Mitől több egy gyerek élete, mint mondjuk egy felnőtt élete?
Nemcsak a gyerekeket sajnáljak! Ne túlozz!
De egy gyerek sokkal vedtelenebb mint egy felnőtt.
4esnek van igaza. Az 1800as években a szegények a kisgyerekekre biztosítást köthettek Angliában. Amennyiben elhunyt a csecsemő, nem kevés pénzt kaptak. Mondanom se kell, hogy hagyták meghalni a sokadik éhes szájat
Vagy említsem a gyerekmunkát? Lazán behajtották őket a bányába, vagy a gyufa (vagy akármilyen) gyárba, 12 óra meló, hétvégén is! Szabadság, szünnap nuku. Az árvákat elsősorban.
Tessék tájékozódni.
Van benne valami, hogy most átestek a ló másik oldalára. Én a 60-as években voltam kisgyerek, akkor a gyereknek kuss volt a neve. Az is undorító volt. Ha felnőttek között voltunk, meg sem volt szabad szólalni, csak köszönömöt és kéremet mondhattunk kb. (Lettek is jó kis önbizalomhiányos felnőttek). Aztán 80-as 90-es években jött a paci másik oldala.
Valószínű (ahogy én látom, hogy milyen gyerekgyűlölte kezd általánossá válni pont emiatt, szóval valószínűleg meglesz az ellentételezése ennek is, csak idő kérdése, hogy mikor).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!