Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki az, aki annyira kívánja...

Ki az, aki annyira kívánja vissza a COVID előtti életet, mint púpot a hátára? Miért?

Figyelt kérdés

Én inkább verést kérnék, mint a régi "életet".

Minden nap be kellett járni az irodába. Az iskolába is be kellett járni (mindig jártam valami tanfolyamra vagy az egyetemre, amit jelenleg is csinálok).

A tömegközlekedési eszközökön fürtökben lógtak az emberek, kegyetlen volt. Az utcán szinte nem kellett lépkedni, mert elsodort az ár.

Elegem volt az emberekből, egyfelől a tömegnyomor miatt, másfelől mert a heti 42,5 óra irodai tartózkodás és a suli miatt is folyamatosan "jópofizni" kellett.

A kevés szabadidőmben otthon ültem, mert nem volt erőm ismét emberek között lenni, introvertáltként regenerálódnom kellett.

Nem volt időm sportolni, alig mozogtam.

Nem volt idő a hobbijaimra.

A folyamatos koránkelés miatt nonstop kialvatlan voltam, hétvégén sokszor megvolt a kétszer 12 óra alvás.

A COVID óta a home office-lehetőséget nagyon imádom (nálunk sohasem volt kötelező és nyaranta vissza is rendeltek minket heti 1-2 nap HO-val).

A távoktatás is hatalmas segítség az egyetemen. És igen, én nagyon sokat tanulok... Igen, tudok úgymond puskázni, de ha nem foglalkoztam az anyaggal sokat és nem értettem meg, akkor úgyse megy.

Segítség, hogy nem kell irodából suliba rohanni, közben valahogy enni is, nem kell este órák után még villamosozni, az óraközi szünetek hasznosan telnek és nem rohanással, a felvett órákat a saját ütememben nézem meg és így tényleg megértem.

Korábban be kellett járni olyan képzések miatt, amik simán működnek akár úgy is, hogy videók formájában megkapja az ember az anyagot, megnézi úgy és akkor, ahogy jólesik és bemegy vizsgázni.

Tudok főzni reggel (amikor utaznék) vagy ebédszünetben. Ebédszünetben tudok ügyet intézni, házimunkázni.

Van időm sportolni (bicaj, futás, otthon súlyzók, fitness ball, stepper, futópad, stb).

Nem vagyok kialvatlan, vagy legalábbis nem annyira és hétvégente nem kell a kétszer 12 óra alvás.

A saját szabadidőmben van erőm a saját barátaimra.

Szeretek beszélgetni a kollegáimmal, de heti 1, maximum 2 nap untig elegendő belőlük.

Sőt, én még a maszknak is örülök, mert harmada annyiszor vagyok beteg.

2022. jan. 6. 09:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Rossz hasonlat. Melegebb éghajlaton szeretnél élni?
2022. jan. 6. 09:46
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
A home officeról én se mondanék már le!
2022. jan. 6. 09:55
 3/21 A kérdező kommentje:

Ennél hidegebb éghajlaton inkább.

Miért, mire gondolsz, hogy elküldenek melegebb éghajlatra a véleményemért?

Melyik hasonlat rossz?

2022. jan. 6. 09:57
 4/21 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk már nincs home office, mindenkit visszarángattak az irodába. Azóta is depressziós vagyok (tudom, ez klisés kifejezés, de én tényleg hónapok óta nem szűnő depresszív hangulatban vagyok), utálom az egészet.
2022. jan. 6. 10:02
 5/21 A kérdező kommentje:

Szerintem mindenkit vissza fognak rángatni. Egy volt munkahelyemen már most bejárnak. Én most váltok, most is csak heti 2 van, ahova megyek (azért megyek ennek ellenére, mert sok szempontból tetszik a cég, ugródeszka, otthonról és a sulihoz is közel van meg meggyőződésem, hogy a home office mindenhol el fog párologni).

Ahogy a mindenféle tanfolyami jellegű OKJ-n és esti, levelezős egyetemen is ugyanúgy be kell majd járni, mint anno.

