Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez az okéboomer-ezés...

Mi ez az okéboomer-ezés mindenhol?

Figyelt kérdés

Egyre többször van az, hogy elvagyok egy jól megszokott facebook csoportban, osztogatok, lájkolgatok, nagyban megy a kommentelgetés, a poénkodás egy jól összeszokott csoportban, erre a semmiből megjelenik valami 13-14 éves gyerek, azt se tudom kicsoda, és odafirkantja a komment vagy a kép alá, hogy oké boomer. És már mindenhol ott vannak basszus és szinte mindenhez odaírják ezt, ami nem tiktok meg dancsópéter.

Ártott nekik valaki? Mi bajuk van? Mire jó ez az egész? 43/F

2022. febr. 1. 12:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
18%
Mi a kérdés?
2022. febr. 1. 12:25
 2/23 A kérdező kommentje:
Értitek amúgy a problémám? És néha maga a facebook csoport idősebb, mint a kölyök, aki odsz @ rja, hogy ok boomer.
2022. febr. 1. 12:25
 3/23 A kérdező kommentje:
#1 az a kérdés, hogy mire jó ez? Mi a célja, az értelme ennek? Én nem vagyok fent az ő csoportjaikban, nem gányolom össze azokat ilyenekkel.
2022. febr. 1. 12:27
 4/23 anonim ***** válasza:
0%
A problémádat értem, csak azt nem hogy mit szeretnél kérdezni.
2022. febr. 1. 12:27
 5/23 A kérdező kommentje:
Hogy miért csinálják ezt???
2022. febr. 1. 12:28
 6/23 A kérdező kommentje:
Ugyanis már elég idegesítő és nem csak nekem...
2022. febr. 1. 12:29
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert csak ennyit tudnak. Azt hiszik, ezzel a másikat megszégyenítik és akkor már a véleményére se kell odafigyelni. Mint minden beszólásnál, itt is egyszerűbb beszólni valamit, mint értelmesen válaszolni, főleg érvekkel, tényekkel, adatokkal.
2022. febr. 1. 12:33
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

7es vagyok. A viccet félretéve.

A kifejezéssel gyakran találkozni "Ok boomer!" formában is, amit az ellenkező (általában konzervatív) véleményre használnak a fiatalok válaszul. Jelentése "köszi a véleményt, de kit érdekel?". A kifejezés mögött általában az a gondolat áll, hogy a boomer generáció nem ért a modern dolgokhoz, önző, élvhajhász hozzáállásával tönkretette a földet és cserben hagyta a következő generációt, és nincs értelme a kérdésben a további párbeszédnek.

[link]

2022. febr. 1. 12:34
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez jelenleg a tini korosztály szlogenje az idősebbek kritikáira. Ezzel el lehet intézni minden, felnőttektől érkező negatív véleményt, hiszen nyilván csak azért kritizálnak, mert boomerek. De szerintem akik ezt mondogatják, kb. lövésük sincs róla, mi az a boomer, illetve kikre használták eredetileg. Majd lecseng ez is, és pár hónap múlva már ciki lesz használni.
2022. febr. 1. 12:34
 10/23 anonim ***** válasza:
32%

Visszanyalt a fagyi. Ők is eleget hallgatták, hogy "debezzeg mi még a sárban fociztunk, oszt mégse lett bajunk" meg hogy "azé depressziósak mer nem vótak sorkatonák!".

Ugye milyen rossz érzés, mikor pusztán egy generációhoz tartozás (ami, mint a bőrszín, nem egyéni döntés kérdése) miatt cseszegetnek?

2022. febr. 1. 12:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!