Ki az, aki annyira kívánja vissza a COVID előtti életet, mint púpot a hátára? Miért?
Én inkább verést kérnék, mint a régi "életet".
Minden nap be kellett járni az irodába. Az iskolába is be kellett járni (mindig jártam valami tanfolyamra vagy az egyetemre, amit jelenleg is csinálok).
A tömegközlekedési eszközökön fürtökben lógtak az emberek, kegyetlen volt. Az utcán szinte nem kellett lépkedni, mert elsodort az ár.
Elegem volt az emberekből, egyfelől a tömegnyomor miatt, másfelől mert a heti 42,5 óra irodai tartózkodás és a suli miatt is folyamatosan "jópofizni" kellett.
A kevés szabadidőmben otthon ültem, mert nem volt erőm ismét emberek között lenni, introvertáltként regenerálódnom kellett.
Nem volt időm sportolni, alig mozogtam.
Nem volt idő a hobbijaimra.
A folyamatos koránkelés miatt nonstop kialvatlan voltam, hétvégén sokszor megvolt a kétszer 12 óra alvás.
A COVID óta a home office-lehetőséget nagyon imádom (nálunk sohasem volt kötelező és nyaranta vissza is rendeltek minket heti 1-2 nap HO-val).
A távoktatás is hatalmas segítség az egyetemen. És igen, én nagyon sokat tanulok... Igen, tudok úgymond puskázni, de ha nem foglalkoztam az anyaggal sokat és nem értettem meg, akkor úgyse megy.
Segítség, hogy nem kell irodából suliba rohanni, közben valahogy enni is, nem kell este órák után még villamosozni, az óraközi szünetek hasznosan telnek és nem rohanással, a felvett órákat a saját ütememben nézem meg és így tényleg megértem.
Korábban be kellett járni olyan képzések miatt, amik simán működnek akár úgy is, hogy videók formájában megkapja az ember az anyagot, megnézi úgy és akkor, ahogy jólesik és bemegy vizsgázni.
Tudok főzni reggel (amikor utaznék) vagy ebédszünetben. Ebédszünetben tudok ügyet intézni, házimunkázni.
Van időm sportolni (bicaj, futás, otthon súlyzók, fitness ball, stepper, futópad, stb).
Nem vagyok kialvatlan, vagy legalábbis nem annyira és hétvégente nem kell a kétszer 12 óra alvás.
A saját szabadidőmben van erőm a saját barátaimra.
Szeretek beszélgetni a kollegáimmal, de heti 1, maximum 2 nap untig elegendő belőlük.
Sőt, én még a maszknak is örülök, mert harmada annyiszor vagyok beteg.
"ki ne találd már, hogy mindenki úgy választ munkát, hogy 3 óra utazásra legyen a munkahelyéről"
Másfél óra egyáltalán nem extrém sok. Én az agglomerációban élek, itt lényegében minden ember egy-két órát utazik a munkahelyére Budapestre, attól függ hogy Pesten belül hova. Oda-vissza nagyon könnyen kijön a napi 2-4 óra. Nem értem, mi ezen olyan hihetetlen.
"Szóval, a reggeli 1 órát mondjuk átalussza, hogy kipihent legyen. Marad 1 nyert órája, amibe belefér a főzés, házimunka, edzés (ahová szintén el kell menni, tehát utazik, meg minden más is.)"
Edzéshez miért kellene feltétlenül utazni? Én pl. a lakásban szoktam jógázni, vagy a környéken kocogni/bringázni.
Amúgy mit nem értesz? 6 előtt szoktam kelni ha bejárok, 7 előtt indulok otthonról, hogy 8-ra beérjek az irodába. Ha home office van, akkor 7-kor kelek, 8-ig bőven belefér a főzés. (bár nem is mindig reggel főztem, de belefért simán ha akkor akartam)
Nem szoktam pizsiben ülni, felvenni egy pólót, nadrágot és megfésülködni, megmosakodni összesen mondjuk 10 perc. Olyankor nem csinálok frizurát, nem sminkelek, az időspórolás, de ettől még nem csak a pizsi létezik.
