Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan legyek ravasz, számító?

Hogyan legyek ravasz, számító?

Figyelt kérdés

Tanácsokat szeretnék kérni, hogyan lehetek ravasz és számító?

Magamtól nem tudom, mivel ennek pont ellenkezője vagyok, de megelégeltem, mert eddigi életem során csak a földbe tapostak, mindenben a rövidet húztam. Elegem lett ebből a szerepből, csak a szenvedés járt vele.És úgy vettem észre, a számító emberek az igazán sikeresek.

Tudnátok mondani néhány példát, hogyan tudnám ezt megvalósítani?

Például hogyan

- viselkedjek

- hozzak döntést

- keressek magamnak társaságot

- beszéljek az emberekkel ?

Akár youtube-videó, bármi ami ezt bemutatja, de a legjobbak mindig a személyes példáitok :)

(Párkapcsolatom van, amin nem is szándékozok változtatni/eldobni, vele együtt szeretném megvalósítani és a családomra mindig tekintettel lennék, csak másokra nem.)

2022. jan. 5. 14:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Shapiro: Győzd le a múltad!
2022. jan. 5. 14:38
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon jó megfigyelőnek és emberismerőnek kéne lenned hozzá.
2022. jan. 5. 14:48
 3/16 anonim ***** válasza:
46%

Ez tök egyszerű amúgy.

Mindig végezd hiba nélkül a mubkádat, vallalj pluszt, dicsekedj a felettesnek, hogy mi mindent megcsinaltál rövid idő alatt, ha pedig egy kollégád hibázik kotnyeleskedj bele, javítsd ki gyorsan helyette, ne várd meg míg maga kijavítja és azonnal rohanj vele a fönökhöz panaszkodni.

Ha sikerült, akkor veregesd meg a válladat, hogy egy hulladék lettél, elérted, amit akartál és igyanaz a féreg lettél, akik miatt te szenvedtél, csak most majd te fogod más hasonlóan gyámoltalan emberkék életét megkeseríteni.

2022. jan. 5. 14:57
 4/16 A kérdező kommentje:

Első: ez miben segíti a fenti viselkedést?

Utolsó: nem bánom, mert nem akarok már az elnyomott lenni.

2022. jan. 5. 15:08
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

Mert a kettő között nem opció?

Mondjuk, hogy felvarrod a tökeidet és verbálisan kiallsz magadért, határozottabb, összeszedetteb leszel, hangosabb és mindig mwgvéded magadat

Ha azt látják, hogy elnyomhatóvagy, akkor el is fognak.

2022. jan. 5. 15:12
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Mindennek az alapja hogy képes legyél a másik ember fejével, érzelmeivel gondolkodni. Tudd beleképzelni magad az ő helyébe, reakcióiba. Mindig egy képzeletbeli lépéssel a többiek előtt járj. Ha ez nem megy, felejtsd el, mert addig csak egy reaktív ember leszel aki fut a világ után.
2022. jan. 5. 15:26
 7/16 anonim ***** válasza:
65%

Emberismeret!

De ehhez kell tapasztalat.

Továbbá legyél határozott,ha valami nem tetszik vagy úgy gondolod,hogy ez neked nem jó vagy hülyének akar valaki nézni akkor mond bele az illető szemébe azonnal amit gondolsz,ne hezitálj!

Hogyan légy ravasz és számító?

Manipulációval! Vagyis úgy kell viselkedni a másik emberrel,hogy azt tegye amit mondasz vagy úgy alakuljanak a dolgok ahogy eltervezted.

2022. jan. 6. 00:36
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Az elnyomott, kihasznált, átvert ember ellenkezője nem az, aki elnyom, kihasznál és átver másokat. Ha nem akarsz elnyomott, kihasznált, átvert lenni, akkor figyelj rá, hogy ne nyomjanak el, ne használjanak ki, ne verjenek át, miközben ugyanúgy megmaradhatsz normális jó embernek, aki eddig is voltál.

Az, hogy jobban figyelsz a saját érdekeidre, nem hagyod magad elnyomni és óvatosabb vagy, hogy kevésbé tudjanak átverni még nem jelenti azt, hogy ügyeskedővé kell válnod.

