Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Meddig lehet belefolyni egy...

Hosszúhajú kérdése:

Meddig lehet belefolyni egy felnőtt különélő gyerek életébe?

Figyelt kérdés
40 felett vagyok, már 20 éve külön a szüleimtől. viszont kényszerbeteg ezért kényszeres gyűjtögető. iszonyú nehéz rendet tartanom, mert halmozok. semmit sem veszek pluszba, de amiből elfogyott annak pl megőrzöm a dobozát, a tusfürdős dobozaimból is van több készletnyi, ugyan üres de jó illatú, tárgyakból is egy halom, csattok, sminkek, dobozok, csecsebecsék ruhák, mütyürök, tányérok.... ezer dolog ami más háztartásába is van, csak nálam 5 ször annyi. a szüleim persze néha bejönnek. és bár szeretettel de azért csak azt veszem észre hogy meg akarnak változtatni. én mondom nekik hogy a hülye betegségem miatt képtelen vagyok megválni cuccoktól, ezt értik is, de legalább arra próbálnak rávenni hogy a sok cucc rendbe legyen. meg is értem. valóban legalább nagyobb rendbe kéne tartani, még egyet is értek. - azért ne egy disznóólat képzeljetek el, van tiszta ruha, mosás, tiszta edény, kaja soha de soha nincs a szobába, a szennyes a tartóba... csak épp nincs rend, mert annyi holmim van, hogy már nem tudom hova rakni. a fotel tele ruhával rajta csattok, azon könyvek... az előszobába doboz hátán doboz, a dobozok tetejét kalapok, a konyhába nem lehet pakolni a konyhapultra mert ételhordó-szettek veszik el a teret, ( nem szoktam főzni ) a tv tetején fülbevalókiállítás...- de nem ártok vele sem másnak, sem magamnak lényeg hogy azt érzem nem fogadnak el így. hogy meg akarnak változtatni - mondom 40 felett vagyok, 20 éve külön. hol vannak a szülői határok? nem érzem a normát. egyedül élek, de nem ezt érzem. másnál ez hogy működik, meddig védjem magam, és hol a jogos beleszólás. meddig folyhatnak az életembe, hol kell határokat húzni? nem nem tudom. a szüleim egyébként jó szándékúak, szeretetteljesek, kedvesek... csak valahogy sokak...

2021. dec. 14. 23:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szeintem ne a szüleidet akard kizárni az életedből, hanem a kupit. Legalább törődnek veled, rendesek. Ha nem noszogatnának, lehet, hogy még jobban elfajult volna ez a dolog.

A gyűjtögetésre nem lehetne kompromisszumos megoldás, hogy bérelsz egy tárolót, és oda pakolod be a felesleges cuccod?

2021. dec. 15. 05:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen garázsod vagy valamilyen tároló helyiséged? Vagy a szüleidnek?

Én a helyedben mindent szépen bedobozolnék, csak azt hagynám amit nagyon muszáj! Elvinném a tárolóba! Időnkét ott meg tudod őket nézni, hogy megvan-e minden darab, mert ugye ez neked nagyon fontos.

Ezzel időt tudsz nyerni, de csak egy ideig, mert előbb vagy utóbb a tároló (garázs) is megtelik a cuccaiddal.

A szüleid tényleg nem szólhatnak bele a dolgaidba. Viszont mivel te beteg vagy, nem csodálom, hogy próbálnak a normális út felé terelgetni.

Arra nem gondoltál, hogy mi lesz ha tűz lesz a lakásodban?

Kérdezz meg erről egy tűzoltót!

Tudod mi az a menekülési útvonal (tűz esetén)?

Ez a gyűjtögetés dolog nem vicc!

2021. dec. 15. 16:53
 13/15 A kérdező kommentje:

11. hát, már a pincném is tele van..

nem építem le a szüleimet, szeretem őket és jó is a kapcsolat, segítőkészek, csak túl belefolynak az életembe, és nem szeretem ha a lakásba bejönnek. persze megteszik hogy nem jönnek be ha kérem a gyűjtögetés miatt, de a beszélgetés témája valahogy mindig kikanyarodik a gyűjtögetésre - akkor is ha a holdon talizunk :O szeretném ha nem ez lenne az öröktéma.

2021. dec. 15. 19:59
 14/15 A kérdező kommentje:
12 szerencsére nagyon egyszerű kimennem. a lakás pici és simán lehet közlekedni, futva is, semmi akadálya. a lakás alakja elve hosszú, de teljesen lehet közlekedni. a belmagasság 3.60 - felfele már problémás.
2021. dec. 15. 20:04
 15/15 A kérdező kommentje:
a doboz ötlet, jó, de már nem tudom hova rakni a dobozokat - lassan várat építek, :D felfele terjeszkedek
2021. dec. 15. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!