Soha nem akarok terhes lenni, egyszerűen undorodom az egész procedúrától, ez valóban ennyire furcsa/szokatlan/önző dolog?
Kb. 6-7 éves lehettem amikor ment egy dokumentumfilm a terhességről/szülésről a tv-ben és mikor vége lett, elkezdtem zokogni anyumnak hogy én ezt soha nem akarom és csak nagy nehezen tudott lenyugtatni. Ez már nagyon régen volt, de azóta nem változott semmi. Egyszerűen minden a terhességgel és a szüléssel kapcsolatban szimplán visszataszító és megalázó számomra. Természetesen ha ezt elpanaszolom bárkinek, mindig azt a választ kapom hogy fiatal vagyok még, majd úgyis meggondolom magam. A legrosszabb válasz mégis az, hogyha majd találok egy megfelelő férfit, majd neki szeretnék szülni. Ettől csak iszonyatosan cringe-elek (nem tudom magyarul ezt kifejezni), hiszen miért mennék keresztül ennyi lelki és testi szenvedésen a férjem miatt? Ez tényleg önzőség? Vagy szimplán az hogy nem szeretném a testemet roncsba vágni, mert akkor nem tudnék szinte tükörbe nézni? Arról nem is beszélve hogy nem egy olyan esetről hallottam ahol az anyuka depresszióba esik szülés után és nem érez szeretetet a gyereke iránt, számomra ennél borzasztóbb dolog nem is történhetne velem.
Ezt félretéve szeretnék gyerekeket, és gyakran gondoltam ezzel kapcsolatban az örökbefogadásra. Tudom, nem egyszerű dolog, sőt nagyon összetett és komplikált de én hiszem hogy ha elérkezik az életemnek ez a szakasza, képes leszek egy ilyen embertpróbáló dologra. Azt is többször hallottam hogy nehéz lesz úgy férjet találnom hogy nem akarok neki gyereket szülni, de őszintén ha ezért nem szeretne velem lenni akkor nem is érdemel meg.
Ez tényleg furcsa szemlélet? Hiszen egyre több olyan nőt látok/ismerek akik nem vállalnak gyereket mert megtehetik.
Nagyon fiatal lehetsz még, ha ezen stresszelsz. A gyerekvállalás, szülés mindenkinek a magánügye, saját döntése. Ha akarsz gyereket, de szülni nem szeretnél, az örökbefogadás még szóba jöhet. Ha életed szerelme ezt nem fogadja el, lehet, hogy a hormonok elöntik az agyad és bevállalod a szülést is érte, vagy elbattyogsz egy pszichológushoz, aki megpróbál segíteni. Ha egyik sem, és ő se adja be a derekát, akkor elválnak útjaitok. De hidd el, ebben a kérdésben az idő és a szerelem sokat tud változtatni minden irányba.
Egyébként én is egészséges vagyok, de nem vonz a saját gyerek, inkább örökbefogadnék. Több okom van rá, az egyik a szüléstől, szoptatástól való undor. A férjem sem ragaszkodik a saját gyerekhez, így, ha egyáltalán ránk tör a vágy egy gyerekre, akkor majd az örökbefogadás útjára lépünk. Ahány ember, annyi történet.
Ugyanigy traumatizaltak anno ezek a reszek a filmekben. Na meg dokumentumfilmbe egyszer nezetett bele baratnom orokre belem egett. Undorito ez az egesz folyamat ahogy ott kibujik a baba.
Csaszarral szultem ugyhogy ez a resze pipa :) viszont a szoptatastol nem undorodtam es sikerult is. Ha csak magatol a szulestol felsz attol meg lehet gyereked.
Ha odajutsz egyebkent es talalsz egy part nem fogja radkenyszeriteni a huvelyi szulest le se tolja egy ferfi hogy jon ki beloled. En 15 evig voltam gyerek elott a parommal es igy se gondoltam hogy neki joga lenne eldonteni mit teszek a sajat testemmel.
Én is így vagyok ezzel, mindig azt mondom, ha egy inkubátorban készülnének a babák, még átgondolnám, a szülés és terhesség számomra egy nagyon barbár, ókori módszer és várom hogy mikor lesz erre modernebb megoldás :D
Mindig azt mondták hogy fiatal vagyok még, majd meggondolom, majd ha megtalálom a megfelelő férfit, stb.
Ma már nem csak a gyerekszüléstől ódzkodom hanem úgy a gyerekvállalástól is egészben.
Mondjuk az sem segített, hogy az egész fiatalkoromat a fiatalabb testvéreim nevelésével kellett töltenem, szóval az már nem fog hiányozni hogy babázzak.
De ezen felül is, soha nem volt olyan amikor akartam volna terhes lenni, gyereket nevelni. Sem kislányként, sem tiniként, soha eszembe se jutott, és nem, nem lett "jobb" amikor idősebb lettem.
Nem kell mindenkinek szülni, és szerintem ez rendben van így.
Én is így voltam ahogy az utolsó irta. Aztán 32 évesen mégis eljött a pillanat, hogy gyermeket szerettem volna. Kár lett volna kihagyni, nem könnyű meló a gyermeknevelés, de annál több örömet okoz.
Utolsó te mennyi idős vagy most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!