Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is úgy van vele ha sikerül...

Más is úgy van vele ha sikerülne végre valahogy meggazdagodni az mindent megoldana és nem lenne többé depressziós?

Figyelt kérdés
Engem ez a csorosag taszit teljesen depresszióba, pénztelenség. Már felkelni is utálok. De egyébként tudom ha valahogy gazdag lennék, nekem akkor egyébként nem lenne bajom az élettel. Csak nem vagyok se okos se tanult. Más is van így?

2021. dec. 25. 14:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát valóban tényleg sokat segíteni a pénz, mivel nem kell aggódni a számlák miatt
2021. dec. 25. 15:29
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

Bob Marley nem mondana ilyen baromságot, ha nem lenne tele lével!

Valós szabadság nélkül nem lehet normálisan élni!

Aki szegény, az nem szabad!

A szabadság boldoggá tesz!

Viszont a sok pénz felelősséggel is jár!

Élesben láthatjuk, hogy mennyi tahó lett gazdag - és boldog, ugyanakkor kártékony nemzetrontó!

A depresszió egészen más kérdés; és az okai is másak!

2021. dec. 25. 15:35
 13/21 A kérdező kommentje:
Amúgy mindig az jön ezzel elő hogy a pénz nem számít aki nagyon gazdag. Én is így látom. Ennél már csak azt bírom jobban mikor sztárok éneklik hogy mennyire nem számít a pénz. Ezért utálok már rádiót is hallgatni.
2021. dec. 25. 15:38
 14/21 anonim ***** válasza:
61%
Az ilyen embernek nem. Ugyanúgy egy tehetetlen semmi maradna és akkor megmagyarázná, hogy mi más az oka, hogy nem érzi jól magát. A pénz meg akkor is kevés lenne. Mindig van egy gazdagabb, akihez lehet mérni, hogy de neki mennyivel könnyebb.
2021. dec. 25. 16:19
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
"A pénz nem boldogít" Ezt a mondást a gazdagok találták ki. Ne legyünk már enyire álszent képmutatók, persze, hogy boldogít a pénz. Hacsak nem halálos beteg vki, akkor pénzért minden egyebet megvehet.
2021. dec. 25. 17:27
 16/21 anonim ***** válasza:
31%
Én ha milliárdos lennék, fognám, belebsznám az új telomat a kukába, mennék az üzletbe, hogy kérem a legdrágábbat. Tévével ugyanez, de már az új házamba kellene kiszállítania a futárnak, mert nyilván nem én cipelném hazáig. Többet a főnöknek se kéne várnia, hogy menjek melózni, megmondanám hogy kereshet mást a pozícióra. Barátnőt nem akarnék, kit érdekel. Viszont mennék krvázni minden héten. Autó nem kellene, viszont milliós értékű biciklit vennék. Több házam is lenne, az egyik egy nagyon kevés létszámú városban, vagy falun, de a lényeg, hogy családi legyen és messze legyenek a szomszédok. Viszont lenne egy olyan is, ami kicsit lakotabb városban lenne, hogy ne legyen monoton. Ha kicsit magányos lennék, akkor atköltöznék oda, amíg olyan kedvem van. A napjaimat új helyek felfedezésével tölteném, az újdonság varázsa mindig jó érzés. Aztán várnám, hogy vége legyen már ennek az egész szopásnak.
2021. dec. 25. 17:36
 17/21 A kérdező kommentje:
16. Szerintem egyáltalán nem szpas ez a világ annak akinek van pénze. Én értékelném és megbecsülném. Nem rohannék el új telót venni meg ilyenek amíg működik nekem jó. Én csak a gondoktól akarok szabadulni. Aki nem gazdag annak szpas mert azért dolgozik hogy ne kerüljön utcára. Nem tud élni. Például be járnàm a világot de azt sem lehet pénz nélkül. Csoveskent stoppolva csórón meg nem lenne élvezet, sajnos ebben a világban a pénz az isten.
2021. dec. 25. 17:43
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

A kérdezőnek full igaza van. Az összes többi csak bullshit.

Akinek minden nap dolgozni kell menni, az rabszolga, nem szabad. Ha nem megy dolgozni, még annyi pénze se lesz és még rosszabb helyzetben találja magát. Ezeket a dumákat, hogy a pénz nem boldogít, csak azért találták ki, hogy lenyugtassák a népet, ez csak önámítás.

Ha valahogy sikerül meggazdagodni, akkor felszabadulsz, valóban a saját életedet élheted, nem pedig igásmarhaként robotolhatsz más malmában. Bob Marley, bár a zenéjét bírom, életében nem dolgozott😃

2021. dec. 25. 18:09
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

A pénz akkor boldogít szerintem, ha normális vagy mondhatni és tudsz vele bánni.

De, mint sok celeb meg tudom is én kiknél sok esetben annyira nem boldogító, mert jön a lájkvadászat meg kokó meg depresszió meg mentális betegség stb.

De az biztos, hogy aki a munkáját meg lakhatását meg hobbijait váltaná meg a pénzzel azt boldogítaná.

