Ha valaki a szándékosan (kinézete/hangulata miatt) avittassá, "lepusztult" kinézetűvé tett tárgyakat kifejezetten kedveli (bútorok, belsőépítészeti megoldások, viseltesnek tűnő ruhák, autók, amit csak el lehet képzelni), elfogadható, v. nem tűrhető?
Pont mint a disztópikus sci-fi, v. poszt-apokaliptikus filmekben/sorozatokban és (ha valaki ismeri a következőket, azok hangulatát, akkor) néhány videójátékban látható miliő.
Így kell elképzelni amiről kérdezek. Van néhány (megkockáztatom talán inkább számos) ismerősöm, még barátok is, akik oda meg vissza vannak ezen belsőépítészeti "megoldásokért", kopottassá "csonkított" bútorokért, megtépázottnak látszó ruhákért, rat rod külsőjű autókért, és a többi ósdi külsőjű (vagy csak ósdi látszatú) tárgyért. Nem tagadom, a játékokban, filmekben nekem is átjön a hangulat, van valami furcsa mód szép a pusztulásban, és ki tudja, lehet a "szép új világ" helyett valamely romos disztópia fog több évszázad múlva megvalósulni, ez éppen benne van a pakliban, DE!
Lányok, fiúk, nők és férfiak! A mai világban (szándékosan) egy csomó holmit ilyenné tevő ismerőseim tárgyai (meg még az ilyen beállítottságú arcok kifejezetten avittá tett, neten látható temérdek sok agyszüleménye) nem túl típusidegenek (még) manapság?
A rideg, szürke, folyvást ötlettelenül csak egymást utánzó, hétköznapi (ki ne lógj a tömegből!) valóságban?
Éppenséggel divat az ilyesmi retro-kocsma név alatt, autótuningban ott a rat-style stb.
Teljesen szubjektív kérdés.
Én spec imádom a régi autókat és a retrodizájn egyes húzásait, de pl. a szándékosan szétrohasztott, szakadt autókat nem tudom szépnek látni.
A numizmatikusok közt is a mai napig harcol a két csoport, ahol az egyik szerint a földben rohadt állapotában értékes egy érme, a másik szerint fényesre takarítva.
A régi játékok gyűjtői is vitáznak ezen, szétverve vagy felújítva értékesebb.
Sok ilyet lehetne még felhozni.
Igen (utolsó kettő) és éppen eme elég erősen szubjektív dolog miatt íródott ki ez a kérdés. :)
Nyugalom, ahogy választékosan, részletekbe menően a kiírasban magam is kifejtettem, számomra is minumum szokatlan, hogy a filmekben/játékokban megszokott Fallout-MadMax feelinget egyesek valóságként élik meg.
Nincs olyan, hogy “ elfogadható, v. nem tűrhető”. Ezért teljesen értelmetlen a kérdés.
Úgy élsz, ahogy akarsz. Olyan környezetben és olyan tárgyakkal körülvéve éled az életed, ami neked megfelel.
Nekem az ilyen cuccok ugyanúgy nem tetszenek, mint a nagyanyám ízlése, meg a Hello Kitty és Csillámpóni divat sem.
De nem az én ízlésem a mérvadó, a te életedben. Ahogy senki másé sem.
Ha neked ilyen dolgok tetszenek, akkor vedd magad körül ilyenekkel és élj olyan életet, ami neked megfelel.
Csak ne ragadj le a tárgyak és külsőségek szintjén! Ne felejtsd el használni is őket, élni az életed. A tárgyak és a környezet nem célja, hanem eszköze, kiszolgálója, dekorációja az életnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!