Miért nem szeretik a buta embereket a nem buta emberek?
Nem vagyok egy professzor, de mindent hamar megértek, könnyen tanulok és intelligensnek tartom magamat.
Viszonylag fiatal vagyok, ennek fényében olvassátok a válaszom.
Tehát szerintem az is rendkívül zavaró, ha valaki olyan szinten buta, hogy nem lehet vele értelmesen beszélgetni, mert semmihez nem ért és csak annyi mindenre a válasza, hogy "aha", mert mást nem tud hozzátenni.
Viszont ha ezek az emberek még okosabbnak is hiszik magukat, na az végképp ki tud borítani.
Na várj nem teljesen értem. Nem mindegy, hogy valaki buta vagy tanulatlan. 8 általánossal is lehet valaki intelligens, okos, értelmes. És diplomával is lehet valaki hülye.
Több féle intelligencia van. Google-n rá lehet keresni. Tehát az is lehet buta bizonyos tekintetben, akinek 5 diplomája van, de mondjuk nincs érzelmi intelligenciája.
Nem tudom mennyire komoly a kérdés, de értelmes mondatokat írtál le. Szóval nem jött le számomra, hogy pontosan mire kell gondolni a buta alatt.
Egyébként inkább legyél jó ember.
Az emberek többsége szintén nem ért semmihez úgy igazán, ezt azért nem árt tudni. De ez a mindennapi életben, kapcsolatépítés szempontjából irreleváns is szokott lenni (az is, hogy mit jegyzel meg abból, amit megtanulsz).
Beszélgetni meg mindenki tud, kérdés, hogy kivel és miről. Small talkban én sem vagyok jó, az introvertáltabb alkatú emberek általában nem azok. Ettől még lehetsz érdekes személyiség a magad módján.
1. Mert nem érzem jól magam olyan emberek között, akik nem értenek meg vagy egyenesen lenéznek amiért én matematikus vagy fizikus vagy hasonló vagyok vagy leszek. Mert sokszor erre annyi választ kapok, hogy "fujj". Pedig nekem ez az életem. Az meg senkinek nem esik jól, ha valamit, amit nagyon szeret és fontos az életében a másik lehordja.
Ezt a nem buta emberek meg szokták érteni. Még akkor is, ha ők azt az adott dolgot nem szeretik, tisztelik a döntésemet. Persze van olyan buta ember, aki szintén képes erre.
2. Buta emberekkel nem lehet értelmesen vitatkozni. Nem logikusak az érveik és nem is nagyon tudnak reagálni a másik érveire. Így pedig nem fenntartható semmilyen kapcsolat.
3. Kevésbé szórakoztatóak. Pl nem értik a vicceket, nincs humoruk. Kevés jó ötletük van, nehezebben veszik fel a fonalat. Plusz ugye az érzelmi intelligencia is fontos. Hogy mikor hogyan viszonyulj a másikhoz, hogy pl felvidísd.
Engem leginkább ezek zavarnak. Persze nagyon nehéz kérdés, hogy ki buta, vagy mitől lehet okosnak nevezni valakit. Én nem gondolom magam butának, de lehet, hogy épp ezért vagyok nagyon buta, mert okos ember nem gondolja magát okosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!