Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy ezen az...

Miért van az, hogy ezen az oldalon több önbizalmat veszítek, mint a való életben?

Figyelt kérdés

Egyszerűen annyira "szeretem", amikor valaki úgy személyeskedik, hogy nem is ismer... Soha nem volt gondom a tanulmányi/munkai eredményeimmel, az életmódommal és a társas kapcsolataim is nagyjából rendben vannak, de ezen az oldalon, valamiért mindenki szerint idióta, műveletlen hülye vagyok, akinek nincs élete és szellemileg egy zsák molylepke szintjén van. A legkomolyabb, amikor ezt olyanok írják, akiknek a stílusa és a helyesírása is egy nagy 0. Ezen a kics*szett oldalon az is próbál kiokítani, aki még azt se tudja, hogy egy szót j-vel vagy ly-vel kell írni. Országos eredményeim vannak sok területen, de ezen az oldalon mégis rendszeresen idiótának titulál egy köteg olyan ember, akiknek szinte csak tárgyi tévedéseik vannak egy témában.

Komolyan mondom... Ezen az oldalon jobban fel tudom magam húzni, mint a való életben bármin (személyesen nagyon hidegvérű vagyok) és sokkal jobban aláássa az önbizalmam is, mint igazából az egész valódi életem. Ezen az oldalon kapom a legtöbb savazást az emberektől. :-D

Miért lehet ez?

2022. febr. 5. 00:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#10.

Tudom miért van ennyi nem betegség miatt, hanem igénytelenségből elhízott ember... Régen a sporttal vezették le az emberek a mindennapok feszültségét, az internet megjelenése után meg itt vezetik le. Kamuprofilokat regisztrálnak különféle közösségi oldalakra és azon, vagy esetleg a saját fiókon, amennyiben nincs fent róluk kép (esetleg a nevük sem teljes), illetve névtelen fórumokon kezdenek neki a frusztráltságuk és a hülyeségeik levezetésének.

2022. febr. 5. 02:21
 12/20 anonim ***** válasza:
40%

"Komolyan mondom... Ezen az oldalon jobban fel tudom magam húzni, mint a való életben bármin (személyesen nagyon hidegvérű vagyok) és sokkal jobban aláássa az önbizalmam is, mint igazából az egész valódi életem."

Bocsi, de szerintem nálad sem stimmel minden. Hülyék, azok voltak és lesznek. Ez pedig egy anonim online felület, ebből kifolyólag különösen feltűnőek. Bár valóban idegesítőek tudnak lenni az emberi hülyeség itt tapasztalható megnyilvánulásai, de akkor is csak apróságok. Ilyesmiknek, hogy az egész nap itt lógó félanalfabéta nullajóskák idiótának titulálnak, rendben levő élet és lelkivilág mellett egy vállvonással feldolgozhatónak kell lenniük.

2022. febr. 5. 03:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor meggondolom, hogy írjak-e egyáltalán kommentet, vagy választ valahova, mert annyiszor betalál ok nélkül egy személyeskedő, frusztrált idióta és megpróbálja levezetni rajtam a dilijet.

Főleg Facebookon van ez, és az a durva, hogy van aki ezt az arcát felvállalva is megteszi. Persze itt is gyakori.

Szerintem valamennyire azért kivédhető. Ha valóban objektív, segítő szándékú, személyeskedés nélküli válaszokat írok, és fordítok rá annyi időt, hogy nincs tele hibákkal sem az írásom, kevés támadás, lepontozás ér. Amint indulat van benne, indul az acsarkodás

2022. febr. 5. 07:44
 14/20 anonim ***** válasza:
37%

Csak egy kérdés, nem megbántani akarlak. Ha ennyire jól megy, miért itt vársz megerősítést, jó véleményt, és miért fáj ha az ellenkezőjét kapod?

