Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon őszintén, szerintetek...

Nagyon őszintén, szerintetek gáz ez így 24 évesen?

Figyelt kérdés

Nem szoktam panaszkodni, de egy ideje gondolkozom rajta, hogy kiírjam ezt a kérdést, kíváncsi lennék mások véleményére és legalább kiírom magamból.

Megpróbálom röviden.

24 éves fiú vagyok és egyszerűen úgy érzem nem tartok sehol az életben.

Tudom, hogy erre mondják sokan, hogy nem szabad másokhoz hasonlítani magad, stb.

De én mégis látom másokon, hogy haladnak, építik a dolgaikat.

Fiatalabb koromban elváltak a szüleim apám alkoholizmusa miatt, azóta anyámmal es a testvéremmel élek.

Akkoriban nagyon kicsesztem magammal, mert egy olyan irányba indultam el a tanulásban, amire elpazaroltam néhány évet feleslegesen.

Azóta leérettségiztem és elvégeztem egy olyan szakmát ami nagyon tetszik.

A szakmai vizsga után próbálkoztam elhelyezkedni, voltam több állásinterjún is, de nem vettek fel sehova a vírushelyzetre hivatkozva.

Ezért nagyon szégyellem is magam, mert még eddig nem dolgoztam sehol, ami 24 évesen már elég szégyellni való dolog.

Régebben kaptam ösztöndíjjat meg jártam tanfolyamra is amiért kaptam pénzt, de ezek nem olyan dolgok mintha dolgoznék.

Jelenleg az előzőleg tanult szakmámhoz nagyon közel álló szakmát tanulok nappali tagozaton, amit nagyon szeretek is csinálni, szeretek bejárni suliba, csak gáznak érzem, hogy még csak itt tartok.

Az meg egyáltalán nem is biztos, hogy ha ezt is elvégzem sikerül egyáltalán elhelyezkednem vagy kezdeni magammal valamit.

Sokszor gondolkozom azon, hogy a barátom jobban döntött e, aki még a legelső szakmámban dolgozik, amit én teljesen magam mögött hagytam.

Ő nem tanult tovább semmit, de elmondása alapján jól keres, én meg csak így nyomom az iskolát pénz nélkül, lehet értelmetlenül.

Úgyhogy ez a helyzet, nappali tagozaton tanulok tőlem kb 4 évvel fiatalabb emberekkel, munkhelyem nincs és eddig még nem is volt, a párkapcsolatot meg meg sem érdemes említeni, mert még barátnőm sem volt.

Kíváncsi lennék az őszinte véleményekre, esetleg személyes tapasztalatokra, vagy bármire.

2021. dec. 29. 02:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom, hogy erre mondják sokan, hogy nem szabad másokhoz hasonlítani magad, stb.

De én mégis látom másokon, hogy haladnak, építik a dolgaikat."

Hol látod? A facén meg ilyesmi? Persze, nem csak ott látod, oké. De ha az összes közösségi médiát elfelejtenéd, sokkal kevésbé látnád, sokkal kevesebb életébe látnál bele - na az a mennyiség lenne normális. Annyiból nem az jönne le, hogy csak te vagy a lúzer, hanem az, hogy mindenféle emberek vannak a világon, te is pont jól passzolsz közéjük, nincs itt semmi látnivaló.

"Akkoriban nagyon kicsesztem magammal, mert egy olyan irányba indultam el a tanulásban, amire elpazaroltam néhány évet feleslegesen."

Nincs olyan, hogy elpazarolt évek. Minden, amit akkor tanultál, még jól jöhet, ha most nem is tűnik úgy. És minden, amit akkor tapasztaltál emberileg, stb., az is épített. Akkor is tanultál, nem drogozással töltötted az idődet az árokparton összeesve, úgyhogy nagyon is jól csináltad. Nem mindenki tudja már ötévesen, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Nincs ezzel semmi baj.

