Hogy kezeljem a buta, de okoskodó embereket?
Semmi gondom azzal, ha valaki tanulatlan, vagy butácska, viszont nagyon nehezen kezelem azt, amikor valaki ilyen és próbál okoskodni, beleszólni a dolgomba.
Én ehhez egyáltalán nem vagyok hozzászokva. Én magammal és a saját dolgaimmal törődök, ha kérdeznek, tanácsot kérnek, akkor adok, de kéretlenül sosem szólok bele mások dolgába, nem teszek megjegyzést.
A családomban sem volt jellemző.
A mostani élethelyzetemben viszont lett 1-2 olyan személy, akiknek ez természetes és valószínűleg így szocializálódtak, ez nekik természetes, de feljogosítva érzik magukat, hogy kéretlenül beleszóljanak mindenbe.
Ez engem rettentően idegesít, próbálom kezelni, figyelmen kívül hagyni, de akkor is idegesít és nem tudom megszokni.Kívülről jól kezelem, de legbelül felemészt ez az egész. Nem tudom megérteni, hogy más miért érez késztetést arra, hogy kéretlenül megjegyzést tegyen, véleményezzen.
Ezek a vélemények általában semmitmondóak, tehát kizárólag kötekedés, konfliktus forrás.
Természetesen volt már ilyen emberekkel találkozásom, de őket eltudtam kerülni, sajnos a jelenlegi élethelyzetemben nem tudom őket elkerülni, bekerültek, el kell fogadnom, de ugyanakkor idegesít.
Szívesen fogadok minden ezzel kapcsolatos tippet, tanácsot, filmet, könyvet, videót, bármit.
Köszönöm az észrevételt-el szoktam nyugtázni.
Szolid lezárása lehet a kellemetlen megjegyzéseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!