Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereket miért idegesíti...

Az embereket miért idegesíti ha a teljes nevükön szólítják őket?

Figyelt kérdés

Ezt most azért kérdezem mert sokszor lehetett már itt is olvasni, hogy az embereket frusztrálja ha a családnevükön hívják őket.

Ez eddig oké, de volt olyan is, hogy kiakadt a szülő és cirkuszkodott az oviban, hogy az ő gyerekét (legyen most Takács Évike pl) ne hívják a vezetéknevén, holott nem is azon hívták, hanem a komplett nevén Takács Évinek. Tehát nem csupán Takácsnak.

Meg volt egy nő is akinek komplexusai voltak amiatt, hogy annak idején egy másik Anita is volt rajta kívül a suliban, és hogy őt mindig a családnevével együtt hívták.

Csak ezekről a dolgokról az jut eszembe, hogy most akkor a hivatalos helyeken is rosszul érzik magukat? Mert ott sem csak a keresztnevükön fogják őket megszólítani.

Csak most nem teljesen tiszta, hogy amikor kijelenti valaki, hogy nem szeretem ha a vezetéknevemen hívnak, akkor most csak a vezetéknévvel van a baj, vagy azzal is, ha hozzáteszik a keresztnévhez?

2022. febr. 1. 10:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
volt vmi olyan, hogy amikor a full nevét mondják, akkor az kábé olyan, hogy mint amikor a szülő le akarja szídni, amikor a teljes full nevét használja; vagy valami ilyesmi.
2022. febr. 2. 19:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem béna, bugyuta, régies vezetéknevem van. A keresztnevem is régies, de a becézése elmegy. Utálom, ha a teljes nevemen hívnak, mert úgy érzem, mintha 10 évet öregedtem volna 19 létemre. Ha valami hangzatos vezetéknevem lenne (mondjuk ilyen oroszos, németes :D), na az már tetszene. A Szabó sem rossz.
2022. febr. 4. 23:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Speciel én vagyok az Anita, aki X Anita volt, és a másik volt az osztályban az Anita .

De a kérdezőnek nem valami jó az értelmezési képessége, mert nincsenek komplexusaim miatta, csak szimplán leírtam, hogy idegesítő volt...

Leírták fent, hogy miért, mondjuk, nem értem, mit nem értesz ezen. Te szeretnéd ha folyton Kovács Petike lennél az osztályban, munkahelyen, baráti körben, mert a másik a Peti?

Érdekes, a felnőtt társaságukban is ketten lettünk Aniták, sose hívott senki egyikünket se teljes néven, ránéz arra, akire gondol, ha keveredés van,tisztázzuk, nem nagy ügy.

Amúgy, az első eset általánosban volt, később az egyetemen egy Rita nevű mesélte pont ugyanezt, őt is zavarta, hogy a másik a Rita, ő meg a Horváth Rita..

2022. ápr. 10. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!