"Azóta leérettségiztem és elvégeztem egy olyan szakmát ami nagyon tetszik."

Na látod. Egy csomóan az érettségi közelébe se jutnak, te meg még szakmát is szeretél, ráadásul olyat, ami nagyon tetszik is. Teljesen rendben vagy.

"A szakmai vizsga után próbálkoztam elhelyezkedni, voltam több állásinterjún is, de nem vettek fel sehova a vírushelyzetre hivatkozva.

Ezért nagyon szégyellem is magam..."

Azért, mert száz év múlva megint jött egy világjárvány? Ne viccelj. :)

"mert még eddig nem dolgoztam sehol, ami 24 évesen már elég szégyellni való dolog"

Nem. Az lenne a szégyellnivaló, ha nem is próbálkonál munkát szerezni.

"gáznak érzem, hogy még csak itt tartok"

Nem gáz. Tényleg nem.

"Ő nem tanult tovább semmit, de elmondása alapján jól keres"

Mert ő biztos szereti is azt a szakmát valamennyire. Te meg mást szeretsz. Ő se tehet róla, te se.

"még barátnőm sem volt"

Hát csak azért ne is legyen, mert másoknak már volt. Ennél tiszteld sokkal jobban már most a jövendőbelidet. És ne sürgesd őt se, magadat se. Meg fogjátok találni egymást, amikor eljön az ideje. Az pedig akkor lesz, amikor már kicsit jobban fel tudsz nézni magadra - nem azért, mert már X forintot fogsz keresni havonta, hanem azért, mert jobban fogod látni a saját értékeidet. Az majd megadja azt a magabiztosságot, ami ahhoz kell, hogy meg merd majd szólítani őt. :)

2022. máj. 29. 07:09
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik öcsém maholnap 30 éves, de még egy napot nem dolgozott életében. Itthon élősködik szüleim nyakán, és egy rossz szót se lehet rá szólni. Úgy bánnak vele, mint a hímes tojással. Valami nívótlan főiskolai alapképzésre jár már vagy 8 éve, de hosszú évek óta már órái sincsenek, csak itthon lebzsel. Én régóta Bp-en élek, és sajnos nem tudok úgy hazalátogatni, hogy ez ne rontaná itt a levegőt. Szóval tök jó, hogy érzed, hogy változtatni kellene, nem mindenki jut el eddig... Amúgy még nagyon időben vagy, nem késtél se semmiről.
2022. jún. 7. 08:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Fél év eltelt, történt valami változás? Hasonló helyzetben vagyok én is, jó lenne olvasni valami pozitív példát.
2022. jún. 7. 23:10
 14/18 anonim ***** válasza:

"Fél év eltelt"

Öt hónap telt el. Mi ez a nagy rohanás? Nyugalom!

:)

2022. jún. 7. 23:39
 15/18 anonim ***** válasza:
A kérdező már nem fog tudni válaszolni
2022. jún. 8. 10:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi a szakmád? Mi az amivel úgy srm tudtál elhelyezkedni, hogy tetszik neked mint szakma?
2022. júl. 6. 13:50
 17/18 anonim ***** válasza:

"A kérdező már nem fog tudni válaszolni"

Miért ne tudna?

2022. júl. 18. 19:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy még idáig nem dolgoztál semmit, nem szégyellni való. Viszont láthatóan gyáva ember vagy, mert nem mersz új dolgokba belevágni. Elcsesztél dolgokat (nem az életedet), és most iszod a levét egy kicsit, de még csak nem is ennyire. Tudod mennyivel nyomorultabb sorsok vannak az életben mint a tied? Látom nem tanultad meg, hogy ha elcseszel valamit (ez még csak nem is elcseszés), akkor annak következménye van. Mindenki annyit kap vissza az élettől, amennyit beletesz. Ha elégedett vagy magaddal, akkor eleget tettél bele, ha nem, akkor nyilván nem.
2022. júl. 26. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!