A legtöbb falusi férfi tényleg ennyire semmibe nézi a feleségét?
Falun élek és azt figyeltem meg hogy nem csak az 50+-os férfiak de már a 30 körülieknél is nincs a feleségnek neve csak "Asszony". Nem becézgetik, se semmi. Még ha idegenek vagy haveri körben utalnak rá akkor is csak asszony a neve. Se a párom, kedvesem, drágám, Editkém, Annácskám stb. Csak Asszony.
Máshol is ez megy vagy csak itt a divat ez? Volt osztálytársam is, 29 éves és nincs neve a feleségének, csak asszony.
A fiatalabbak,inkább viccből mondják így,hogy "az asszony",meg a "z-uram".
Szerintem nem vicces.
Én falun nőttem fel,és már akkor is taszítónak találtam.
És a kutyát sem kutyának hívom,hanem van neki neve.
Az ilyen liberális felfogás miatt lettek ilyen nagypofájúak a nők. Én még tartom a jó szokást. Ha hazamegyek a és bármi apróság nem tetszik, már megy is a pofon. Egy rossz nézés, szó, rendetlenség, bármi. Tudnia kell, hogy hol a helye, mert elk.rvul. Az asszony dolga az, hogy az urát kiszolgálja, házimunkát ellássa, másra nem való, legalább ezt végezze tisztességesen.
Minek becézgessem az asszonyt, a kutyát,disznót, tehenet sem becézgetem.
Fölösleges szokásokat, hagyományokat összehasonlítani.
A városi -falusi összehasonlítgatás, ilyenfajta méricskélés primitívség.
Nálunk falun ritkaság az ismerősi körben az "asszonyozás"
Viszont városban 2 emberre is mondták nálunk, hogy asszony. Gimi, osztálytársak. Az egyik esetben a fiú járt a lánnyal és viccből asszonynak hívta (néha, nem mindig) és így a haverjai is néha asszonynak hívták a lányt. A másik eset meg egy srác volt, aki sokat lógott egy másik sráccal, és mivel alacsonyabb, magasabb hangú, csendesebb és talán fiatalabb is volt, ezért a lányok egy része asszonynak hívta.
Engem amúgy nem zavar ez a jelenség annyira, bár, ha párom lenne valaki, nem örülnék, ha sose szólítana nevemen privátba sem, valószínű szóvá is tenném ezt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!