Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Stressz okozhatta ezt?

Stressz okozhatta ezt?

Figyelt kérdés

Felnőttképzésben tanulok.

Ma az történt, hogy épp tanműhelyben voltam a csoporttársakkal. Az egyik sráccal egy asztalnál dolgoztunk, de külön eszközzel, külön dolgon. Elkezdett beszólogatni, hogy az ő asztalánál hogy végezhetek ilyen béna munkát, nagyon gáz neki velem egy asztalnál lenni (még egyszer hangsúlyozom: ket teljesen külön dolgot csináltunk, mindenki a saját projektjével volt elfoglalva). Én mindig csöndben szoktam lenni, általában egyedül vagyok valahol hátul, messze a többiektől, de ma így alakult, hogy ketten voltunk egy padnál.

Először nem foglalkoztam vele, nem mondtam rá semmit, de nagyon bántott amiket mondott, és idegesített is.

Pár perc múlva megint beszólogatott mindenfélét, gúnyolni kezdett, és még azzal is dicsekedett nekem, hogy az apjától már kapott egy vállalkozást, amit vizsga után ő fog vinni, és ha nekem is lenne pénzem és lenne saját műhelyem, ahol tudnék hétvégén dolgozni, és sokkal normálisabb munkát csinálnék.

Itt már elpattant nálam valami és szorongatni kezdtem a kezemben lévő csavarhúzót, hogy én azt most mentem a büdös nagy arcába szúrom.

De végül csak szorítottam-szorítottam, néztem hol rá, hol a szerszámra, de végül csak álltam ott és nem csináltam semmit. Remegtem, úgy éreztem szó szerint szétrobbanhatok bármelyik pillanatban. Az izmaim feszesek voltak, egyszerre izzadtam és rázott a hideg is.

Ezután letettem a csavarhúzót, de úgy éreztem, szét vet az ideg és egyszerűen nem tudok menekülni a helyzetből. Ott voltam még mindig a műhelyben, ez az ember csak mondta-mondta-mondta a magáét megállás nélkül és röhögött rajtam. Kimentem a levegőre, ott már az oktató megkérdezte, mivan, mondtam neki, hogy nem tudok a sráctól dolgozni.

Megvonta a vállát, hogy őt az nem érdekli, szóljak rá.

De én nem vagyok az a beszédes típus, nehezen szólalok meg, és nem tudok kiállni magáért.

Egész nap egy állandó feszültség volt bennem, a pólómból csavarni lehet a vizet, mégis vacogtam egész nap, hányingerem volt mint valami elvonási tünettel küzdő embernek.

Végül hazaértem, és zokogásban törtem ki, de még mindig jelen van a hidegrázás.

Okozhat ilyet a stressz?

Olyan volt, mintha valami ki akarna törni belőlem, és ha elengedem magam, akkor lendülne a kezem a csavarhúzóval..

Azután olyan volt, mint amikor az alkoholista elé teszünk egy üveg piát, de megkötnénk a kezét és csak bámulná tétlenül a poharat, a teste pedig teljes egészében remegni kezdene, mert nem tud szabadulni a lehetetlen helyzetből.

A délután végén pedig eléggé elrontottam a feladatom is, mert nehéz volt koncentrálni és remegő kézzel dolgozni.

A srác amúgy ősz óta csinál\mond hasonlókat, de most először reagáltam így és nem értem, mi történt.

(Én 24 éves lány vagyok, ő 20 éves, ha ez számít. )

2022. febr. 10. 16:40
 1/4 anonim ***** válasza:
23%
Erősen elúlzott volt a reakciód.
2022. febr. 10. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sok a teher rajtad. Ez a része külön történet, a hülyegyereket oltsd le. Mond meg neki, hogy magasról teszel a faterja vállalkozására, arra meg még magasabbról, hogy ő milyenre értékeli a te munkádat, szóval húzzon bőrt a fogára. Nem ő a szakoktató, szóval nagyjából telibe lehet sz4rni a véleményét.
2022. febr. 10. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Fogjál össze másokkal, nemcsak veled csinálja a munkahelyi zaklatást. Írásban jelentsétek az iskolának, hogy az illetővel nem lehet együtt dolgozni. Nem kell eltűrnöd. Még jó, hogy volt benned annyi önfegyelem, hogy nem mentél neki. Valamiért igen hevesen reagáltál erre a sértegetésre, valami lehetett az életedben korábban, ami ugyanilyen helyzet volt, és ez a sértegetés azt tudattalanul behozta. Gondold át a konfliktusaidat. Tanulj meg kiállni magadért, találj szövetségeseket, és legyél képes a súlyuknak megfelelően kezelni az inzultusokat, lehet, hogy egyesek csak arra várnak, hogy téged felhúzzanak, ne add meg nekik ezt az örömet. Nem olyan fontos személyek ők, hogy miattuk felidegesítsd magad. Kivitelezhető megoldás az ilyen ártó emberek kerülése is. Mindehhez jól jönne egy pszichológus, de egy barát is.
2022. febr. 10. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:
55%

Szóval ? Nem mondtál semmit ? Egész nap piszkàlt te meg nèmán remegtèl ? Nem akarom elhinni .

Én se vagyok beszédes , de azért valamit mondhattál volna . Az életben még lesznek ilyen emberek . Készülj fel rájuk .

2022. febr. 10. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!