint és hasonló.
Én úgy tanultam, hogy netflixet átváltottam németre így kikapcsolódás közben is ragadt rám tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!