Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Orvosi környezetbe a meztelens...

Orvosi környezetbe a meztelenség semmiképp sem lehet ciki? Még akkor sem ha egy csapat orvostanhallgató előtt történik?

Figyelt kérdés

Műtéti előkészítést néztek végig, aminek ugye nulladik lépése hogy minden ruha le, alsógatya is, és műtéti köpeny felvétele.

Amíg csak a műtős előkészítő van ott még egy dolog, na de ha mindehhez társul egy 5-6 fős orvostanhallgatói csapat aki ugyan csak megfigyel, de ott van és néz, az nem halál ciki?

2022. febr. 23. 08:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nekem eddig csak a kezemet és a vállamat műtötték, de a bizonyos résznél mindíg le voltam takarva.

Kórházban csak akkor láttak meztelenül, mikor fürödni kellett. de akkor is csak 1 nővér.

2022. febr. 23. 11:27
 12/19 anonim ***** válasza:
85%

Én így szültem a SOTE női klinikán... :)))

Tudtam előre, mert megkérdeztek, hogy lehet-e.

Nekem nem volt ezzel problémám. Ott volt egy sereg orvostanhallgató.

Engem egyáltalán nem zavart, úgy vettem, hogy tudományos célra használják a szülésemet.

2022. febr. 23. 11:38
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Hány éves vagy?
2022. febr. 23. 15:12
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Sebészeten felvágtak egy tályogot a bikini vonalamnál. Fehérneműt le kellett hozzá vennem, az asszisztensnő próbált takargatni.( egy hatvanas férfi orvos volt) Másnap vissza kellett mennem kötözésre , ugyanígy minden le. A hab a tortán az volt, hogy megjött aznapra. A tamponom madzagját direkt a másik oldalra leragasztottam, hogy ne lógjon be a sebbe még véletlenül se.

Lábat szétvetve, 4-5 ápoló tanuló füle hallatára kérdezett rá a doki a madzagra. Nekem nem volt ciki, de ő eléggé zavarba jött .

2022. febr. 25. 06:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A szégyenlősség, illetve annak hiánya egyaránt tanult folyamat és egyénenként erősen szubjektív. Pl. valaki szívesen jár nudizni, míg másnál szóba sem jöhet. A vázolt orvosi példa valaki számára rettentő kínos volna, míg másokat cseppet sem zavarna. Így a kérdés megfogalmazást, hogy „semmikép sem lehet ciki” nem tartom szerencsésnek, mert egyénfüggő. Ha ez történik valakivel, úgyse tehet mást minthogy meztelen lesz mindenki előtt, hisz az orvostanhallgatóknak is meg kell tanulni. Más kérdés hogy ő személyesen ezt miként éli meg.
2022. febr. 25. 19:55
 16/19 anonim válasza:
100%

Szia!

Egyetértek az előzővel: ha te személy szerint így érezted magad, akkor ez van, mindenki máshogyan áll ehhez lelkiekben.

Egyébként személy szerint én is nagyon kellemetlenül éreztem volna magam, hiába látok rá egy kicsit a másik oldalra is és tudom, hogy felesleges lenne; ilyen a személyiségem.

Azért írok viszont, mert orvostanhallgató vagyok, és jártam már osztályon s.ápolóként, ahol akaratlanul is találkozik az ember meztelen férfiakkal mosdatás, katéterezés, pelenkázás, esetleg femoralis erek "használatakor". Az orvostanhallgatók anatómiából megtanulták minden szerv minden szegletét, láttak már mindent atlaszban, de tetemen is, levizsgáztak belőle, szóval nekik szinte természetes ez, a protokoll része, és nem rád fognak koncentrálni, hanem arra, ami a dolguk. Ha egy katéter behelyezése az, amit gyakorolnak, akkor abban fognak elmerülni, hogy megfelelően tegyék be.

(Az ember talán nehezen "hiszi el", de orvoshoz menni nem ciki, legyen szó akármiről, az orvosnak sem ciki semmi, látott, hallott ő már elég sok mindent. Komolyan.)

Szóval ha ez némiképp csökkenteni tudja a feszélyezettséged, az orvostanhallgatók miatt ne aggódj!

Remélem, olyanokhoz lesz szerencséd a későbbiekben (is), akik alázattal fognak hozzád állni és nem kell csalódnod bennük!

Kitartást és gyors gyógyulást mindenkinek, aki érintett!

2022. febr. 27. 10:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez lett volna a legkisebb problémám.

Képzeld el amikor elmész, hogy levegyék tőled a csontvelőt, és te teljesen félsz, rettegsz, hogy milyen érzés lehet, erre behívnak +5 fő orvostanhallgatót miközben az orvos magyarázza nekik, hogy és most ezt és ezt fogja csinálni, minden egyes mozdulatot hallasz, miközben te csak túl akarsz rajta már esni, na az a legrosszabb.

2022. márc. 16. 00:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Kínosan érezném magam, de orvosi ügy. Lenyeled. Ennyi
2022. márc. 16. 01:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
#17 A csontvelő mintavétel szörnyű dolog, sajnos volt hozzá "szerencsém".
2022. márc. 16. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!