Gyakorlatilag a szegényeknek csak a fiatal korig jó az élet?
Valójában,aki nem születik jó helyre,állandó küzdelem az élete az alapvető megélhetésért is,annak középkorúként és idősként a lét nagyrészt csak szenvedésből áll?
Jól gondolom?
Amíg fiatalok,addig megvan a remény,hogy kitörhetnek ebből az állapotból,még ingyen találnak szexpartnert,kelendőek a párkapcsolatok területén,de ha elértek egy kort akkor már ezek is elvesznek.
Igazából azt látom,hogy sokan pont ezért alapítanak családot,mert hát,max ennyi örömük van az életben,viszont később sokan még ezt is megbánják,mert jönnek a gondok.
De nem lehet kitörni.
Aki szegénynek született,az az is marad.
Ha pl tanár leszel,sosem fogsz kitörni.
Nagyon kevés az a lehetőség,amivel ki lehet törni a szegénységből.
Nem hallottad még a "dolgozói szegénység" fogalmát?
Húgom óvónőnek tanult.
Nettó 160 ezret tud vele keresni.
Szerinted ezzel ki lehet törni a szegénységből,amikor 100 Ft egy garzonlakás bérlése?
Ahhoz,hogy kitörj a szegénységből sok dolog kell.
De leginkább az,hogy valami olyasmihez értsd,amihez kevesen értenek.
Vagy pedig taposs át mindenkin,légy te a legjobb.
Sok szakmában nincs előrelépési lehetőség sem.
És ez még csak a diplomások.Ami ha jól tudom Magyarországon kb 25% a felnőtt népességben.
Kitörni úgy lehet a szegénységből,ha bekerülsz a médiába vagy hasonlók,munkával nem.
Munkával csak vegetálni tud a 70-80%
Hát,akkor sokaknak a szegénység mást jelent,mint nekem.
200 ezer Ft?Hűha,hát,az aztán már valami.
Abból éppen,hogy nem halsz éhen,ha albérletet kell fizetned,cserében pedig kidolgozod a beledet.
Ebből az összegből még félre tenni sem nagyon lehet,hogy valami tőkéd legyen,hogy majd egyszer megváltozik a helyzeted.
Mondjuk annál több igénye van egy embernek,hogy egyen és befizesse a rezsit.
Pontosan erre írtam,hogy akinek csak ennyi jut egész életében,az bizony nagyon hamar depressziós lesz,de ennyi pénzből még magánpszichológusra sem lesz pénze,hogy rendesen kezeljék.
10 ezer Ft kb egy pszichológus óradíja.
Ritka szakmák egyike,amivel mondjuk ki lehet törni a nyomorból,de a legnehezebb bekerülni,és bizony egy szegény családból származó ember,mentális gondokkal,aligha lesz pszichológus.
Ha albérletet kell fizetned, ha albérletet fizetsz ennyi pénzből soha nem lesz házad, bár erre is szeretnek gyakorin sírni, hogy megéri albérletbe menni.
Nem tudom perpill tanulok a gyári munkás megtakarításomból és nem dolgozok mellette, de biztos hazudok ugye? És igen még haverokkal is elmegyek ide oda, a legazdagabb rokonom is az volt aki kiment külföldre aszem nagyanyám ágán szóval én se mondhatom hogy tömtek.
10 ezerért már Pszichoterápiára is elmehetsz.
Ugye azt vágod, hogy az ilyen szegény egyszerű emberek akiknek elég annyi ami van általában kevesebbet depressziósnak mint akik feszt ilyen hülyeségeken stresszelnek meg mérgezik magukat? Mert konkrétan idejöttél rinyálni, mert ez az, de ha neked ettől jobb.
Én diplomás vagyok,és nem volt szép a fiatal korom,nem mondanám.
De,ami ezután jön az még rosszabb lesz.
Én az átlag szegényebb rétegről beszélek,akik többnyire legalább a fiatalságukat kiélvezik valahogyan.
Viszont a tejbepapi utána jön nekik is.
A gazdagok még egy ideig élvezhetik az életet,meg azok,akik nem csak munkából élnek,hanem befektetésekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!