Mit választanál? Kaptam egy választási lehetőséget a munkahelyemtől 25 év után. 8 órás nettó 400 000 Ft fizetés helyett 4 órás állás nettó 230-ért, vagy végkielégítés.
Én úgy számoltam hogy pénzben év végén majdnem ugyanott vagyok.
Úgy tudom 4 órás munka után ugyanúgy jár a felmondási idő. A végkielégítés valóban kevesebb lesz. Úgy tudom nem annyira nagy pénz csak hatszoros bér ami ebben az esetben 2.4 millió.
A munkanélküli úgy tudom 110-ben van maximalizálva.
A nyugdíj úgy tudom csak akkor gond ha a másik 4 órában nem dolgozom mást.
De lehet mindezt rosszul tudom.
"A kérdés: Spórolni akarnak, vagy elküldeni?"
Szerintem a cég korrekt s nem hátsó szándék van mögötte. És például nem kellene többet adna a mint a fele. Adhatná pontosan a felét is. Sőt akár még kevesebbet is mert 4 órára már nem vonatkozik a minimálbér se.
És az a négy óra biztos, hogy tényleg csak négy óra lenne? Kevesebb lett a munka?
A másik, hogy mennyit utazol a munkahelyre?
"És az a négy óra biztos, hogy tényleg csak négy óra lenne? Kevesebb lett a munka?"
Hát előre ezt nem tudom ez egy gyenge pont a kérdésben hogy úgy kellett dönteni hogy azért nem rendelkeztem minden információval. De szerintem időben nem lesz több hanem hatékonyságban lesz muszáj többnek lennie. Vagyis az lesz a vége hogy az olyan időt ami nem produktív nem kell ott töltenem hanem ehelyett kereshetek másképp pénzt. Ami persze ettől még nem lesz lényegesen több még az se biztos hogy összességében több lesz de ez a része a munkáltató részéről is megérthető.
"A másik, hogy mennyit utazol a munkahelyre?"
Itt is van egy probléma hogy átmenni a másik helyre idő lesz de nem lesz kétszer annyi mert az egyik helyre odamenni majd a másik helyről hazamenni mellett átmenni csak egyszer kell. Azt nem mondom hogy hatalmas üzlet igent mondani de nem vagyok benne biztos hogy egy bizonytalan másik megoldás lényegesen jobb lenne akár rosszabb is lehet
Dobj fel egy érmét és amelyik oldalnak drukkolsz, miközben lefelé esik, azt szeretnéd valójában.
Idegenként a korrekt válaszhoz keveset tudunk.
Pl. tuti, hogy fogsz találni 50 évesen (csak tippelek:) olyan munkahelyet, ahova fel is vesznek és ennyit, vagy többet keresel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!