2022. jan. 6. 10:08
 6/21 anonim ***** válasza:
15%

Én szerencsére nem tapasztaltam meg ezt. Meg is őrülnék, ha egész nap gép előtt kéne ülnöm, hol munka, hol suli miatt.

Egyébként ilyeneket azok szoktak írni, akik mindkettőt ellógják. A világon nem szabadul fel ennyi idő pusztán az utazás hiányával, amennyit összeírtok. Pl.nézd meg, mit írtál: Tudok főzni reggel(amikor utaznék)...Nem vagyok kialvatlan. Bocs, biztos én vagyok fura, de én ugyanolyan kialvatlan vagyok, akkor is, ha utazás, és akkor is, ha főzés miatt kelek korán.

Szóval én kérem vissza a Covid előtti életet.

2022. jan. 6. 10:32
 7/21 anonim ***** válasza:
73%

Ez egy bromság, ne haragudj. :D

Hogy a fenébe ne szabadulna fel? Nekem napi 3 órám lesz szabad, ha nem kell utaznom. Amikor otthonról dolgozhattam, azt csináltam, hogy 1 órával később keltem, még így is tudtam főzni 8-ig, délután pedig még tovább is dolgoztam mint szoktam, mert nem kellett időre rohannom a vonatomhoz.

Gondolom te közel laksz a munkahelyedhez, de nem ritka az aki napi 2-4 órát spórol a felesleges utazgatáson.

2022. jan. 6. 10:37
 8/21 A kérdező kommentje:

Leírhatom konkrétan is, nem leszek sokkal felismerhetőbb.

Reggeli készülődés minimum lefeleződik.

Reggeli utazás átlagosan 50 perc.

Esti utazás átlagosan 50 perc.

Ha egyetem van, munkahelyről egyetemre 30 perc, egyetemről haza 40-50, mert ritkák a járatok.

Minden szünet 15 perc.

Ebédszünet. Hát 1 órát mindenki szünetel otthon, bent ez többre is kijöhet mindenféle lazsálás nélkül is.

Szívem szerint ide venném a "munkaközi szüneteket" is.

2022. jan. 6. 10:40
 9/21 anonim ***** válasza:
0%
#6! Igen, közel lakom. Munkám során emberekhez járok ki, naponta többhöz. A legközelebbi is 1 órára van tőlem.😂 Másik munkám többnyire más városban, minimum 2 óra utazással. Szóval nem, nem erre írtam. Azokra gondoltam, akiknek megoldható a home office, vagyis többnyire klasszikus irodai dolgozók 8- fél 5-ig. Legyen az utazás 2x1 óra, és még sokat mondtam. Mert ki ne találd már, hogy mindenki úgy választ munkát, hogy 3 óra utazásra legyen a munkahelyéről. Szóval, a reggeli 1 órát mondjuk átalussza, hogy kipihent legyen. Marad 1 nyert órája, amibe belefér a főzés, házimunka, edzés (ahová szintén el kell menni, tehát utazik, meg minden más is.) Na, ezt nem értem. A készülődés lefeleződését, ahogy a kérdező írta, valóban nem vettem bele. Én nem szívesen ülnék pizsiben mondjuk egy értekezleten, szóval valóban nem számoltam vele.
2022. jan. 6. 11:00
 10/21 anonim ***** válasza:
95%
Én nem kívánom vissza. Nappal 6-22, éjszaka 22-04.30 voltunk nyitva. Kovid alatt bezártunk aztán kinyitottunk lett 7-19 ami elég kényelmes volt, most már hosszabbítottak a nyitvatartáson 6-20, és vissza jött az éjszaka is 21-03, még így is kényelmesebb, mint a kovid előtti nagyon hosszú nyitvatartással, amikor a délutános műszakból 11-éjfélre értem haza kb., reggel meg ugyanúgy keltem 6.30 kor mert a gyereket kell kelteni és suliba indítani. Amikor a kovid miatt bezártunk néztem másik munkát is, azt megtartottam mellékállásnak, így anyagilag nem panaszkodok, a lakáson is sokmindent meg tudtam csináltatni, ha nem lett volna a kovid miatti bezárás,nem néztem volna másik munkahelyet, és pl még nem lenne klímánk, új ablakunk stb.
2022. jan. 6. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!