Hogyan legyek kevésbé gyerekes és “butácska”?
Az a “problémám”, hogy nagyon gyerekes vagyok, és nem igazán tudom, hogy merre induljak el annak érdekében, hogy ez változzon. A hangom is már-már idegesítően vékony, és emellé selypítek is, sokan hitték már telefonon keresztül, hogy 12 éves vagyok. A kinézetem is eléggé idomul ehhez, és a viselkedésem is. Gyerekesen naív vagyok, emiatt viszonylag sokan csaptak már be, és szó szerint mindenkit hajlamos vagyok megsajnálni apróságokért is, amiken rengeteget rágódom. Még párkapcsolatom sem volt, mivel rettegek, hogy nem vagyok elég felnőtt hozzá,
a nemi élet gondolatától pedig még undorodom is. Sajnos erre még rájön az is, hogy nem vagyok egy okos ember, amit elég gyakran bizonyítok is a környezetem felé. Rossz a felfogóképességem, nehezemre esik az absztrakt gondolkodás, a helyzetfelismerési képességem elég gyenge, illetve nagyon lassan tanulok. Az összetettebb feladatok elvégzése számomra szinte teljesen lehetetlen. Ha egy témához nem igazán tudok hozzászólni, inkább egy kínos vihogással terelek. Rólam amúgy is tudni kell, hogy mindenen nevetek, ami elég kellemetlen tud lenni sokszor. Most szakváltás miatt passziváltatok az egyetemen is, de a régi/jelenlegi szakomon rengetegszer volt az probléma, hogy az oktatóim egyszerűen nem vettek komolyan, aminek elég gyakran hangot is adtak. Sokszor kaptam meg tőlük, hogy “maga nem való ilyen komoly pályára”, vagy “maga még sok embert fog megkárosítani a szakértelmével”, de sokszor kvázi lebutáztak. Ezek nagyon rosszul estek, de be kellett látnom, hogy teljesen jogosan mondták nekem őket, hiszen nem csak tőlük hallottam hasonlókat, mások szemében is én voltam a butácska egyetemista lány, akinek semmi keresnivalója itt, és hűen tükrözi az egyetemi színvonal csökkenését a jelenlétével😅 Ezért is szeretnék változtatni, hogy a következő szakomat már ezen problémák kiküszöbölésével kezdhessem.😊 Tudnátok nekem segíteni, hogy hogyan lehetnék “felnőttesebb” úgy, hogy közben az értelmi képességeim is fejlődnek valamelyest? Tudom, az intelligenciaszint az nem igazán növelhető érdemben, de talán valaki tudna olyan fejlesztő könyveket/videókat mondani amikkel kismértékben javulna a felfogóképességem.
Elképesztően hálás lennék, ha tudnátok nekem tippeket mondani, minden választ nagyon szépen megköszönök előre is!❤️
21/L
A hangod nem fog változni valszeg, de sztem ez nem probléma.
Ahhoz képest, hogy butának tartod magad elég rendszerezetten megfogalmaztad a mondandódat. Én inkább arra gyanakodnék, hogy túl kritikus vagy magadhoz, és a környezetedből csak a kritikákat hallod meg, a dicséreteket meg nem veszed komolyan. Ettől függetlenül lehet, hogy másik szakon jobban éreznéd magad. Mondjuk az azért szempont, hogy te szereted-e, amit tanulsz?
A gyermetegséged miben nyilvánul meg?
Az, hogy bízol emberekben jó tulajdonság, hogy mások ezzel visszaélnek ez az ő hibájuk. Persze az ember óvatosabb egy idő után, de azért valahogy mégis jó ha valamennyi bizalmat meg tudunk őrizni magunkban.
Szerintem a buta emberekben nincs igény arra, hogy fejlődjenek, tehát az, hogy te fejlődnél, ez egy tök pozitív tulajdonság, erre tudsz építeni.
Gyermetegség: ha elmennél önkéntesnek, valami szociális szervezethez, ott sok emberi sorsot látnál, a pl. eléggé érleli az embert.
49f
Nem vagy buta, ds mivel nem vagy hétköznapi sem, az emberek nagy része nem tud mit kezdeni veled
. Ezért egyszerűen bekategorizálnak, és kivetítik rád a saját kudarcukat. Buta diák nincs, csak rossz tanár! Keress olyat, aki tud tanítani!
A hangodon is lehet változtatni, bár kicsit drasztikus. Ahogy Janis Joplin-nak is sikerült: whiskey jéggel és szivar. Pár év és mély, rekedtes hangod lesz.
Elnézést mindenkitől, hogy eddig nem jelentkeztem😊 Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak mindenkinek adtam zöld kezecskét! Kicsit jólestek a pozitív visszajelzések is, még így anonim módon is. Az önkéntességen már én is gondolkodtam egyébként, plusz ahova jelentkeztem egyetemre, ott is egy segítő szakmát fogok tanulni, úgyhogy örülök hogy ebben megerősítettek. Az asperger is felmerült itt a válaszok között, de nem diagnosztizáltak vele. Lehetséges hogy a leírás alapján annak tűnhetek, de amúgy sok olyan vonásom is van, ami ezt kizárja, csak itt nem említettem.
Nekem a négyes válasza is nagyon hasznos volt, legalább most már tudom, hogy a hangomat sajnos csak ilyen drasztikusan tudom megváltoztatni, de talán ez nem is gond, olyan rekedtes Janis Joplinos hangot nem is feltétlenül akarnék elérni😄
Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek!😊
Volt egy lány, akinek az egyetemen olyan hangja volt, mint egy 6 éves kislánynak. Ettől függetlenül egy okos, bombanő volt, sokunknak tetszett! :-) Az sokkal rosszabb, ha valakinek pl. kellemetlen a hangja.
Könyvtárban egyébként simán kérhetsz segítséget, hogy általánosan szeretnéd magad fejleszteni, művelni, ajánljanak ehhez könyveket.
Sok tudományba vannak ismeretterjesztő, bevezető könyvek, de akár egy igényesebb folyóirat is jó erre. Én pl. néha veszek egy-egy IPM-et, vagy GEO-t, ha érdekel, amiről szól. Meg tök jók az ismeretterjesztő TV csatornák, illetve a TED.COM-on sok előadás le van feliratozva magyarul is. De nem kell mindenben műveltnek lenned, ez nem is lehet. Ha hiszékenynek és ezért becsaphatónak érzed magad, csak rákérestem, kijött két cikk, hátha: [link]
2# voltam.
Illetve hát szeresd, ne kritizáld és fogadd el magad. Ez vagy te, vannak erősségeid, gyengeségeid, attól még egy egyedi kis csoda vagy te is! :-) [link]
2,9# vótam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!