Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az alázat? Azok a középkorú...

Mi az alázat? Azok a középkorúak, akik azt mondják, a fiatalokban nincs meg az alázat, hogy értik?

Figyelt kérdés

Akár munka akár átlag magánélet terén.

Nekem személy szerint az a benyomásom, hogy ez alatt ők azt értik, hogy húzd meg magad, ne szólj semmiért és hajolj meg mindenki előtt és legfőképp a beled is dolgozd ki.

Mit jelent az alázat eredetileg és mire használja az átlagember?

2021. dec. 9. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

Pár hete összevitatkoztam a kisiskolás fiammal. Nem ment neki a matek és ingerülten közölte, hogy a matek az hülyeség, annak semmi értelme, ő azt nem akarja tanulni.

Na, és akkor mondtam neki, hogy TÖBB ALÁZATOT! Nem irántam, hanem a tananyag iránt!

Ez alatt azt értettem, hogy fogadja el, hogy:

a) Nem biztos, hogy ő helyesen méri fel, hogy később mire lesz szüksége és mire nem.

b) Vannak az életben nemszeretem feladatok, amiket cirkuszolás nélkül meg kell csinálni. Ez lehet tananyag, főnöki utasítás, házimunka stb. Örülni nem kell neki, de meg kell csinálni.

Nekem ez jutott eszembe az alázatról.

2021. dec. 9. 22:31
 12/20 anonim ***** válasza:
66%

“ ahova felvették kettes matekkal ugy hogy végig magántanár kellett a ketteshez is, ott tejelni kellett leginkább”

Ilyet max az mond aki nem látott főiskolát közelről.

Érdekes, hogy az egyik családtagomat félig-meddig átrugdaltam már egy főiskolán (saját szakmámban segítettem), de nem találtam olyan főiskolát, ahol csak tejelni kellene. Sokkal inkább arra volt a szükség, hogy leüljünk és beszéljünk a témáról és tanuljunk.

2021. dec. 9. 23:20
 13/20 anonim ***** válasza:
6%
Nem ez volt a lényeg.
2021. dec. 9. 23:26
 14/20 anonim ***** válasza:
Ok.
2021. dec. 9. 23:31
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
Nem azt jelenti hogy meg kell hunyászkodni, hanem csak azt hogy tudni kell hányas a kabát. Egy 50 éves se álljon le vitázni egy másik emberrel, akárhány éves. Az 5 éves gyerekem belerúg a lábamba mert nem azonnal kapcsolom be neki a mesét. De ha bezavarom emiatt a szobájába akkor szó nélkül megy be és les engem hogy most mi van.
2021. dec. 9. 23:48
 16/20 anonymousreview60 ***** válasza:
0%
#4 leszavazók! Mi a baj a válasszal?
2021. dec. 10. 04:09
 17/20 Senior Séf ***** válasza:
68%
Az alázat nem a megfelelő szó. Sokkal jobb lenne pl a "belátás". Tudod, a fiatalságnak örök tulajdonsága a kérlelhetetlen magabiztosság. Ők az okosak, ők tudnak mindent, az idősek, az öregek őskövületek, menjenek a búsba az elavult nézeteikkel. Tudjuk ezt, hiszen mi is voltunk fiatalok, aztán láttuk ezt a csemetéinken is. Nincs is ebben semmi elvetendő, hiszen evolúciós, a fiatalok leválását elősegítő beidegződés ez. De az frusztráló, amikor hiába pofázzuk rojtosra a szánkat, hogy ne menj arra, mert az én fejem is ott tört be, ti csak mentek, aztán bekötött fejjel se látjátok be, hogy nem kellett volna. Csak húsz év múlva, amikor szeretnétek, ha a következő nemzedék nem törné be a fejét. De ez bizony így van emberi mivoltunk kezdete óta, és így lesz, amíg világ a világ.
2021. dec. 10. 17:16
 18/20 anonymousreview60 ***** válasza:
Igen. Ezt mondtam én is. Nem az alázatra gondolnak.
2021. dec. 10. 19:33
 19/20 anonim ***** válasza:
64%

Hát pedig én is azt tapasztalalom, amit a kérdező írt: legtöbbször középkorú nem túl okos emberek nyavalyognak, hogy a fiatal generáció nem olyan szolgalelkú lúzer, mint ők.

hozzáteszem így 30on túl nekem is furcsák kicsit a mai tinik, de jókat mosolygok az olyanokon, akik megállapítják h xy főiskolán csak fizetni kell :D

nyilván egy ilyen ember nem sokat tud a felsőoktatásről, és gyanítom, h nem bezsél nyelveket, de fikázni a fiatalokat, az annyira jó!!

egyébként nem kell ezt annyira komolyan venni. Mo-on vmiért az 50 felettiek meg vannak arról győződve, h az ő generációjuk a leg..leg..leg...

akkor is, ha elhízottak, nem beszélnek nyelvet, és a szűk szakterületükön kívül semmihez sem értenek. nem látom, h értelmesebb lenne egy random 50 pluszos, mint egy ma 20 éves, de hadd higgyék az idősek ezt, ha ettől jobban érzik magukat.

"ne szólj semmiért és hajolj meg mindenki előtt és legfőképp a beled is dolgozd ki."

ők ebben nőttek fel. ő arra büszkék, h kapták a pofonokat az iskolában (az azóta csúfosan megbukott magyar oktatási rendszerben), meg hogy 1 helyen dolgozták ki a belüket 30 évig.

anno nekem is volt egy alkalmi munkám, ahol egy elég beképzelt 120 kg-os 50 éves nő dirigált nekem. vígan osztotta meg a face-en a bejegyzéseket, amik lusta elcseszett ma generációról szóltak :DD

mondjuk abban igaza volt, h tényleg nem bírtam a fizikai a munkát (mondjuk nem is erőltettem meg magam annyi pénzért), így nem is volt maradásom.

azóta mérnöki területen dolgozom, felsőfokon beszélek nyelvet, sportos vagyok, ő meg még mindig ott ül 120 kg-osan, és nagyon mérges mindenkre.

hát ja, nem volt bennem alázat :D

sztem renteteg korombeliknek van hasonló története, én is tudnék még 1000 ilyet felsorolni, de inkább nem teszem.

2021. dec. 13. 07:17
 20/20 anonim ***** válasza:
38%
Én valamiért rühellem a beképzelt embereket, mindegy hány éves meg diplomás e. Ilyen lekezelően normális ember nem beszél. Még lehetsz 120 kiló te is, kedves utolsó.
2021. dec. 20. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!