Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ba borzasztóan...

Mit tegyek, ba borzasztóan irigy vagyok azokra az emberekre, akik jól beszélnek idegen nyelveken?

Figyelt kérdés
Olyan jó, hogy nekik megy, csak úgy ragadnak rájuk a szavak, 1 év után folyékonyan beszélnek. Én ezzel szemben nagyon buta vagyok, még 10 szót sem tudok megtanulni naponta, mert rossz hozzá az agyam. Ez elég nagy frusztrációval tölt el, légyszívesebben ellátnám az idegen nyelveken beszélők baját, mert irigy vagyok rájuk.
2022. febr. 20. 23:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Anyám is ilyen :d kezd el játszani angolul PC-s játékokkal, nézz angol streameket bármiről....még tanulni sem kell, azt veszed észre hogy már tudsz azon a bizonyos nyelven. Én is így tanultam meg...suliba valahogy nem ment.
2022. febr. 20. 23:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Azzal megyek semmire, mert a nyelvvizsgán nem azt a nyelvezetet fogják számon kérni.
2022. febr. 20. 23:07
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Közben tanulhatsz is a nyelvvizsgára amúgy...ez csak egy hasznos hobbi hozzá, de egyébként igaz.
2022. febr. 20. 23:12
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
En is nehezen tanultam meg, de egy biztos. Olyan temaban tanulj amit elvezel. Nekem a mesekonyv bevalt pedig elotte semmi. Egyszeruen mert magyarul is imadtam a mesekonyveket, angolul meg szinte forditani se kellett hisz ki tudom talalni mi van oda irva.
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként én is irigykedtem rájuk, főleg, hogy már oviban volt egy olyan barátnőm, aki a magyar mellett tökéletesen beszélte az angolt és a spanyolt (az édesanyja spanyol volt, az apja magyar és az angol volt a közös nyelv a szülők között). Ezt az irigységemet arra fordítottam, hogy tanuljak és fejlődjek, így most, huszonnégy évesen két nyelvből (angol és olasz) beszélek felsőfokon és kettőből középfokon (dán és spanyol), és még közel se értem el minden célomat nyelvek területén.

Ahelyett, hogy irigykednél és az én és mások megveréséről álmodoznál fordítsd több időt a tanulásra. Nyilván van egy nyelvérzék, ami sokat segít, de kellő szorgalommal ez pótolható. Pár tipp:

1. Olyan nyelvet tanulj, amit szeretsz és érdekel.

2. Ismételni kell a szavakat, hangosan kimondva, gyakran visszakérdezve őket magadtól.

3. Nézz az adott nyelven műsorokat, először magyar felirattal, majd az adott nyelv feliratával, majd felirat nélkül.

4. Olvass az adott nyelven; először meséket, majd egyre bonyolultabbakat.

5. Hallgass zenét az adott nyelven és próbáld lefordítani a dalszöveget.

6. Online több platformon is beszélgethetsz anyanyelvű emberekkel.

A lényeg annyi, hogy tedd a nyelvet a mindennapi életed részévé.

6/14 anonim ***** válasza:
100%

"még 10 szót sem tudok megtanulni naponta, mert rossz hozzá az agyam."

A legnagyobb gát, hogy ezt a hülyeséget eldöntötted :D Ilyen nem létezik, hogy az agyad rossz hozzá...max ha diszlexiás vagy, de akkor meg hallás után mennie kell...Egyszerűen nincs annyi idegen nyelv a mindennapjaidban, erre jók tényleg a vidóejátékok, a nyelvvizsga meg nemtom kit érdekel? Most nyelvtudás kell vagy vizsga?

2022. febr. 20. 23:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen nyelvről van szó. De én vettem 1-1 könyvet kimondottam a szóbeli részhez és ezen kívül megoldottam jó pár érettségi feladatsort nyelvvizsgák előtt. (Tanárhoz nem jártam.) A Sprich einfal B2! és a Speak simply B2! köteteket használtam és évekkel ezelőtt sikeresen nyelvvizsgáztam mindkét nyelvből.

Érettségik (példa):

[link]

Azóta persze felejtettem, de exkuzálom magam, ha meg kell szólalni (pl. szlovén sógorommal angolul beszélünk, illetve az egyetemen is beszélgetek pár külföldi diákkal), és PRÓBÁLKOZOM. (Akár kézzel-lábbal mutogatva is.) A szerintem gyenge angolomat is méltatták már párszor, hogy ez tök jó és érthető, a többség nálam is gyengébben beszél. (Amúgy magyarul is nehéz megnyilvánulnom, inkább csendes és háttérbe húzódó vagyok.) Lehet, hogy te is rosszabbat gondolsz a tudásodról, mint ahogy mások látják? Nehéz elengedni ezt a parázást, de szerintem senki nem fog bántani amiatt, ha gyakorolni akarsz és egyszerűen fejezed ki magadat. Tény, hogy ehhez is kell egyfajta gátlástalanság.

2022. febr. 21. 00:52
 8/14 anonim ***** válasza:

Mind másban vagyunk jók, fogékonyak. Nekem a matekra való fogékonyságom miatt sokan irigylik az agyam, jól tudom tanítani és narrálni is. Viszont a középfokú angol nyelvvizsgámért vért izzadtam és azóta (8 éve) sem merek megszólalni angolul. Nyaralások előtt van egy kis mondatgyűjteményem, amivel nem halok éhen, meg annyi a szerencsém, hogy érteni értem a nyelvet, de ennyi, magamtól valós idejű mondatalkotásra mindig is képtelen voltam. Pedig 4-4 évig tanultam második nyelvet is.

Biztosan van valami, amiben te jó vagy. Általában egy erősség valamilyen területen maga után von egy gyengeséget egy másikon.

2022. febr. 21. 01:31
 9/14 A kérdező kommentje:
A nyelvtudást igazolni kell a nyelvvizsgával, meg az egyetemhez is plusz pontot ér. Köszönöm a segítséget. Majd akkor többet foglalkozok az angollal, akár a videójátékokból is tanulhatok, szóval azt sem vetem el.
2022. febr. 21. 06:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Jó neked, - hogy ez a legnagyobb "problémás", - kérdező! :DDD
2022. febr. 21. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!