Gyakorlatilag a szegényeknek csak a fiatal korig jó az élet?
Valójában,aki nem születik jó helyre,állandó küzdelem az élete az alapvető megélhetésért is,annak középkorúként és idősként a lét nagyrészt csak szenvedésből áll?
Jól gondolom?
Amíg fiatalok,addig megvan a remény,hogy kitörhetnek ebből az állapotból,még ingyen találnak szexpartnert,kelendőek a párkapcsolatok területén,de ha elértek egy kort akkor már ezek is elvesznek.
Igazából azt látom,hogy sokan pont ezért alapítanak családot,mert hát,max ennyi örömük van az életben,viszont később sokan még ezt is megbánják,mert jönnek a gondok.
A rendes párkapcsolat ott indul,hogy 2 független fél,nem függ egymástól anyagilag.
Ahol az anyagiak szóba kerülnek,ott már baj van.
Ezért van ennyi rossz család,alkoholista szülőkkel,mert így indul az életük.
Neked is van 160 ezred,nekem is,hát rakjuk össze,remek,így már biológiag fenn tudjuk magunkat tartani.
Hurrá!Erre jön még az,hogy mit az állam?Vállaljuk gyereket!
Na,és innentől sosem fognak kitörni a szegénységből.
Teljesen más az,amikor úgy ismerkedsz meg valakivel,hogy mondjuk a szüleitől kap házat,vagy mondjuk 500 ezret keres nettóban,vagy vállalkozása van.
Itt alapvető gondok nincsenek,nem azért kerülnek össze,hogy ki tudják fizetni a lakbért.
Mondjuk abból látszik,hogy ki járt magántanárhoz,hogy már az egyetemre úgy érkezik,hogy felsőfokú nyelvviszgája van.
Még,te ,mint csóró az állami iskolában tanultad a nyelvet.
Ezeknek a gyerekeknek már az egyetem alatt sem kell nagyon szenvedniük,mondjuk már akkor vesznek nekik lakást a szüleik,így nem kell nekik egyetem mellett a megélhetésért dolgozni pl.Vagy koliban lakni rengeteg emberrel.
Kérdező, feladom, menthetetlen vagy. Ébredj fel az álomvilágodból, plusz tanulj meg mondatokat értelmezni, mert az neked nehezen megy.
Boldog Karácsonyt.
Pont,hogy én nem álmodozom,hanem tudom,hogy mi vár rám,ha megélem.
Nem sok jó.
Nálunk sosem lesz olyan szinten a társadalom,hogy az alsó réteg is megéljen.
Nyugaton talán még a csóróbbaknak is megadatik egy minőségibb élet,de nálunk,aki szegény,annak marad a rettegés,a nyomor,a félelem a betegségektől,és attól,és a nyugdíj,hát az nem lesz,de ha lesz is,abból amilyen élet jut,azt nem is érdemes megélni.
21. Nem, van aki 500 ezred elherdál még más 50 ezret befektet, emellett élni is tud, vagy én is elég szegény lehetek, mivel a szüleim a házra fizetik még a hitelt, ja házam nincs 22 évesen, se kocsim mégis úgy érzem bármit megtehetek amit akarok, csak dolgozni kell és lesz pénzed, gyárba felvesznek, jobban fogsz keresni mint egy kezdő rendőr vagy hasonló, az meg már régen baj ha csóró vagy és iszol, mert alapból miből telik rá?
22. Ez is elég fa*zság, van aki magántanárhoz jár és megbukik, más meg magántanár nélkül kitűnő, ez mondjuk függ a tényleges tanulástól, bár ha valami falusi suliba tanultál lehet szopás, de egy átlag normál magyar iskolából el lehet jutni az egyetemig az átlag embernek ha oda teszi magát, mert úgy van kitalálva, na meg elég baj ha valaki azt látja, hogy az egyetem milyen jó, aztán mesterdiploma nélkül ugyan ott vagy, jó szakemberként, mert egy szakmunkást általában belenyomnak a leg debilebbe is már meg lehet élni, csak jó hírnevet kell szerezni.
Aki meg nyivákol hát azt ott fogja hagyni mindenki, úgyse jó neki semmi, talán benő a feje, vagy nem.
Én nem iszok.Még részeg sem voltam.
Pontosan ezért sem fogok sokáig élni valószínűleg.
A szegénységet csak alkohollal lehet elviselni,én meg gyerekkorom óta undorodtam az alkoholtól.
Az alkohol jó szorongásoldó,aki nem oldja a szorongását,az idővel összeszed valami betegséget.
22 évesen gyárba dolgozni.
Ja,majd térjünk vissza 5 év múlva,amikor tönkre mentek az ízületeid,mert valami gyártósoron kell napi 12 órát összerakni valamit,meg állni.
A gyári munka nem egy élethosszig tartó életpályamodell.
Akik 20 évesen egy gyárban dolgoznak,azok már 30 évesen 40-nek fognak kinézni.
20-on évesen még bírja a szervezet egy ideig a rossz körülményeket.
Azert fizetem az adót, hogy a szegèny szegény tudjon tovabb tanulni, es kitorjon. Miert nem tetted?
Csaladomban senki sem diplomàs. En igen. Keresek is ugy ahogy nem szegyellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!