Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek van olyan ember,...

Szerintetek van olyan ember, aki semmiben nem jó, nincsenek erősségei?

Figyelt kérdés
Én azt érzem, bármilyen munkába kezdek, kudarcot vallok. Még az autisták is kiemelkedőek valamiben, de én nem.

2021. nov. 26. 17:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy maximalista lennék. Szinte semmivel nem vagyok elégedett, amit, ahogyan csinálom. Szertelenül csapongónak tartanak bölcsész létemre, nincs egy kerete annak, amit mondok. Megpróbálkoztam az írással, de realizáltam, hogy túlzottan klisés vagyok, mások véleménye szerint is. Hospitáláson dolgoztam vendéglátásban, de túlzottan ügyetlen a kezem a hozzá. A gazdasági, jogi dolgokhoz semmi érzékem, matematikához szintén nincs, nem tudnék egy szöget beverni a falba.
2021. nov. 26. 18:36
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Nem vagy maximalista, csak semmivel nem vagy elégedett, amit csinálsz. Itt érzek némi ellentmondást.

Te ismered magad, lehet, hogy tényleg nem vagy jó semmiben, de még mindig nem értem, mit szeretnél. Valaki mindig jobb lesz, mint te. A tökéletességet nem lehet elérni, ahhoz nem élünk eléggé sokáig.

2021. nov. 26. 18:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyelőre szeretnék valamiben csak szimplán jó lenni, nem feltétlenül kiemelkedő.
2021. nov. 26. 18:59
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Jó, akkor keress valami tevékenységet, ami érdekel. Említetted az írást. Oké, klisés vagy, na és? Fejlődni csak gyakorlással lehet, Mozart kaliberű géniuszok századévenként egyszer, ha születnek.
2021. nov. 26. 19:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok.
2021. nov. 26. 19:26
 16/20 A kérdező kommentje:

Igen, ebben igazad van, de van amihez valóban érzék kell. Az már biztos, hogy nem születtem József Attilának, Pilinszky Jánosnak vagy Ady Endrének.

Viszont gyakorlok, írok sokat. Állítólag van képzelőerőm.

2021. nov. 26. 19:43
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

29 vagyok, nő és autista. :D És ilyesmi.

- Az autizmus miatt az emberekhez abszolút nem értek és olyan dolgokat is tanulnom kellett, ami a neurotipikusoknak magától jön.

Testileg:

- Alapból gyenge az izomerőm és az állóképességem.

Ha edzek, akkor az átlagnál jóval lassabban fejlődöm ezekben. (Néhány egészségügyi

dolog már ki volt vizsgálva emiatt, negatív minden, ami ide vonatkozik.)

- Nem jó a látásom (szemüveges vagyok), gyenge a szaglásom, nem túl jó a hallásom és az egyensúlyérzékem se (ez mondjuk fejlődött az utóbbi időben).

Agyilag:

- Rövidtávú memóriám lényegében nem is létezik

- Koncentrációs készségem rossz, valószínűleg enyhe ADHD (bár ez eléggé együtt szokott járni az autizmussal). Bár nekem ez nemcsak akkor rossz, ha elgondolkozom valamely érdeklődési körömön amikor nem kellene, hanem akkor is, ha próbálok pedig koncentrálni...

- Logikai készségem rossz (pedig pont a reál dolgok érdekelnek még szabadidőmben is).

- Lassan tanulok és magamtól semmire se jövök rá.

Általánosságban ügyetlen is vagyok.

Azt szoktam mondani, két dologban vagyok jó, ez az úszás és a főzés, ebben a sorrendben. Ezek mennek kevés gyakorlással is jól. Nagyjából az összes többi dolog ha átlagosan megy, akkor a benne levő munka az átlag kétszerese minimum.

Viszont hatalmas szorgalom és kitartás van bennem, ezt kell(ett) megtanulnom jól használni.

Valami ilyesmit kell neked is találnod magadban: szorgalom, kitartás, elhivatottság, türelem, ilyesmi vagy valamit, amiben tényleg jó vagy. Ezek segítségével felhúzhatod magad a többi dologban is.

Hajrá!

2021. nov. 26. 19:46
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
Kisebbrendűségi komplexus. Egyszerűen még nem találtad meg miben tudnál kibontakozni...
2021. nov. 26. 20:00
 19/20 anonim ***** válasza:
69%
Én is ilyen vagyok.
2021. nov. 26. 20:27
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Látom nem vagyok egyedül.
2021. nov. 27. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!