Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Álláspontod szerint a gonosz...

Álláspontod szerint a gonosz embereket megilleti a humánus bánásmód?

Figyelt kérdés

Bűn lenne, ha az elfogott, bizonyítottan gonosz embereket például a börtönben az őrök megaláznák, kínoznák?

Bűn lenne, ha mondjuk a tárgyaláson a bíró engedné, hogy azok, akiknek sérelmet okozott, ott helyben megverjék, szemen köpjék?

Abban hiszel, hogy a gonosz embereket is megilleti a tisztelet, ezért nem szabad őket bántalmazni, nem történhetnek velük visszaélések, vagyis a gonosz embereknek is olyan jogai vannak, mint a jó embereknek?

2021. nov. 16. 09:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%

Aki bizonyítottan (!) elkövetett egy megbocsáthatatlan és visszafordíthatatlan bűnt (itt nem a lopásra vagy csempészésre gondolok), az az én szememben elveszíti a minden embernek kijáró méltóságot és tiszteletet.

Egyszerű hozzáállásom van a dologhoz: mindenki azt kapja, amit ő maga is adott. Például egy nemi erőszakolót nem kell megverni, leköpni, hanem mondjuk fogni egy jó vastag és hosszú dildót (kétlem, hogy normál ízlésű férfi hajlandó lenne maga berakni neki), és azzal jó ideig dugni hátulról. Vagy például ha egy orrvadász levágta egy állat valamilyen testrészét vagy végtagját, járjon ő is így, szabadítsuk meg egy orrtól, kartól.

2021. nov. 16. 09:22
 2/14 anonim ***** válasza:
44%
Én a szemet szemért, fogat fogért elvben hiszek. Ha valaki lop, attól vegyék el az értékeit, és akkor meg tudja milyen érzés. Ha valaki megerőszakol valakit, akkor ő is részesüljön hasonló bánásmódban. És igen, aki szándékosan embert ől, arra igen is ugyan olyan halálbüntetést szabnék ki. Állatot kínzott valaki? Kínozzák meg őt is, érezze milyen amikor tehetetlen.
2021. nov. 16. 09:25
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Ki számít gonosznak? Egy skizoid ember is gonosz?

Ki miért lesz gonosz? Ez túl összetett, hogy ez alapján ítélkezzünk. Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy túl jó dolguk van a böriben a raboknak. Fele ennyi bűnöző se lenne, ha kőkemény fizikai munkára lennének kényszerítve. Így viszont egyes "kulturákban" valósággal dicsőség a büntetett előélet -_-

2021. nov. 16. 09:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Milyen gonoszságokra gondolsz? A hasonló bánásmód elfogadhatóbb, de mondjuk ott is vannak különbségek. Más, ha valaki önvédelemből öl, és más, ha gyilkos szándékkal, más, ha milliárdos tételben sikkaszt közvagyonból, más, ha betör egy házba jól eladható értéktárgyakért, más, ha ellop egy zsömlét egy boltból, mert éhezik.
2021. nov. 16. 09:34
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Hát nem tudom, aki azt írja ezekre hogy megkínozná, savval leöntené, szoktam látni ilyen kommenteket, azt se értem. Azokkal is baj van szerintem. És egyáltalán miért kéne lesüllyedni a szintjükre, hogy kínozzuk őket, stb. Nem a középkort kéne visszahozni. Zárják be egy életre egy zárkába, elég büntetés szerintem neki az. Soha többé nem lesz szabad megbánja ő ott is a bűneit.
2021. nov. 16. 09:34
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Bár egy kicsit túlzásnak érzem néhány előttem szóló "szemet szemért elvét" (bár egyáltalán nem érthetetlen), az cseppet sem elég, hogy be vannak zárva, mint ahogy az #5-ös írta. Túl jól el vannak a börtönben, nem elég elrettentő, és sajnos sokakat ki is engednek.

Én annak örülnék, ha legalább hasznukat vennénk ezeknek az embereknek, fogjuk őket kemény munkára. Menjenek le ők a bányába, menjenek ők a földekre a szikkasztó nyári kánikulában, ne csak a börtönben poshadjanak. Még gondolkozni is lesz idejük két emelgetés között.

2021. nov. 16. 09:41
 7/14 A kérdező kommentje:

A középkor sem volt tökéletes, de tagadhatatlan, hogy ott a bűnözőkkel úgy bántak, mint egy bűnözővel. Ott nem jártak le a konditerembe, nem voltak rendesen kihízva, mint egyesek manapság. Ott voltak egy mocskos, koszos, párkányokkal teli börtönben, esetleg ki is végezték őket. A középkorban ott volt a hiba, hogy az igazságszolgáltatás olyan emberekkel is csúnyán bánt, akikkel nem kellett volna (pl. boszorkányüldözések).

Ez is hülyeség, hogy az ő szintjüre süllyednénk le. Nem lennénk az ő szintjükön. Ha egy gonosz ember orrba vág egy nőt, az az ő aljas szintje. De ha utána őt vágja orrba egy 190 cm-es nagydarab pasi, azzal nem lesz az ő szintjén, mert azt kapja, amit megérdemel.

2021. nov. 16. 09:47
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Látom jó sokan lepontozták a válaszomat, mindegy. Arra értettem, mert ezt tetted fel a kérdésben, hogy kínozni, alázni őket. Meg a fröcsögő emberekre, akik szadista módon részletezik, hogy hogyan kínozná meg őket. Nem lehet inkább a saját haragjukat le kell vezetniük valakin, és egy bűnöző épp jó erre? Nem orrba vágásról volt szó. A börtönkörülményekkel egyetértek valamilyen szinten, de nem csak gyilkosok vannak ott hanem olyanok is, akik mondjuk loptak, drogfüggők stb, akik bent vannak 5 évet, nem az lenne a cél, hogy visszaintegráljuk őket a társadalomba? Mi értelme, kínozni, meg alázni őket. Akik súlyos bűnt követnek el, zárják el őket, dolgoztassák nem tudom, de ne kerüljön többet vissza, és ennyi. Egyébként nagyon könnyen beszél valaki, a börtönkörülmények se olyanok hogy happy minden. Ha elzárnának egy életre a szabadulás esélye nélkül, valószínűleg megtörnél, hányan akarnak öngyilkosak lenni a börtönben, főleg életfogytosok, és nem engedik nekik.
2021. nov. 16. 10:33
 9/14 anonim ***** válasza:
91%
Másik pedig, hogy akik nőket, gyerekeket erőszakolnak, elég csúnyán megszopják úgyis a börtönben, alázzák őket a többi fogoly rendesen, eleve pokol lehet. Csak olvass erről beszámolót, nem mondom, hogy nem érdemlik meg. És a kínzással meg eleve nem tudod elrettenteni az embereket, aki pszichopata szadista, ölni akar, az ölni is fog, mert nem gondol a következményekre, szóval elrettentési célt sem szolgál. Erről is vannak kutatások. A saját bosszúszomjadra jó, hogy kínozzuk, alázzuk őket, másra nem.
2021. nov. 16. 10:37
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
"A középkorban ott volt a hiba, hogy az igazságszolgáltatás olyan emberekkel is csúnyán bánt, akikkel nem kellett volna" Ez ma is ugyanúgy probléma lenne, mint a középkorban.
2021. nov. 16. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!