Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan alakul ki a testképzavar?

Hogyan alakul ki a testképzavar?

Figyelt kérdés

Akinek testképzavara van az csak tükörbe látja magát kövérnek, képen viszont nem?

És ez, hogy alakul ki, hogy a személy úgy látja magát a tükörben, hogy nagy darab? Viszont igazából sovány

Ezt beképzeli magának vagy pedig magától jön mert ez egy betegség?

Vagy ha sokat fogyózik és túlzásba viszi s egy idő után már nem látja már, hogy milyen sovány, csak, hogy kövér?

Érdekes mert ma pont azt álmodtam, hogy a tükörbe belenéztem s milyen kövér voltam…Tehát testképzavarom volt

Hogy is van akkor ez? Valaki aki ért ehhez kérlek, vagy aki túlesett már ilyenen az válaszoljon. És kérlek vegyük komolyan.

2021. dec. 5. 13:28
 1/2 anonim ***** válasza:
93%
Nekem nagyobb fogyás során alakult ki. Láttam a mérlegen, hogy egyre kevesebb a súlyom, láttam, hogy egyre kisebb nadrág kell. De egyszerűen nem "éreztem" magam kisebbnek. A tükörben nyilván ugyanazt láttam, mint bárki más, de egyszerűen nem láttam a különbséget a régi állapothoz képest. És nem csak tükörben, képeken ugyanez. Ha mutattál volna egy képet magamról, meg egy pont ugyanilyen magassággal/súllyal rendelkező másik lányról, rá simán azt mondtam volna, hogy csinos, magamra meg hogy dagadt. Valahogy nem érzem magaménak a vékony testemet, az énképem még mindig kövér. Pl. meglátok egy ruhát, és rögtön azt gondolom, hogy ez nekem nem is állna jól, mert vastag a combom. Aztán néha meg ránézek a combomra, és látom, hogy vékony, de mintha nem is én lennék. Nagyon furcsa ezt annak elmagyarázni, aki nem éli meg. A fogyáson kívül szerintem ez nálam abból is ered, hogy magammal sokkal szigorúbb vagyok mindenben (tanulásban, munkában, stb), mint másokkal. Ugyanígy a kinézet, meg az evés. Valahogy kötelezőnek érzem, hogy kevesebbet egyek a páromnál, kevesebbet bármelyik barátomnál, mert nekem "nem lehet többet". Holott lehet, és ezt minden egyes étkezésnél tudatosítanom kell magamnak, különben még tovább fogyok, és már nem szeretnék.
2021. dec. 5. 14:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát sok oka lehet, de most úgy elvagyok foglalva magammal hogy edzés is elmaradt és 10+ kiló feljött, de egyáltalán nem a kinézetemmel törődöm most, szóval így semmi. Pár pasi vagyok, annyi mellizommal h ne lógjon mindig is eléltem, a striával meg nagyunk úgyse tudok mint kezdeni. De egyébként egy kapcsolatomba se szóltak be, hogy igénytelen vagyok, viszont azt megkaptam már, hogy egy sima light mozgással többet érek el mint más edzéssel, bár ez nyilván azért van mert 20 körül jól működik az ember.
2021. dec. 5. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!