Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A pandémia megváltoztatta a...

A pandémia megváltoztatta a pénzhez való viszonyodat?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor milyen irányba. Inkább többet teszel félre, vagy jobban élsz a mának, és kevésbé foglalkozol a jövővel?

Én eddig nagyon spórolós voltam. Nem igazán szerettem költeni főleg nem magamra. De most a járvány alatt ezt nagyon megbántam. Most már sokkal kevesebbet gondolkodom azon hogy x dolgot megvegyek-e vagy sem. Sokkal többet számít most már az hogy a jelenben érezzem magam jól, nem majd a bizonytalan jövőben. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden hónapban felélem a rendelkezésre álló összeget, de valamivel többet költök a mostra.

2021. dec. 7. 18:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Többé nem tudok félretenni semmit. Tudnék, ha drasztikusan csökkenteném az életszínvonalam, de amúgy se élek nagy lábon, és a fene akar mindig májkrémes kenyeret enni.

Néhány év stagnálásnak ez még el is megy, de rossz belegondolni, hogy mi lesz, ha a tendencia marad az eddigi.

2021. dec. 7. 18:56
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

Van bennem félelem, nem vagyok oltva egyrészt nem győzött meg annyira, hogy kellene, a megtakarításomat, autómat, és házi kedvenceket féltem, egyébként ugyanúgy költök mint ezelőtt, fiatalként persze spórolok mert jöhet váratlan, és sajnos jött is a családban, így nem volt különösebb gond.

Azért nem szórok el százezreket, milliókat, és nem követem óránként a rosszlányokat, hogy egy nap alatt 30 percre kidobjak 20-30ezret, abban a tudatban hogy akármikor jöhet az omikron, és elvisz.

2021. dec. 7. 18:58
 3/18 A kérdező kommentje:
Én be vagyok kétszer oltva. ÉS most jutottam el arra a pontra, hogy egy csepp félelem sincs bennem. Persze betartom a szabályokat, de nem vagyok hajlandó félelemben élni. Ha jön jön, ha nem nem. Nem lehet állandó rettegésben élni, illetve lehet, de nem érdemes. Szerintem.
2021. dec. 7. 19:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem változtatott semmit. Mondjuk az is igaz, hogy külföldön élek, és itt nem fenyegetett az elbocsátás veszélye vagy ilyesmi.
2021. dec. 7. 19:09
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Be vagyok oltva.

Sajnos egyre rosszabb az életszínvonalam, csúszom lefelé, már nem tudok félretenni egyáltalán, de nem adok lejjebb semmiből

2021. dec. 7. 19:09
 6/18 Alain Delon ***** válasza:
91%
Nem. Előtte is megfogtam a pénzt, most is megfogom. Melóhelyem volt, onnan magamtól jöttem el, és 10 hónap munkanélküliség is belefért.
2021. dec. 7. 19:11
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Igysevót úgysevót

Komolyan mondom.

2021. dec. 7. 19:26
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

Nem. Szerencsére az én munkahelyem megmaradt, a férjem cégének meg még jót is tett a helyzet.

Ilyen megvilágosodásom, meg nem volt. Ami hiányzott tavaly, amikor sokat voltunk bezárva, az az utazásokat leszámítva nem pénzkérdés, utazni meg még mindig nem lehet jó szívvel.

2021. dec. 7. 19:31
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Az emberekhez es a szamomra elerheto oromforrasokhoz fuzodo viszonyom valtoztatta meg. Utobbi, pl hogy abban a helyben latom meg a szepseget, ahol lakom, nem utazom akkor, mikor csak tetezem a vilag bajat.

Es inkabb kevesebb barat, de aki keptelen szolidaritasra, azzal nincs baratsag reszemrol.

2021. dec. 7. 19:40
 10/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem
2021. dec. 7. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!