Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csoda, hogy néha idegeimre...

Csoda, hogy néha idegeimre megy a lakótársunk? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Üdv!

Fél éve költöztünk össze párommal, régi vágyunk volt már, mert vidékről tanulunk fent városon és sokat voltunk eddig külön. Megtaláltuk a tökéletes lakást, de aki ismeri az albérlet árakat tudja, hogy két fiatalnak szinte lehetetlen finanszírozni. Így egy barátunk költözött velünk ideiglenesen össze. Eleinte minden korrekt volt, nem tűntek fel a hibák.

Kezdjük ott, hogy barátnőm és én csinálunk szinte mindent a lakásban, mi takarítunk, ügyelünk a rendre. És szerintem nem épp illendő, ha valaki ezt abszolút nem veszi figyelembe. Ledobja a cuccait, sose pakol be akár egy mosást a gépbe, mikor vendégek jöttek fel, barátnőm direkt kíváncsi volt, nem pakolt, egy hétig álltak a sörös dobozok a konyhapulton.. Leültünk ezt megbeszélni és belátja ilyenkor, majd készségesen elpakolja, de 1-2 nap és megy az egész elölről.. Mindenhova szó szerint viszi magával a telefonját, wc-re is, ami azt eredményezi, hogy nem mos kezet wc után (már többször megfigyeltük) és ezt kva kellemetlen felhozni így valakinek. Utcáról bejőve se teszi ezt meg, vírus idején. Barátnőm már minden hétvégén fertőtlenít a konyhába. Egyszer finoman megjegyeztem neki hazajőve, mire azt mondta, hogy ő már pedig mos kezet, most kérdőjelezze meg az ember? Tehát ez olyan kínos.. Akkor az állandó telefon az állandó hangos videózással jár, a nappaliban, étkezőben, de a hangos alatt úgy értem, elég hangos. Már megszoktam, hogy én inkább fülesezem, mert egész nap 2 dolgot hallgatnék párhuzamosan. Ha sorozatozni leülünk a nappaliba, szól a fülünk mellett valami más is.

Leültünk emiatt barátnőmmel, nem csodálom, hogy kezd kilenni ettől idegileg, csak az van bennünk, hogy nem akarjuk megbántani, mert jó ember amúgy, konfliktus nem szokott lenni, csak hát igen..

Mit gondoltok, ez valóban sok, vagy csak mi kapjuk túl? Ti mit tennétek?

2021. nov. 15. 20:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50 per fő?
2021. nov. 16. 13:25
 12/16 A kérdező kommentje:

Aha igen, közös költséggel, rezsivel most így ősszel ennyi. Amúgy 45 szokott.

Előző helyemen is ennyi volt hármunknak.

És amúgy a lakást figyelembe véve ez még kevés is.. Mármint ég és föld az előző helyhez képest, ez felújított, modern és nagyon igényes a környék sem rossz. Szerintem a tulajok jófejsége, mert simán lehetne ez a kecó olyan 180 is

2021. nov. 16. 13:42
 13/16 anonim ***** válasza:
69%
160 körül rezsivel kk-gel együtt már találtok elég jó lakást, az csak 30 plusz fejenként. Ha nagyon nem javul a helyzet, akkor költözzetek. De szerintem ez még nem veszett fejsze nyele, üljetek le a lakótárssal és egyezzetek meg úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
2021. nov. 16. 13:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

140-170 ezres minimálbérből nem lehet 80 ezret elkölteni csak egy szobára. :/ Vannak kezdő pszichológus ismerőseim, akik szintén csak a 3 fős albit engedhetik meg ennyi pénzből.

Én nem Pesten élek, de így is 85 ezer a lakás amit ketten bérlünk plusz a rezsi, télen kijön 120-ból.

2021. dec. 3. 21:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok tapasztalatom van e téren, sok lakótársam volt már. Amiket leírtál azok tipikusan olyan problémák amik csak akkor zavaróak csak ha összeköltözöl valakivel. Kivéve a kézmosást. De meg fogsz lepődni. Sajnos sokszor járok nyilvános WC-ben és ilyenkor sokszor lehet hallani higy a wc-ből kijőve kezet mosnak e az emberek. És sajnos 10-ből 3 legalább egyből kirohan az ajtón. További 2 csak lelögyböli a kezét vízzel szappan nélkül mert így gyorsabb és úgy rohan ki. Ez van sajnos.

Nade visszatérve a lényegéhez. Nem mindenki szeret takarítani, neki ez a normális mert otthon megcsinálták helyette. Szarul hangzik de csinálhattok beosztást. Egyik héten ő takarítják ki a konyhát, következő héten barátnőd, végül te (az higy helyetted megcsinálva a barátnőd az most nem számít). Így lesz egy rendszer. Hátha így javul a helyzet. Az el dobált sorosflakont valószínű ezek után se fogja naponta felszedni de ez ilyen ha együtt laksz valakivel.

A nappali az közös úgyhogy azt viszont nem mondhatod neki hogy ott ne hallgasson semmit. Elvégre olyan mintha tévézne. Nem kellemes tudom de neki ez a normális. Csak neked nem. Ő gondolom azt nem érti higy téged ez miért zavar.

2021. dec. 9. 15:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Azóta igyekszünk azért kompromisszumot kötni mindenbe, van hogy többször kell neki elmondani, ha valami így nagyon nem oké, de talán beletanul azért lassan. Volt egy lejtmenet, mikor pár erősebb húzása (nálunk alvó haverok, amiről nem lett előre szólva kimegyünk reggel és valaki ott alszik random a közös térben) szóval ezekre barátnőm elég erősen reagált :D de azóta ilyen sem volt, szóval okés. Mindent meg kell beszélni igazából, ha kell 86x is.

Írtátok sokan itt az albi árakat, hát igen.. Elég siralmas a helyzet. Nagyon szeretjük a mostani lakást, csodálatos, de amint végzünk sulival nem biztos, maradunk Pesten. Máshol sem sokkal könnyebb, de ez elég horror kategória.

2021. dec. 10. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!