Komolyan nem értem, mit nem értesz.
A reggeli utazás idejét átalussza. A legtöbbször stimmel nálam.
Az esti utazás idejében edz. Sokszor stimmel. Már miért kellene bárhova is menni edzeni? Én sokszor kimegyek a kapun, kocogás, bemegyek a kapun. Kiviszem a bicajt, 20-40 km, beviszem a bicajt, lelakatolom, felmegyek. Odamegyek a nappaliban a szőnyegre, hátizom, hasizom, odamegyek a sarokba a súlyzókhoz, karizom. Előkapom a steppert, valamilyen szinten kardio.
Házimunka ebéd után.
Kérdező! Az előzőt a #11-nek írtam, a tiédet akkor még nem láttam. De ha 20-40km-t biciklizel, akkor miért nem mentél azzal munkába, vagy suliba? 2in1, ugyanúgy beleférne.
Korábban még azt írtad, hogy be ne magyarázzam már hogy emberek 2 óránál többet utaznak napi szinten, meg hogy 1 órába mi fér bele, nem érted. Ebből nekem nem úgy tűnt, mintha felfogtad volna elsőre is. Ha felfogtad, akkor mi volt a kérdés?
Ezt ugyan nem tőlem kérdezted, de én pl. nem megyek bicajjal munkába mert konkrétan életveszélyes, keskeny nagyforgalmú főútvonal van arra, tele kamionokkal. Ettől még más irányba itt a környéken szoktam menni tekerni, amerre biztonságos.
#16! Korábban leírtam, hogy kikre gondolok. Konkrétan úgy kezdődik a mondat, hogy AZOKRA gondolok, akik nyernek 1+1 órát az utazással és leírnak 20 tevékenységet, ami belefér, nem RÁD, mivel te állításod szerint több időt nyersz és leírtad, mire fordítod. Ennél érthetőbbem már nem tudom leírni és nem is fogom többször. Ezt még pontozzátok le jól, többet nem írok 😉
Te ezt írtad, szó szerint: "Azokra gondoltam, akiknek megoldható a home office, vagyis többnyire klasszikus irodai dolgozók 8- fél 5-ig. Legyen az utazás 2x1 óra, és még sokat mondtam."
Miért mondtál volna sokat?? Az irodai dolgozók mind közel élnek a munkahelyükhöz??? Honnan szedted ezt? :D
17
Rettenetesen idegesnek tűnsz és egyébként azonnal kissé támadó voltál és látatlanban közölted, hogy szerinted ellazsálom a munkát és a sulit. Ez esett rosszul.
Reggel igenis többet alszom, ebédidőben igenis főzök, ha nem, akkor elmosogatok, locsolok, pici rendrakás van. Gyengébbek kedvéért: nem mindegyiket minden home office-os napon.
Délután igenis edzek. Vagy hamarabb kezdek tanulni. Óraközi szünetekben elmosogatom mondjuk a déli maradékot vagy akkor locsolok éppen.
Én se értem, mit lehet ezen nem érteni.
Igen, felsorolok ezer dolgot, de nem mindet csinálom minden nap a nyert időben (ami még mindig: nemcsak az utazás).
Összességében szoktam csinálni őket, de nem minden nap nyilván.
Nem mindenki sírt, amikor zárva voltak az edzőtermek, uszodák etc. Voltak, akik otthon edzettek. Vagy akkor kezdtek otthon edzeni, vagy már előtte is.
Most se mindenki otthon edz, de akinek nem fér bele a plusz utazás, otthon viszont bele tudja szorítani vagy szimplán otthon szeret, az igen.
Csak a lezárás alatt az volt hangos, aki eljárt edzeni, most az hangos, akinek a lezárások alatt végre volt idehe otthon edzeni.
15
Megértem és kitartást!!!
Én is írhatnám azt, hogy jó lenne, ha véget érne a COVID, de a tömegnyomort nem várom vissza és maradhatna a home office (mondjuk heti 3-4) és a távoktatás. Így ilyen szempontból korrektebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!