Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az emberekről, akik divatból járnak pszichológushoz és hisztériáznak?

Figyelt kérdés

Nem a valóban szenvedő betegekre gondolok, hanem azokra az emberekre akiknek nincs különösebb problémájuk, mindenük megvan, mégis bebeszélik maguknak a különféle diagnózisokat, hogy depisek, nárcisztikusak, borderlineosak, és a pszichológus is szívesen fogadja a pénzt, sőt ő adja ezeket a diagnózisokat.

Azért fordult meg a fejemben a kérdés, mert elkezdtem csoportanalízisre járni, és a csoportban van két három olyan ember, akiknek az égvilágon semmi bajuk nincs, stabil egzisztenciával rendelkeznek, szerető családjuk van, nem verték, nem bántották őket, de kitalálgatnak maguknak különböző bajokat, amihez még a terapeuta is asszisztál. Szinte szekunder szégyenérzetem van, hogy depisnek hívja magát az egyik, mert kb. letört a körme, ellenben ott vannak a tényleg beteg emberek, és rájuk nézve ez megalázó.

Nagyon divatos lett most terápiára járni, ami nem gond, csak sokan divatból teszik, és elkezdik nemcsak magukat de a környezetüket is végigdiagnosztizálgatni, minden ex, minden szülő, az egész család nárcisztikus, borderline stb.

2022. jan. 6. 16:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
AZ önfejlesztés egyik újkori, "kiváló" módszere.
2022. jan. 6. 17:45
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

1. Nem kell betegnek lenni hogy pszichológushoz járj. Aki megteheti hogy karbantartja a pszichés egészségét, miért ne tegye?

2. Honnan tudod hogy nincs bajuk? Egyszer se láttad szomorúnak őket? És? Éhhez csak ennyit fűznék...

[link]

Az a szomorú, hogy sok olyan dolog miatt lehet depressziós az ember, amit a közvélemény nem is gondolna. Sőt, még a valódi jóakarók is elbagatellizálják, mert "megvan mindened, mi bajod lehet?" Csak elpusztult a kiskutyája 5 évesen? CSAK? És azt természetesen tudod, hogy hogy hatott rá. Nekem fóbiám van a hányástól. Kórházba kerültem 14 évesen, mellettem hánytak egyet és pánikrohamom volt. Magamon kívűl zokogtam hogy hagyjanak elmenni, az se érdekel ha meghalok csak ne kelljen ezt átélnem többször. Tudod mitől? Apám egyszer kiskoromban széthányta a lakást. Gondolnád hogy ez egy ekkora fóbiát okoz?

Nem mellesleg lehet hogy a "hisztis picsæ, akinek a legnagyobb traumája az hogy 5 évesen meghalt a kutyája", nemi erőszakon esett át kiskamasz korában. Csak nem mondja el (egy ilyen empatikus embernek miért is mondaná...)

Járjál csak ahoz a pszichógushoz, szükséged van rá.

2022. jan. 6. 17:47
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Ez talán a világ legrosszabb és legveszélyesebb hozzáállása a mentális egészséghez.

A terápia nem csak traumákról, vagy súlyos mentális problémákról szól (a komolyabb esetek amúgy is pszichiátriai hatáskörbe esnek, nem pedig pszichológiaiba) hanem stresszlevezetésről, magatartás változtatásról, érzelmek feldolgozásáról is.

Ha szerinted létezik a bolygón bárki is akinek tökéletes élete van, és nem szorul útmutatásra vagy segítségre valamilyen téren, akkor sztem nem látod az embereket komplex, összetett lényeknek, akiknek érzelmi mélységeik vannak azon kívül is, amit te látsz belőlük.

Kb olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy "miért szednek egészséges emberek vitaminokat, miközben a betegek azok, akiknek tényleg szüksége van utánpótlásra??"

Basszus azért, hogy megelőzzék a betegségeket, és hogy a lehető legerősebb legyen a szervezetük.

Az meg kifejezetten ellenszenves ahogy megsértődtél a #10es hozzászólásodban, mert nem olyan válaszokat kaptál, amikben reménykedtél.

2022. jan. 6. 18:15
 14/20 A kérdező kommentje:
13: Igen, pontosan, és ettől miért lesz valaki borderline vagy nárcisztikus?
2022. jan. 6. 18:20
 15/20 A kérdező kommentje:
Egyetértek, fontos a ventilláció, a mentális stabilitás fenntartása, önismeretre járni, stb. de ha “csak” ennyi van a dolog mögött, akkor miért kell súlyos diagnózisokkal dobálózni, aminek köze sincs a problémájukhoz.
2022. jan. 6. 18:22
 16/20 anonim ***** válasza:
20%
#15, talán mert ez a peoblémajuk, hogy bebeszélnek maguknak dolgokat. Nem vagy valami agyas.
2022. jan. 6. 18:25
 17/20 A kérdező kommentje:
16: és mi van ha ez a hozzáállás inkább a trendnek köszönhető (manapság mindenkinek az exe nárcisztikus)? Pont azt próbálom hangsúlyozni, hogy a pszichológus is bőven asszisztál ehhez, sőt ő maga diagnosztizálgatja a családtagokat látatlanban.
2022. jan. 6. 18:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Eldöntötted, hogy ez divatból megy és csak ezt vagy hajlandó látni. Ha ennyire zavar, dobd fel a foglalkozáson, mint azt már előttem is javasolták.
2022. jan. 6. 20:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"a csoportban van két három olyan ember, akiknek az égvilágon semmi bajuk nincs, stabil egzisztenciával rendelkeznek, szerető családjuk van, nem verték, nem bántották őket"

Honnan tudod ezek alapján, hogy semmi bajuk nincs? Unokatestvérem stabil egzisztenciát épített ki, jó állást szerzett, szép házat vettek, egy tündéri csajszit vett feleségül, gyönyörűszép kislányuk született, rengeteg barátja volt, örökké mosolygott és viccelődött... mégis öngyilkos lett egyik napról a másikra.

Kívülről ezt marhára nem lehet eldönteni. A mentális problémák nem mindig látványosak sajnos.

Egyébként fogorvoshoz, nőgyógyászhoz se akkor jár az ember (jó esetben) ha már baja van. Az autót is illik bevinni szervizbe még azelőtt, hogy szét akarna esni.

Szerintem pont hogy szuper lenne, ha népszerűbb lenne a rendszeres pszichológiai "kontroll".

Ha ez épp egy trendnek köszönhető, akkor is szuper.

2022. jan. 7. 10:45
 20/20 anonim válasza:
17%
nem tudom ki hogy van vele de én még pénzért sem mennék pszichológushoz! nem bízok bennük! túl nagy a hatalmuk az emberek elméje felett!
2022. jan. 7. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!