Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy átlag embernek hány RAMos...

Egy átlag embernek hány RAMos agya van?

Figyelt kérdés

2022. jan. 25. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

Jól van, ne szórakozzatok már vele! Minek szívatjátok?

Nyilván a kapacitására gondol, hogy mennyi giga, vagy terrabyte lehet. Csak túl primitív, vagy esetleg kicsi gyerek ahhoz, hogy értelmesen leírja mit is szeretne, mire kíváncsi.

A RAM-ot, mint tetszőleges hozzáférésű memóriát gondolja a tárolási kapacitásnak. Tehát ha 3 RAM-os a telefon, akkor mennyi lehet az emberi agy?

2022. jan. 25. 15:53
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát te nagyon vakon vagy. Nincs olyan rész az emberi agyban, ami akár kicsit megfeleltethető lenne a ROMnak, vagy a RAMnak. Nem, a rövidtávú memória sem. Az agy teljesen máshogy működik, mint egy számítógép.
2022. jan. 25. 15:54
 13/16 anonim ***** válasza:
2022. jan. 25. 15:56
 14/16 A kérdező kommentje:

Nem vagyok még teljes értekű felnőtt, de azért kicsit túlzás, hogy egy gyerek nem tudhatja az infós szakszavakat. Szerintem pont jobban tudná egy 10 éves mind én.:)

Hasonlatként, kreatívan tettem fel a kérdést. Természetes, hogy nem emberi hagy alteregója a számítogép. Durva is lenne.

2022. jan. 25. 16:00
 15/16 anonim ***** válasza:

The human brain consists of about one billion neurons. Each neuron forms about 1,000 connections to other neurons, amounting to more than a trillion connections. If each neuron could only help store a single memory, running out of space would be a problem.We might have only a few gigabytes of storage space, similar to the space in an iPod or a USB flash drive.

Yet neurons combine so that each one helps with many memories at a time, exponentially increasing the brain’s memory storage capacity to something closer to around 2.5 petabytes (or a million gigabytes).

For comparison, if your brain worked like a digital video recorder in a television, 2.5 petabytes would be enough to hold three million hours of TV shows. You would have to leave the TV running continuously for more than 300 years to use up all that storage.

Source: Scientific American

2022. jan. 25. 16:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Az emberi DNS mely minden egyes sejtben ott van, 10 a 18. hatvány bitet képes eltárolni. egyetlen sejt. és olyan 38 milliárd sejtből áll egy ember.
2022. jan. 25. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!