Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit ronthatok el, ha folyton...

Mit ronthatok el, ha folyton megaláznak, úgy bánnak velem az emberek, ahogy másokkal nem mernének?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy felnagyítom, és másokat is érik az atrocitások, de nekem folyamatosan úgy tűnik, hogy csak felém irányul egy adott környezetben ez a viselkedés, míg másoknak kijár az alapvető tisztelet, nekem nem. Engem rögtön megtalálnak egy társaságban az ilyen kötözködő alakok. Munkahelyeken is pillanatok alatt kialakul, hogy én leszek a felmosórongy, akibe mindenki beletörölheti a lábát majd. Már előre látom egy-egy új helyen azt a pillanatot, amikor felcsillan a szemük, hogy na mehet a szabadagazda, ezen majd minden nap jól levezethetjük a feszkót. Ennek mi lehet az oka? 37N
2022. febr. 26. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

8#: Esetleg azt a módszert megpróbálhatod, hogy először elmondod, hogy mi a jó tulajdonsága, mit tesz jól, azonban "ez és ez" a dolog nem jó, nem tetszik, és ezen változtasson.

Tehát mint a gyerekeknek mondva a dolgokat.

Jó lenne neked is küzdősportot tanulni, vagy legaláb boxot, mert azzal részben az "önmagam pszichikai megvédését" is meg tudnád tanulni.

2022. febr. 26. 14:48
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát, elég izgága típus vagyok, képtelen vagyok nyugodtan állni. Van, hogy néha magamra erőltetem, hogy ne mozogjak már annyit, de kínszenvedés az egész. Nem vagyok az a félős, karösszezárós típus sem, ha kell simán belemegyek akármilyen konfliktusba, csak megint az a kérdés, hogy nekem miért kell, és másnak miért nem, mert nem hallom magam körül a botrányos jeleneteket lépten nyomon, de ha én akárhányszor "kiállnék" magamért, amikor belémkötnek, az egész életem erről szólna.

Amikor patáriázós típus voltam:pl. a kollégáim teli torokból szidták a céget az iroda közepén mindenki füle hallatára, én is, kb. ugyanannyira mint bárki más, de semmiképpen se jobban. Majd visszahallottam, hogy amikor nem voltam ott, kibeszéltek (azok, akikkel együtt szidtuk), hogy én mit hőbörgök mindenen. Tehát akármit is csinálhatok, én vagyok az, akinek nincs annyi joga, mint másoknak.

2022. febr. 26. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:
AZ is fontos lenne, hogy egy kicsit fékezd magad, mielőtt megszólalsz, felszólalsz. Ne egyből "rúgj" képletesen írva, hanem először vizsgálódj a helyzetről, gondold át a reakciódat, mit fogsz mondani, vegyél mély lélegzetet, számolj el 5-ig, és aztán válaszolj.
2022. febr. 26. 14:52
 14/14 A kérdező kommentje:
Amúgy sokkal fiatalabbnak nézek ki a koromnál, az öltözködésem is kicsit tinis, de semmiképpen se nőies. Kicsit gyogyós fejem van és gürü szemeim. A beszédem is kicsit fura, de csak kicsit. Meg szerintem szellemileg kicsit gyengébb vagyok másokhoz képest, legalábbis úgy tűnhet kívülről, szerintem meg inkább több dolgon gondolkodom egyszerre, amik közül aztán persze kiderülhet, hogy néhány felesleges volt, de van, hogy nem. De mindez szerintem még nem ok arra, hogy így kezeljenek.
2022. febr. 26. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!