Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit választanál? Kaptam egy...

Treafóház kérdése:

Mit választanál? Kaptam egy választási lehetőséget a munkahelyemtől 25 év után. 8 órás nettó 400 000 Ft fizetés helyett 4 órás állás nettó 230-ért, vagy végkielégítés.

Figyelt kérdés
2021. dec. 19. 15:34
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
A készenlétes melók amúgy a legidegőrlőbbek, viszont cserébe meg kamuk is, mert effektíve nem kell semmit csinálnod, viszont ha valami van, akkor azonnal cselekedned kell, ha elrontod, akkor meg mehetsz világgá.
2021. dec. 20. 18:33
 42/55 A kérdező kommentje:
Nekem tetszett. Azon is elgondolkoztam amit az utolsó előtti mondott hogy van aki nyolc órát dolgozik annyiért amennyi Nekem mostantól a pénzem lesz feleannyi időért. Ez is egy jelentős érv amellett vagy elfogadjam. És még mindig megmaradnak a plusz munkáim amikre több időm lesz.
2021. dec. 20. 18:48
 43/55 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az eddigieket Simán lehet, hogy belementem volna, főleg ha a lakhelyemhez közel van, DE

A munkaszerződésmódosításba beletetettem volna feltételként a folytatólagos munkajogviszonyt, és hogy az esetleges végkielégítés nem csökkenhet, de szerintem ez már múlt, úgyhogy a megfogalmazásba nem is megyek bele nagyon, csak abból a szempontból, hogy igenis a dolgozónak is van joga beleszólni a munkaszerződés módosításba.

2022. jan. 25. 10:55
 44/55 A kérdező kommentje:

Még nem múlt. Lassan mennek itt a dolgok. A folytatólagos stimmel de a végkielégítés mindig az utolsó havi munkabérnek a megfelelő szorzata...

Sajnos nem vagyok alkupozicióban már csak azért sem mert erre egy keretet kellene létrehozni ami sokkal nagyobb munka mint a kérdéses összege.

Csak igent vagy nemet válaszolhatok, nem esetén pedig az jár amit a törvény előír.

2022. jan. 26. 14:44
 45/55 anonim ***** válasza:

Dehogy nem... akkor más szorzót (dupla annyi hónapot, vagy egyéb számítást, pl. plusz x hónapot) használni a végkielégítésnél.

Akkor döntenék. Ha elfogadják, jó, ha nem, az is, és megyek máshova.

Nyilván attól is függ, hogy mennyire találsz a képzettségeddel stb. munkát kedvező bérezéssel.

2022. jan. 27. 06:00
 46/55 anonim ***** válasza:

De ha lassan mennek a dolgok, akkor ne sürgesd, hanem keress munkát.

És főleg számold ki, hogy valóban annyi végkielégítés járna-e neked, vagy kevesebbet ajánlanak annál, mint amire jogosult vagy, mert akkor azt harcold ki. A beszélgetéseket suttyomban vedd fel, mert egy munkaügyi pernél, stb. kb. egyetlen bizonyítékod lehet.

2022. jan. 27. 06:02
 47/55 A kérdező kommentje:

Sürgetni nem tudnám. Kevesebbet nem ajánlanak, hisz a törvényben előírtat ajánlják. Nem a beszélgetés az egyetlen bizonyíték hanem maga a szerződés is az lenne amiben a törvényben előírt vegkielegitesnél kevesebbet írtak be. De ilyesmiről nincs szó, a cég korrekt.

Használhatnának más szorzót de ahhoz alkupozició kellene ami mint írtam nincs.

A dolgozónak van joga beleszólni de a cégnek van joga nemet mondani is.

2022. jan. 27. 10:12
 48/55 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem egy kicsit elbeszélünk egymás mellett, de nem erőltetem túl a dolgot, ha te ennyire nyugodt, magabiztos, vagy nem tudom, milyen vagy.

Egy dolog, hogy mit ír elő a törvény, másik dolog, hogy abból végül mit teljseítenek. Vannak, akikkel a szart is aláiratják, és a szart adják, mert tudják róla, hogy elfogadja, és képtelen a jogát évényesíteni.

Abból indultam ki, hogy ha eddig 8 órásban voltál, és 400 ezret adnának végkielégítésként, 4 órásban két hónap alatt többet keresnél.

Nyilván az se mindegy, hogy hány éves vagy, mert nyugdíj előtt talán jobb elfogadni ezt, és korkedvezménnyel nyugdíjba menni...

2022. jan. 27. 14:54
 49/55 A kérdező kommentje:

A törvényes végkielégítési összegnek utána lehet nézni s aláírásakor kiderül azt akarják e adni. Ha nem akkor simán szólni lehet, nem kell rejtett kamera 📷.

2-3 millió közötti jár.

A korkedvezményes nyugdijt hogy lehet elérni, mikor jár és mik a feltételei és legkorábban hány éves kortól?

2022. jan. 29. 09:53
 50/55 anonim ***** válasza:

Na akkor ez az utolsó válaszom...

Az, hogy készítesz felvételt, stb. neked semmibe nem kerül, egy kis óvatosság nem árt, max törlöd.

Egy dolog, hogy mit kapsz aláírni valót, az jó esetben törvénynek megfelelő, de az se minden esetben.

Előtte viszont szokott lenni egy megbeszélés.

A törvény szerint a munkáltató csak bizonyos feltételek mellett köteles végkielégítést fizetni, és felmondhat anélkül is, és ha ilyen felmondást tesznek végül eléd, akkor futhatsz a munkaügyi bíróságra kis eséllyel.

A Fidesz nagyon lecsökkentette a munkavállalók jogait, pl. a munkáltató felmondhat lojalitás hiányára hivatkozva, ami egy gumiszabály. Ezt rád mondják, és máris utcán vagy, az ellenkezőjét meg nem tudod bizonyítani, max csak ezzel a hangfelvétellel.

De mondom, azt csinálsz, amit akarsz, nem érdekel. Adtam egy tanácsot, nem kell megfogadni, nekem nem fontos.

2022. jan. 29. 11:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!