Fiatal lányként sokszor azt érzem az idősebb férfiak idegesek és meg akarnak alázni, mikor velem beszélnek. MIÉRT?
21 éves lányként azt vettem észre, hogy amikor idősebb(30+) férfiakkal szóbaelegyedek a munkahelyemen (mivel ez is a munkaköröm része) sokszor megpróbálnak burkoltan megalázni, miközben teljesen jót cseverészünk. van aki indokolatlanul teljesen erőltetetten többször b'zdmegol miközben hozzám beszél (láthatóan rám irányulva), van aki megpróbálja játszani a laza csávót, nőket degradáló megjegyzéseket kezd el tenni NEKEM. amit én érzek rajtuk, hogy idegesebbek mint általában és megpróbálják csökkenteni az önbizalmam emiatt. én egy kifejezetten igényes, rendkívül tanult és illedelmesen kommunikáló lány vagyok - egyszerűen nem tudom elképzelni mi motiválja erre a férfiakat?
ez önbizalomhiányból ered, mert félnek, hogy valamivel megaláznám őket, ezért próbálják lehúzni az önbizalmam? vagy unszimpátiát kelt bennük annak a látványa, hogy egy náluk sokkal fiatalabb lány nem a korához illően viselkedik, hanem sokkal komolyabb?
Munkahelyfüggő, egy-egy ilyen alak azért előfordul, de jobb helyeken azért nem ez a munkaklímát meghatározó hozzáállás - 30 évvel ezelőtt sem ez volt a jellemző.
Én még fiatal nőként rászoktam, hogy adott esetben viszontmegjegyzésekkel válaszoljak (mellékesen, nyugodt hangon és rezzenéstelen arccal).
Idősebb férfi vagyok, pár napja két helyen is voltam ügyintézni.
Mindkét helyen fiatal lányok voltak.
Általában mindenkivel kedves, udvarias vagyok, főleg nőkkel próbálom ezt...naná.
Tapasztalat:
Amit meg kellett volna oldani, egyik helyen se sikerült, ennyi volt a megoldás részükről diadalittasan mosolyogva: sajnálom, sajnálom, sajnálom....
Végül panaszt írtam mindkét helyre, amiben teljesen jogosnak ítélték meg a helyzetem, nekem adtak igazat, nem is értették, miért nem hagyták jóvá a kérésem.
Szóval a szó, amit keresel, a frusztráció, kisebbrendűségi komplexus, amit azokon töltesz le végül, akiken nem kellene....
És sokan ezt észre sem veszik, hogy ilyenek, valószínű eddig kapták a feltétel nélküli dicséreteket, majd kikerültek a nagyvilágba...
Sok agyonkényeztetett fiatal, tele komplexussal....
Anyuci szemefénye kikerült az életbe és mivel nem esnek hanyatt a bájaitól az intelligensebb férfiak ezért jön egy panaszáradat.
Sajnos az a tapasztalat, hogy a fiatalabb lányok igen nagy százaléka a munkaidejét trécseléssel, dohányzással, kávézással, telefonnyomkodással és pasizással tölti. Ha valaki kérdez valamit tőle, fogalma sincs semmiről.
Tisztelet a kivételnek.
21:39
„"én egy kifejezetten igényes, rendkívül tanult és illedelmesen kommunikáló lány vagyok"
Ennyi helyesírási hibával???
:))”
Ebben mi a helyesírási hiba, te értelem szobra? Ha pedig az egész irományát nézed, néhány vesszőhiánya van csak, azt pedig vágod ugye, hogy azért, mert egy informális platformon nem kezdi nagybetűvel a mondatait, attól még a hivatalos leveleit minden bizonnyal nagy kezdőbetűkkel írja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!