Lett már boldog attól valaki, hogy másoknak nála is rosszabb élete van?
Ismerem ezt a fajta "tanítást", személyesen azt tapasztaltam, hogy gyerekeknek mondogatják (én is megkaptam jópárszor) és talán kissé káros, saját tapasztalataim alapján.
Sok embert láttam akik így álnak hozzá a dolgok döntőtöbbségéhez, ha másról van szó de akkoris ha magukról. Ez ilyen szönyegalá söprős megoldás. Lehet ettől jobban érezni magad de milyen dolog az, hogy másnak a kárán nyugodsz meg és leszel boldogabb, ha mondhatjuk ígyis.
Nem, ettol nem leszel boldog. De ez pont ugyanolyan karos, mint folyton masok eletehez hasonlitgatni a sajatodat.
A sajat eletedert csakis te vagy felelos, senki mas. Ha nem tetszik az, ami van, akkor talald ki, hogyan lehetne jobb es kezdj el tenni erte.
Vannak a kattant vallásosak, akik szeretnek aláb*ni a másiknak. Na ezek örülnek csak IGAZÁN mindennek.
Jobban érzed magad,ez tény.
De ettől neked nem oldódik meg a helyzet.
Bár ad egy kis jobban létet,azért meg is kéne javítani a szitut.
Többször kaptam én is ilyen, és ehhez hasonló megjegyzéseket életem során. A Kérdező által leírt után például mindig rosszabbul érzem magam, és csak mélyebbre kerülök. Ellenben akadt már olyan is, bár nem sokszor, hogy egy ilyen mondat nyitotta fel a szemem, bűntudattal megspékelve, és jobban kezdtem értékelni, amim van.
Más szenvedése/boldogtalansága sosem okozott örömöt, megnyugvást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!