Van abban logika, hogy valaki azért nem akar külföldre utazni, mert „Magyarországot akarja megismerni”?
Figyelt kérdés
Egy idősebb ismerősöm mondta ezt még régebben. Pénze lenne rá, és belföldön rengeteget utazik autóval, de külföldre nem hajlandó menni.
Londonban volt talán egy hetet, meg azt hiszem, Szlovéniában.
Hozzáteszem nem beszél nyelveket, és magyar érzelműnek tartja magát.
Nem akarok ráerőltetni semmit, de sajnálom, hogy alig lát a világból valamit.
2022. márc. 3. 13:48
11/18 anonim válasza:
Igen. Itt is van rengeteg szép, rejtett látnivaló, úgyhogy először ezt (is) érdemes megnézni.
12/18 anonim válasza:
Nem beszélném én sem rá az idösebb hölgyet, hogy menjen külföldre. De azért ott is vannak látnivalók, emlékek. Felvidék, Erdély kezdetnek nem lenne rossz.
13/18 anonim válasza:
Olyan nincsen, hogy Magyarországot megismerni. Nincs annyi idöd, hogy mindenhova eljuss, se pénzed nincsen annyi. Azon kívül állandóan változik minden. Ami pl. 10 éve átalakult, az ma már ereklye is lehet. Ha netán mindent láttál, ami érdekelt, akkor kezdheted is elölröl, mert annyi változás történt.
14/18 Dzsoki válasza:
Logika,az lehet benne. Egyébként milyen idős az ismerősöd? Amennyiben 50 feletti,akkor hogy maradt ki neki a Világútlevél utáni történet. Létezik,hogy neki a Máriahilfer csak egy földrajzi hely és nem egy fogalom? Továbbá,Magyarországon,egyik faluban is,a másik faluban is a központ a templom,kocsma,polgármesteri hivatal.Valóban,részleteiben,mindegyik település más. Nem izgalmasabb a Milánói Dómot,az Eiffel tornyot vagy a Müncheni Sörfesztivált nézni,mint különbségeket keresni,magyar települések között? A nyelvtudás hiánya,nem érv,hiszen szervezett,idegenvezetővel ellátott utak is vannak külföldre.
15/18 anonim válasza:
Logika nincsen benne, de érdekesség, az igen. Külföldröl másképpen látják az emberek magyarorzágot. Legyen az illetö magyar, vagy külföldi, országunkat csak a hírekböl ismerheti. Nos, az meg vélemény kérdése, és itt van elásva a kérdésre a válasz.
16/18 Dzsoki válasza:
Továbbra sem tudni az életkort,de van olyan ma 70 éves ismerősöm,aki azért nem utazott külföldre,mert félt attól,hogy lezárják a határt és nem tud hazajönni.Igaz,ez olyan 40 évvel ezelőtti történet. Logika az talán,amit az előbb írtam. Illetőleg,ha jól tudom,akkor 2400 önkormányzat van Magyarországon. Egy egész élet nem elég,hogy mindegyiket megnézze. Továbbá tartom,hogy nagyon sok egységes település van. Központban a templom,a piac meg a kocsma. Ettől még megnézheti,amennyit tud,de érthetetlen,hogy Nagyvárad,Miklósfalva vagy Párkány sem érdekli.Amikor éppen csak túl vannak az országhatáron.
17/18 anonim válasza:
Szóval ha te szereted a babot én meg nem, akkor te nem bírod megérteni, hogy én miért nem szeretem, azért is szeressem mert te is szereted, hát miért vagyok ilyen nyomi, azt szeretni kell hisz te is szereted. Érted?
18/18 anonim válasza:
A magyarok többsége vígan elvan a langyos vízben, és egy külföldiekhez képest meglehetősen elmaradott gondolkodású és egyszerű.
Az ilyen emberek jobb is, ha Magyarországon mozgatják a 100 kg-os testüket, nem pedig külföldön égetek magukat nyelvtudás nélkül tescos szatyrokkal.
Magyarországon vannak ugyan szép helyek, de külföldhöz képest elég szürke ország, de hát az átlag magyarnak pont ez a szintje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!