2021. dec. 25. 19:05
 20/21 anonim ***** válasza:
14%

4-es vagyok.

Minek alapozol azon a majom Bob Marley kutyán?

Büdös,mint az állat.

Persze,hogy az ő példája mindenre vonatkozik.

Igen,maximum az ő típusára,ami majom és nem ember.

Na jó,nem mondok ilyeneket a majmokra,ők viccesek,okosak,ügyesek,aranyosak.

Jó,hogy nem egy cégtulaj qvájára alapozunk,akik havi milliókért nylogatja más tökét,és max aláírat 3 papírt.

Vagy jó hogy nem egy MLM májsztróra alapozunk,aki citromos tisztítószereket ad el neked telefonon,és azt mondja rá hogy ez egy nagyon jó szolgáltatás,nem érdemes élni nélküle.

Szedjük már össze magunkat...

Ami máshol népszerű lesz,az itt is.

Mint a francia parfüm,úgy terjednek ezek a tetvek.

Ennyi erővel legyen Snoop Dog,vagy bármelyik tetű aki elismerte,hogy strici,drogdíler,drogfogyasztó volt,és verte a családját.

Egész jól élnek nem?

Magyar mentalitást nézve ígyis a kígyó hasa alatt vagyunk,ne keverjük már bele Bob Marley ürülékét is.

Már leírták a végén páran.

Viszont még mindig áll az alap dolog,hogy ha van pénzed,nem kell aggódnod attól hogy meghal a tehened,mert van másik.

Tehát túlélési ösztönök megvannak.

Na akkor a depresszióhoz visszanézve...

Az oka lehet nincstelenség,szegénység,stb.

Fedél a fej felett,kaja,stb.

Ha ez megoldódik,és jobban mint bármikor máskor,akkor lehet,hogy nem leszel 100%-ig boldog.

De 30000000x boldogabb,mint voltál.

Erről ennyit.

A pénz csak azért boldogít,mert ezt jelöltük ki mint fizetőeszközt.

Ha kupak lenne,akkor a kupak boldogítana.

A pénz tehát gyakorlatilag egy érték,aminek fizikailag IS lehet sokféle formája,mi kiválasztottunk párat.

Aki azt mondja,hogy nem boldogít,az hazudik.

Ezt csak úgy lehet mondani,hogy valóban gazdag az illető.

Lehet,hogy van egy rossz házassága,vagy valami.

És?

Ő nem a pénz megléte miatt boldogtalan,hanem azért mert nem tudja hogy kezelje a szitut.

A pénz boldoggá teszi,de ez nem az élet egyetlen területe.

Viszont a top 1.

Pénz kell egészséghez.

Pénz kell házhoz.

Ezek alap ösztöneink.

Az ember az első,annak viszont egészségesnek kell lennie.

Vagy javulnia,ha baja van.

Pénz nélkül indulni nem lehet.

Már miért ne boldogítana,hogy bárhol újrakezdheted az életed?

Menjünk vissza az alapokhoz,mint pl testi egészség?

Gondolod,ha nincs pénzed akkor meglesznek az alapjaid,és még lehetsz mellette boldog?

Persze,gyakorlatban nem ez figyelhető meg.

Akinek pénze van,annak minden fontos dologra több ideje van.

Kapcsolatépítésre,mindenre.

Nem kell aggódnia a nagy bajtól se,a kicsitől se,a jövője ha okos meg van pecsételve jó értelemben.

Van miből új dolgokat építenie,új pénzforrásokat építenie pénzből,stb.

Lehetőségek tárháza van,csak járnia kell az utcákat,új emberekkel összefutni,kitervelni egy jó ötletet,kreatív emberekkel körbevennie magát...

Tőke nélkül ne befektetésen gondolkozz, hanem magasabb bevételen.

Tehát te azt mondod,hogy keressen több pénzt.

Van munkahelye,kérhet fizetésemelést.

Ez nem mindig jön össze gondolom,de opció.

"Te vállaltad el,te tehetsz róla hogy ennyi a fizud."

Ezt nem írta le még senki,de tudom hogy jönni fog.

Vagy legalább hogy valaki gondolt már rá itt.

1. Nem minden munka való mindenkinek.

2. Ha nem is ott dolgozik,ahol szeretne...

Mi van azokkal,akik olyan részen élnek ahol nem túl fényesek az opciók?

Pl olyan szinten,hogy nem csak a fizu kevés,hanem lehetőségekkel is gond van?

Nem csak azzal,hogy kevés,esetleg tele olyan helyekkel,ahol +10 év tapasztalat nélkül semmibe vesznek?

Mi van akkor,ha az ottaniak dolgoznak,mondjuk csak középfokú végzettséggel?

És mi van,ha ott minden irodába egy doktori cím az alap belépő?

Nem minden környék ugyanolyan,azért nem ilyen egyszerű itthon váltani.

Lehet,hogy bizonyos környéken úgy teheted ezt meg,mint a zokniddal.

De rengeteg embert érint ez a kérdés...

2021. dec. 25. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!