Azzal, hogy megpróbálkozol a másik véglettel és olyanná válsz, amilyen emberek neked ártottak, csak azt éred el, hogy téged is ugyanúgy utálni, megvetni fognak, mint te megveted és utálod most őket. De ezzel még nincs vége, hogy miért szívhatod meg. Mivel az alap természeted eddig nem ilyen volt, valószínűleg nem fog olyan jól menni, mint akik már régóta csinálják. Egy csomószor fogsz kudarcot vallani a próbálkozásaiddal, amikért szintén megütheted a bokádat - nagyobb eséllyel, mint azok, akik már régóta, ezért nálad sokkal ügyesebben csinálják. Ráadásul, ha nem csak jó embereket próbálsz lehúzni, akkor még inkább vissza tud ütni minden hibád, mert rajtad nagyobb eséllyel fogják leverni is a nem sikerülő ügyeskedéseidet, mint azokon, akik már rutinosan kezelik az ilyen helyzeteket is.

Egyébként a legtöbb esetben a környezetük, életpályájuk teszi ilyenné (vagy épp olyanná) az embereket, nem csak egyszeri döntés és nem kézikönyvből tanulják, hogyan kell csinálni. Általában olyan környezetben élnek, ahol már megvan az ilyen irányú gondolkodás, olyan szemléletben nevelkednek, hogy a világot olyan módon nézik, hol milyen lehetőségek adódnak, mellé pedig nem alakulnak ki (vagy még el is nyomják) a morális gátlásokat, hogy ne törődjenek a következményekkel, retorziókkal, ha jönnek, megtanulják azokat is elkerülni, kijátszani, stb. Nem egyik napról a másikra tanulják meg, hanem belenőnek, kisebb, aztán nagyobb dolgokkal próbálkoznak, jutalmazzák őket a sikerek, tanulásra, fejlődésre ösztönzik őket a kudarcok.

Ha te most akarod elkezdeni, amit mások lehet, hogy már kis gyerek koruk óta, vagyis egész életükben gyakorolnak, akkor jó eséllyel ennyi lemaradásban vagy. Bármit csinálsz, akkor is kezdő leszel hozzájuk képest, így a saját műfajukban aligha fogod legyőzni őket.

Érdemes viszont eltanulni tőlük a lényeglátást, az érdekeid felismerését és védelmét. Érdemes lehet megismerni a trükkjeiket, hogy kevésbé működjenek rajtad. Sőt akár jóra is lehet használni a módszereiket, mert ugyanazzal a módszerrel, amivel átvernek és hülyeségekre vesznek rá embereket, azzal akár jó dolgokat is jobban lehet szolgálni. Egy jó kereskedőnél, akinek jó meggyőző képessége van csupán morális döntés, hogy visszaél ezzel a képességgel és átveri az üzletfeleit, vagy jó célra használja és olyasmire beszéli rá az ügyfelét, amit az ügyfél maga is akar, ami érdeke és így nem csak az egyikük, hanem a másik is jól jár. Maga a módszer, a meggyőzés akár ugyanaz is lehet. Akár még trükközés is lehet benne, hogy nem nehezíti meg a döntést még 50 féle másik lehetőséggel, ha az az egy megoldás tényleg jó az embernek, akkor nem zavarja össze a többivel. Végső soron viszont elégedett lesz a jó döntéssel és mindkettőjüknek lehet jó az üzlet.

2022. jan. 14. 13:46
 9/16 A kérdező kommentje:
Utolsó sajnos jól mondod, nem lennék benne elég tapasztalt hozzájuk képest...
2022. jan. 20. 15:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem is érdemes! Heverd ki a történteket és éld tovább az életed, a saját boldogságodra koncentrálj és ne hagyd, hogy azt elrontsák. Légy a jövőben körültekintőbb, védd magad az átverésektől, kihasználástól, de nem érdemes szándékosan rosszat tenni mással.

Ha épp belefér az idődbe, életedbe, segíthetsz is másoknak, csak ne várj érte cserébe semmit, így nem csalódsz, ha nem is kapsz.

Én pl. nem adok kölcsön könyvet. Ajándékba adom, így nem lepődök meg rajta, ha nem kapom vissza. Ha mégis visszaadja valaki, akkor pozitív meglepetés ér és elajándékozhatom valaki másnak, vagy akár ugyanannak. Ha annyira fontos könyv, mindjárt kettőt veszek, hogy nekem is maradjon egy példány azután, hogy odaadtam valaki másnak. Vagy rendelek egyet azután, hogy odaadtam az egyetlen példányomat.

2022. jan. 20. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!