Meddig lehet belefolyni egy felnőtt különélő gyerek életébe?
Figyu, olvasgatlak, és ugrott be: nem lehet, hogy ezekkel a kva fölösleges dobozokkal akarod magadat védeni ellenük? És azért így, mert nincs más eszköz a kezedben?
Jársz terápiára?
Fem3-on van egy műsor, kényszeres takarítókat küldenek el kényszeres kupisokhoz és disznóólban élőkhöz takarítani, hogy hassanak egymásra.
Neked is ez kéne, valaki, aki könyörtelenül kiszelektálja azt, amit magadtól nem tudsz.
Ez messze nem a szülő-gyerek határról szól, neked segítség kell.
#2 válaszáról eszembe jutott, hogy én a TLC-n láttam ilyen műsort, és a kupi mellé általában nem elhanyagolható mennyiségű kosz is társult, mert ennyi szanaszét levő holmit nem lehet tisztán tartani, ami egyáltalán nem egészséges. Valamint, az, hogy csak ösvényen lehet bent közlekedni, elég kényelmetlen lehet.
Kérdező, szerintem keress fel egy szakembert, ő többet tud segíteni, mint mi. És elhiszem, hogy rosszul esik, hogy "meg akarnak változtatni", de azért teszik, hogy neked is könnyebb legyen.
TV-ben látom a kényszeres gyűjtögetőket Amerikából, azok között is van aki durván túlzásba viszi és segítségre szorul, én nem tudom, attól függetlenül hogy most megkérdezted, lehet magadtól te sem tudsz változtatni.
Ez már túlmutat azon amikor valaki bár gyűjtöget és ragaszkodik valamihez, ha úgy van mégis kidobja mert kell a hely.
Nem a gyűjtögetős műsorra gondolok, abban tényleg brutál alakok vannak. :) A takarítós az másabb, abban vannak hozzád hasonlók is, volt pl egy ilyen gyűjtős srác, hogy üres üvegek sorban a polcon, neki mütyűrök helyett trollfigurái voltak; vagy volt egy olyan aki imádott mindent megvenni, mert a tárgyak okoztak neki örömet, és egyszerűen azért élt a kupiban, mert túl sok volt a felesleges cucc.
Ha magadtól akarod megoldani: dobozold be a cuccokat, és tedd félre. Ha valami hiányzik és kell, meg tudod keresni. De amelyik dobozt ki se nyitod egy évig... nos, akkor abban olyan cuccok vannak, amik valójában nem kellenek. És azt anélkül dobd ki, hogy belenéznél, mi is volt benne pontosan. Mert ha nem hiányzott, nem is fog.
Abban nincs semmi "szülői belefolyás" hogy megmondják, nem kellene ennyi szart feleslegesen gyűjtögetned. Minden értelmes ember megmondaná ugyanazt.
Az megint más kérdés, hogy a világ legegyszerűbb dolga mindent ráfogni a betegségekre.
Érdemes a kiírt kérdésed, és az alatta olvasottak is.
A szüleid is közted magadnak kell beállítanod a határaidat. Meghízhatod bárhol. Lehet akár szélsőséges is. Soha többet nem találkozhatnak veled. Soha többet nem tehetik be a lábukat a lakásodba. Nem nyúlhatnak a tárgyaidhoz. Igazából a határokat bárhol meghúznahod, ahol neked jólesik. És jónak gondolod. Felnőtt vagy. Mondjuk én valami egészséges, és nem szélsőséges dolgot javasolnék. Pl nem engeded nekik, hogy rendezgessék a dolgaidat, nem szólhatnak bele, de továbbra is találkozhattok valahol, beszélgethettek, ilyesmi...
29/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!