Feláldoznád a szabad akaratod a tökéletességért cserébe?
Figyelt kérdés
2022. febr. 14. 19:42
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
36 szavazat
1/22 anonim válasza:
Összefüggésben van a kettő?
Hogyan lehetne valami tökéletes, ha nincs meg a szabad akarata?! :,D
2/22 anonim válasza:
a tökéletességhez hozzátartozik a szabad akarat nálam
3/22 A kérdező kommentje:
1: Hát hogy egy tökéletes robot, vagy gép lennél és minden helyzetben automatikusan mindig a jó döntést hoznád meg.
Tökéletes lennél, azaz nem lenne benned hiba. A szabad akarat okvetlenül magában hordozza a rossz döntést és a rossz döntés lehetőségét.
2022. febr. 14. 19:47
4/22 A kérdező kommentje:
Nem lenne szabad akaratod, mert mindig jól döntenél, a jó opciót választanád minden szituációban.
2022. febr. 14. 19:49
5/22 anonim válasza:
Minden tokeletlenul tokeletes...
6/22 anonim válasza:
3-as...
Szabad akarat nélkül hogyan tudnám eldönteni, hogy jó-e az adott döntés?!
Nem minden jó döntés számít logikusnak. (Kinek a szempontjából jó döntés?!)
7/22 A kérdező kommentje:
6: De nem kellene hozzá szabad akarat, mert mint egy tökéletes számítógép, mindig 100%-osan jó döntéseket hoznál egyes szituációkban. Így lennél eleve beprogramozva. 0 hibaszázalékkal.
2022. febr. 14. 19:54
8/22 anonim válasza:
Papíron lehet, hogy valakinek jól hangzik, de én sose cserélném le erre a tökéletlen kis életem a szar döntéseimmel együtt.
9/22 A kérdező kommentje:
Szerintem én igen.
2022. febr. 14. 19:57
10/22 anonim válasza:
7-es...
És ha ez a 100%-an beprogramozott gép egy általa ismeretlen szituációba kerül, ahol döntéskényszerben van?
Szabad akarat nélkül mit tenne?! :,D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!