Én mondjuk tudom magamról hogy milyen tanulmányok állnak mögöttem és még mire készülök, ezért ha valaki leanalfabétáz csak mert egy szót nem tudok helyesen leírni (pl sose tudom hogy haggyuk vagy hagyjuk), kiröhögöm hogy "szeretnél te ilyen analfabéta lenni".

Ha pedig olyanra kapok sértést ami igaz és tisztában vagyok vele (pl 95 kilósan kövér vagyok), azon meg azért nem sértődök meg, mert igaz és tisztában vagyok vele.

Szerintem beszélgess pszichológussal, mert ha ennyire könnyű megingatni az önbizalmad, nagyon befolyásolható leszel, és olyan embereket, érzelmeket fogsz beengedni az életedbe, aminek nem lenne ott a helye...

20N

2022. febr. 5. 07:45
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem neked alapból nincs önbizalmad, ha ez az oldal képes lehúzni.
2022. febr. 5. 08:53
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

Biztos van benned egy bizonyos fokú megfelelési kényszer. Ha nem lenne, akkor nem idegesítene néhány itteni ember véleménye. Biztos hogy a való életben is próbálsz megfelelni a társadalmi elvárásoknak és a környezetednek. De ezt már megszoktad, fel sem tűnik neked. Itt az oldalon meg egy két barom beszólásai miatt úgy érzed, hogy aláássák az önbizalmad.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért ne lehetne saját véleményed? Miért kellene, hogy egyezzen a véleményed bárkiével? Miért érinti egy két frusztrált ember irománya a te önbizalmadat?

Be kell venni a "lesz*rom tablettát".

Gondolom ez a való életben is előfordult már veled. Nem mindig egyezik a véleményünk másokéval. Ezt tudomásul kell venni, és nem szabad magadra venni. Ne legyél megfelelési kényszeres. Mert valahol biztos zavar az a tudat téged, hogy kilógsz az itteni sorból, azért savaznak téged.

Ez nem így van. Gondolj arra, hogy nem kell hogy elvarázsoljon a "csordaszellem"! :D

Biztos értékes ember vagy, ne a gyk népétől függjön az önbizalmad!

2022. febr. 5. 09:26
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Hát aki ilyen fogyatékos oldalra jár az meg is érdemli. A válasz talán azért mert itt beteg emberek vannak csak. Nem érdemes ezeknek segíteni, egy valamiért jövök ide néha. Az az autós kategória.
2022. febr. 5. 10:12
 18/20 anonim ***** válasza:

Úgy kell valahogy felfogni, hogy ne számítson mindenféle beteg ember véleménye, meg élettelen lúzereké. Persze nem csak ilyenek vannak, de az ilyen tipikus kötekedő idióták biztos, hogy mind ilyenek.

Néha engem is felhúz, hogy egy témához nem értő senkiházi miért pontoz le mindenféle magyarázat nélkül, de aztán betudom, hogy szegény hülyegyerek.

Ha valaki leírja miért nem ért egyet érvekkel, azt legalább el lehet fogadni, bár ez olyan ritka, hogy szerintem az olyan nem is pontoz le, mert értelmesebb annál.

2022. febr. 5. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:

#18 vitakultúra és értelmes eszmecserék szempontjából egyébként szerintem a természettudományok kategória áll a legjobban, a politika a legrosszabbul.

mondjuk a tudományok kategóriában is szoktak zöldségeket írni (vannak, akik egy rövid google keresés után rögtön a téma szakértőjének gondolják magukat), viszont általában elfogadják, ha érvekkel alátámasztva kijavítod őket.

2022. febr. 5. 17:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A népszerűtlenebb topikokban kevés a troll, mert kevés a kérdés és válasz, így könnyebb az értelmes eszmecsere.

Politikába nem nézek be, mert az a világon mindenhol kihozza az állatot az emberből, képzelem itt mi lehet.

Meg hát a természettudomány valljuk be nem egy túl troll hívogató dolog.

2022. febr. 5. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!