A pandémia megváltoztatta a pénzhez való viszonyodat?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor milyen irányba. Inkább többet teszel félre, vagy jobban élsz a mának, és kevésbé foglalkozol a jövővel?
Én eddig nagyon spórolós voltam. Nem igazán szerettem költeni főleg nem magamra. De most a járvány alatt ezt nagyon megbántam. Most már sokkal kevesebbet gondolkodom azon hogy x dolgot megvegyek-e vagy sem. Sokkal többet számít most már az hogy a jelenben érezzem magam jól, nem majd a bizonytalan jövőben. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden hónapban felélem a rendelkezésre álló összeget, de valamivel többet költök a mostra.
Nem, előtte és most is hasonlóan bánok a pénzzel. Amire költeni kell, arra költök, és spórolok is. Ha nem spórolnék, most nem tudom, hogy fizetném ki a fogorvost.
2021. dec. 7. 21:04
12/18 anonim válasza:
Nem, az ingatlanárak alakították jóval korábban már a pénzhez való viszonyomat.
2021. dec. 7. 21:27
13/18 anonim válasza:
Eddig is nagyon spórolós voltam, de ez még inkább rávilágított arra, hogy bármikor veszélybe kerülhet az ember bevétele, amit könnyebb átvészelni nagy tartalékkal.
2021. dec. 7. 23:05
14/18 anonim válasza:
Én egy csomó mindenre nem költök már, amire 5-10 éve még igen. De nem a járvány miatt, hanem azért, mert minimalista lettem. Felesleges dolgokat, amiknek nincs igazából funkciója, vagy kényelmetlen ruhákat, egészségtelen ételeket már nem veszek.
2021. dec. 8. 02:26
15/18 anonim válasza:
Vírushelyzettől független az anyagi helyzetem.
Egyszerűen a pénz romlása, ország állapota, árak növekedése miatt érzem azt, hogy egyre lentebb csúszok, nyilván mivel ugyanaz a keresetem egyre kevesebbet ér.
2021. dec. 8. 08:48
16/18 anonim válasza:
Én eddig is baromi jól tudtam spórolni. Annyi változott, hogy mivel az árak a duplájára emelkedtek, így kevesebbet tudok spórolni. Nem veszem meg a teszkós szalámit, mert eddig sem vettem meg, vannak dolgok amikből nem adok lejjebb, ezért kevesebbet teszek félre.
2021. dec. 8. 12:15
17/18 anonim válasza:
A szolgáltatást nyújtók, vállalkozók, ilyen-olyan dropshipping, mlm satöbbi divatos marhaságokból élő műmájer pinnák jól élnek.
A többi meg csúszik le. Ez van.
2021. dec. 8. 19:19
18/18 anonim válasza:
Sok nem volt előtte se, és jelentősen kevesebb lett. Annyi jó van benne, hogy el lehet tanulgatni a semmilyen munkám közben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!