Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan legyek ravasz, számító?

Hogyan legyek ravasz, számító?

Figyelt kérdés

Tanácsokat szeretnék kérni, hogyan lehetek ravasz és számító?

Magamtól nem tudom, mivel ennek pont ellenkezője vagyok, de megelégeltem, mert eddigi életem során csak a földbe tapostak, mindenben a rövidet húztam. Elegem lett ebből a szerepből, csak a szenvedés járt vele.És úgy vettem észre, a számító emberek az igazán sikeresek.

Tudnátok mondani néhány példát, hogyan tudnám ezt megvalósítani?

Például hogyan

- viselkedjek

- hozzak döntést

- keressek magamnak társaságot

- beszéljek az emberekkel ?

Akár youtube-videó, bármi ami ezt bemutatja, de a legjobbak mindig a személyes példáitok :)

(Párkapcsolatom van, amin nem is szándékozok változtatni/eldobni, vele együtt szeretném megvalósítani és a családomra mindig tekintettel lennék, csak másokra nem.)

2022. jan. 5. 14:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%

Az elnyomottság miatt szeretnél ravasz, számító lenni, hogy mások ne tudjanak feléd kerekedni akkor kevés lesz ez a két tulajdonság.

Kell hozzá erő, férfiasság, karizmatikus vonás, BÁTORSÁG, OKOSSÁG, tettrekészség.

Ravaszsághoz/ számítóhoz; INTELLIGENCIA, okosság, összefüggések HELYES meglátása nélkülözhetetlen! (sok ember olyan összefüggéseket lát csak meg amit saját maga vetít rá egy élethelyzetre/ emberre ez téves!!! azt kell látni ami a valóság, ami rajtad kívül esik, ehhez olyan szintű élettapasztalattal kell rendelkezned ami abból merítkezik, hogy sok embert/ élethelyzetet ismersz, mentél keresztül.

Szóval van tapasztalatod a dolgok mivé fejlődésében, hogy mi- miből lesz.

Ha kapsz egy magot amiről fogalmad sincs, hogy mivé alakul akkor el sem tudod ültetni, hogy kinőjön. Ezért kell a tudás! hogy eltudd ültetni a magnak megfelelő környezetbe.

- Intelligencia nem fejleszthető,

- férfiasság nem fejleszthető,

- karizmatikusság nem fejleszthető,

- bátorság elég nehézkesen fejleszthető mert az ember a fejlődése során mindig menekült, ha megfigyeled te is szinté minden konfliktusodból menekülsz, ha mást látsz bántalmazni nem mersz közbe avatkozni mert félsz, hogy téged is elvernek(következményektől), ha megnézed ez is egy az emberrel születettképesség nem mindegyik gyerek bátor, sőt a legtöbb álldóan sír még ha elesik akkor is de van olyan gyerek aki elesik a kismotorral és még ő nyugtatja az anyukáját, hogy "semmi bajom anya", ...

-okosság fejleszthető, de ezzel mész a sokra olyan leszel mint egy jól funkcionáló autista aki 1 óra alatt kiolvas egy 150 -300 oldalas könyvet és szóról-szóra vissza mondja, de ennek semmi értelme,

- tettrekészség sem igazán fejleszthető mert ha gyáva vagy semmire nem vagy használható mert a gyávaságod megbénít.

2022. szept. 30. 13:55
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, tehát leírtad ezt ide, hogy mi NEM fejleszthető? Ezzel nem adtál nekem segítő választ azt ugye tudod?
2022. szept. 30. 18:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Manipulációra gondolsz?

Érzelmileg is lehet manipulálni, de azért próbáld meg az erkölcsi normákat betartani, lelkiismerettel csinálni. Gondolva a másikra is. YouTube-on találsz egy csomó videót manipulációs technikákról.

2022. szept. 30. 18:48
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

de segítettem, mert így felismerheted önmagad, ha nincs meg benned még a csirája sem a felsorolt képességeknek akkor esélytelen vagy!

Rövidtávon ugyan elhitetheted náladnál silányabb képességű emberekkel, hogy ravasz és számító vagy, de csak időkérdése, hogy mikor veszik észre, hogy nincsenek a tetteid összefüggésben az "eljátszott" személyiségeddel azaz a nonverbális/ verbális képességeiddel, egzisztenciáddal, ...

Három féle ember létezik:

- birka

- farkas

- juhászkutya

- birka a populáció 70%

- farkas: 20%

- juhászkutya: 10%

- birkák azok akik alkalmazottak, vezetőre, állambácsira, munkáltatóra, tanárokra, szabályokra, törvényekre, ... vágynak mert egyedül semmihez nem értenek. Nem életképtelenek, de hamar kihalnának ha benézne a XXI. századba a MAD MAX életstílus; tudod amikor mindenki-mindenki ellenfele és azt eszed amit találsz, amikor az erősebb marad fent vagy az INTELLIGENS= ravaszabb!

- farkasok azok akik erőszakosok a birkákkal vagy más farkasokkal a rendszerrel mindennel szemben ami nem tetszik nekik, ha nem megy nekik a törvény által nyújtott keretek között(rendőr) akkor azon kívül teszik(bűnözök).

- juhászkutyák meg azok akik megvédik a birkákat és rendszert, úgy, hogy elzavarják a farkasokat, de mivel elég kevesen vannak így elég nehéz dolgok van, mert a birkákat is védeni kell és a rendszert is építeniük kell, mert a farkasok egyre többen vannak és egyre éhesebbek.

--------------

>>>>FONTOS: Szóval ezért van értelem a korábbi megjegyzésemnek, mert a három ember típusból nincs átjárás, az ember alapszintű működését a génjei determinálják arra ahogyan gondolkodik, viselkedik. Egy birka nem tud farkasként működni, ha igen akkor ő enné meg a farkast, ez abszurd = elképzelhetetlen már csak azért sem müködne mert nem húsevő hanem növényevő.

Az más kérdés, hogy a farkas tud -e birkává/ juhászkutyává válni de ebben a kérdésedben nem erre keresed a választ!

2022. szept. 30. 22:42
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

"Három féle ember létezik:

- birka

- farkas

- juhászkutya"

Szerintem túl sokszor láttad az amerikai mesterlövész c. filmet XD

(Mondjuk nekem is az egyik nagy kedvencem.👏)

2022. szept. 30. 22:46
 16/16 anonim ***** válasza:
2022. okt. 1. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!