Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon őszintén, szerintetek...

Nagyon őszintén, szerintetek gáz ez így 24 évesen?

Figyelt kérdés

Nem szoktam panaszkodni, de egy ideje gondolkozom rajta, hogy kiírjam ezt a kérdést, kíváncsi lennék mások véleményére és legalább kiírom magamból.

Megpróbálom röviden.

24 éves fiú vagyok és egyszerűen úgy érzem nem tartok sehol az életben.

Tudom, hogy erre mondják sokan, hogy nem szabad másokhoz hasonlítani magad, stb.

De én mégis látom másokon, hogy haladnak, építik a dolgaikat.

Fiatalabb koromban elváltak a szüleim apám alkoholizmusa miatt, azóta anyámmal es a testvéremmel élek.

Akkoriban nagyon kicsesztem magammal, mert egy olyan irányba indultam el a tanulásban, amire elpazaroltam néhány évet feleslegesen.

Azóta leérettségiztem és elvégeztem egy olyan szakmát ami nagyon tetszik.

A szakmai vizsga után próbálkoztam elhelyezkedni, voltam több állásinterjún is, de nem vettek fel sehova a vírushelyzetre hivatkozva.

Ezért nagyon szégyellem is magam, mert még eddig nem dolgoztam sehol, ami 24 évesen már elég szégyellni való dolog.

Régebben kaptam ösztöndíjjat meg jártam tanfolyamra is amiért kaptam pénzt, de ezek nem olyan dolgok mintha dolgoznék.

Jelenleg az előzőleg tanult szakmámhoz nagyon közel álló szakmát tanulok nappali tagozaton, amit nagyon szeretek is csinálni, szeretek bejárni suliba, csak gáznak érzem, hogy még csak itt tartok.

Az meg egyáltalán nem is biztos, hogy ha ezt is elvégzem sikerül egyáltalán elhelyezkednem vagy kezdeni magammal valamit.

Sokszor gondolkozom azon, hogy a barátom jobban döntött e, aki még a legelső szakmámban dolgozik, amit én teljesen magam mögött hagytam.

Ő nem tanult tovább semmit, de elmondása alapján jól keres, én meg csak így nyomom az iskolát pénz nélkül, lehet értelmetlenül.

Úgyhogy ez a helyzet, nappali tagozaton tanulok tőlem kb 4 évvel fiatalabb emberekkel, munkhelyem nincs és eddig még nem is volt, a párkapcsolatot meg meg sem érdemes említeni, mert még barátnőm sem volt.

Kíváncsi lennék az őszinte véleményekre, esetleg személyes tapasztalatokra, vagy bármire.

2021. dec. 29. 02:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem gaz, csak legyenek celjaid. 24 evesen egyaltalan nem vagy elkesve semmivel, aki tovabbtanul, az kb 25 eves korára tart ott hogy neki tud allni teljes munkaidőben dolgozni, egyetem es tanfolyamok miatt. Szerintem semmikepp sem hatrany hogy van/lesz két szakmad, lehet most vannak olyan ismerőseink akik 0 végzettséggel is jol boldogulnak, de hosszútávon szerintem jobb ha van azert valami. Baratno az meg majd jon, ha ugy hozza a sors, nem kell eroltetni. Majd ha 30-35 evesen is igy leszel, akkor mondhatod hogy el vagy késve, most szerintem boven jol allsz. Esetleg diakmunkazhatnal, en most azt nyomom egyetem mellett. Sok sikert!
2021. dec. 29. 03:03
 2/18 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem árt - és persze ha bírod tanulás mellett - a diákmunka. Jó kis pénzkereseti lehetőség. Megismersz majd új arcokat, embereket és ki tudja, mire megvan a szakmád itt, lehet el is tudsz helyezkedni az új kapcsolati hálódnak köszönhetően.

Nincs abban semmi rossz, ha több szakmád van. Legalább sokoldalú vagy, igaz nem tudom milyen szakmák, de a szakemberek nagyon keresettek. Ha úgy van, később vàllalkozásod is lehet. Akkor aztán bejön az élet :D

A lányokkal meg az van, hogy nem fognak az öledbe pottyanni. Ismerkedni kell, kommunikálni, szocializálódni. Pl ha diákmunkáznál, több lánnyal is találkozhatnál.

2021. dec. 29. 05:29
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben voltam én is, tavaly kimentem angliába dolgozni pont emiatt idén hazajöttem magánokok miatt, beszálltam a családi vállalkozásba, de ez az ország egy putri szerintem, jövőre megyek ausztriába vagy németbe. A legkisebb fizetés is olyan mintha itt középvezető vagy annál magasabb beosztásban dolgoznál
2021. dec. 29. 13:46
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két végzettségem van és 27 évesen kezdtem el dolgozni. Ezidő alatt én is ezt éreztem, amit te pedig senki nem éreztette velem, hogy ez gáz lenne. Nem tudom milyen területen tanulsz most de nagyon érdemes lenne gyakornoki program után nézned. Pénzed nem lesz belőle sok de később lehet felvesznek véglegesre v de ha nem akkor is nagyon jól mutat az önéletrajzban főleg ha nevesebb cég. Nézz utána rengeteg program van minden területen.
2021. dec. 30. 20:06
 5/18 anonim ***** válasza:

Akik nem egyetemre, főiskolára jártok, hanem tanfolyamokat végeztek, honnan van pénzetek az életre, albérlet, étel, ruha, számlák, stb? Vagy még szülőknél vagytok? Ők mit mondanak?

Milyen tanfolyamokra jártok?

2021. dec. 31. 08:11
 6/18 anonim ***** válasza:

“olyan irányba indultam el a tanulásban, amire elpazaroltam néhány évet feleslegesen.”

Ez egyáltalán nem biztos. Amit tanul az ember, sosem tudja, mikor, mire lesz jó.

Ez a kanyar kellett, hogy rájöjj, mit akarsz kezdeni magaddal.

2022. jan. 9. 22:46
 7/18 anonim ***** válasza:
54%

Az őszinte véleményem, hogy munkaer hiány számos, jól fizető területen. Amíg nem tudsz a szakmában dolgozni, addig állj be valahova átmenetileg, közben tanulj, keresd a megfelelő állást.

Ne nyalogasd a sebeidet, cselekedj!

2022. jan. 9. 22:49
 8/18 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem hagyd abba a tanulást idő pocsékolás.mert amíg a padot koptatod nem is fogsz haladni se merre.És munka tapasztalatok sem lesz ami fontos nagyon.A legtöbb munkahelyhez 1-3év tapasztalat kell.Szerintem sürgősen keress munkát.mert így még 30 évesen sem lesz munkatapasztalatod és anyád nyakán fogsz élni.
2022. márc. 16. 09:20
 9/18 anonim ***** válasza:
Attól függ mi ez a két szakma, és van e érzéked hozzá.
2022. márc. 16. 10:38
 10/18 anonim ***** válasza:

Lépj tovább, dolgozz.

Ne a múlton keseredj.

2022. ápr. 15. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!