Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csoda, hogy néha idegeimre...

Csoda, hogy néha idegeimre megy a lakótársunk? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Üdv!

Fél éve költöztünk össze párommal, régi vágyunk volt már, mert vidékről tanulunk fent városon és sokat voltunk eddig külön. Megtaláltuk a tökéletes lakást, de aki ismeri az albérlet árakat tudja, hogy két fiatalnak szinte lehetetlen finanszírozni. Így egy barátunk költözött velünk ideiglenesen össze. Eleinte minden korrekt volt, nem tűntek fel a hibák.

Kezdjük ott, hogy barátnőm és én csinálunk szinte mindent a lakásban, mi takarítunk, ügyelünk a rendre. És szerintem nem épp illendő, ha valaki ezt abszolút nem veszi figyelembe. Ledobja a cuccait, sose pakol be akár egy mosást a gépbe, mikor vendégek jöttek fel, barátnőm direkt kíváncsi volt, nem pakolt, egy hétig álltak a sörös dobozok a konyhapulton.. Leültünk ezt megbeszélni és belátja ilyenkor, majd készségesen elpakolja, de 1-2 nap és megy az egész elölről.. Mindenhova szó szerint viszi magával a telefonját, wc-re is, ami azt eredményezi, hogy nem mos kezet wc után (már többször megfigyeltük) és ezt kva kellemetlen felhozni így valakinek. Utcáról bejőve se teszi ezt meg, vírus idején. Barátnőm már minden hétvégén fertőtlenít a konyhába. Egyszer finoman megjegyeztem neki hazajőve, mire azt mondta, hogy ő már pedig mos kezet, most kérdőjelezze meg az ember? Tehát ez olyan kínos.. Akkor az állandó telefon az állandó hangos videózással jár, a nappaliban, étkezőben, de a hangos alatt úgy értem, elég hangos. Már megszoktam, hogy én inkább fülesezem, mert egész nap 2 dolgot hallgatnék párhuzamosan. Ha sorozatozni leülünk a nappaliba, szól a fülünk mellett valami más is.

Leültünk emiatt barátnőmmel, nem csodálom, hogy kezd kilenni ettől idegileg, csak az van bennünk, hogy nem akarjuk megbántani, mert jó ember amúgy, konfliktus nem szokott lenni, csak hát igen..

Mit gondoltok, ez valóban sok, vagy csak mi kapjuk túl? Ti mit tennétek?

2021. nov. 15. 20:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

A kéz nem mosás, pláne hazudozás nagyon gáz. Tárgyilagosan megmondanám neki.

A többi bosszantó, de átlagos. Max szedhettek tőle picit több pénzt takarítás címen.

2021. nov. 15. 20:58
 2/16 anonim válasza:
80%
Abszolút nem oktalan a felháborodás. Egy felnőtt embernek meg kell hogy legyen a saját magához való esze, hogy tudja, hogyan kellene viselkednie lakótársakkal. Lehet, hogy otthon hozzászokott ahhoz, hogy anyuci "kiny@lja a seggét" és minden oké, de ezt egy felnőtt embernek képesnek kell lennie megérteni azt, ha mások idegeire megy. Én mindenféle körítés nélkül elmondanám a véleményem, ha a szép szó nem hat, hátha észhez kap ha végre betörik egy kicsit a fejét. Álljatok nyugodtan a sarkatokra és ha kell keressetek új lakótársat. Számos ember keres mindig fedélt a feje fölé, még ha idegen is lenne, lehet jobban járnátok. Szóval ne féljetek és mondjátok ki a véleményeteket, ha pedig ez sem használ, jobb tőle elbúcsúzni. Attól nem kell egy barátságnak véget érnie, mert valakivel például nehéz együtt élni.. Ezért is barátság és nem élettársi kapcsolat az, ha valakivel barátok vagytok :) ha pedig ezen besértődve egy barátságot is megszakítana, akkor még egy normál emberi kapcsolat ápolására sem elég érett még az illető, nemhogy egy lakáséra, amihez ugye fizikai erőfeszítés is szükséges. :)
2021. nov. 15. 21:07
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen amikor több felnőtt ember él együtt. Ha elküldöd akkor meg nem tudod fizetni..
2021. nov. 15. 21:21
 4/16 anonim ***** válasza:
93%

Minden ilyen lakóközösségben van konfliktus, mert mindenki hozza a saját preferenciáit, hozzáállását. Ha valami zavar, rögtön mondjad. Ha nem veszi az adást, akkor megint, akár minden nap. Sokszor értelmes, normális embereknek sem esik le egyből, ha mást zavar, amit csinálnak.

Mi hárman vagyunk fiúk, és hát nem könnyű. Van aki nem szeret mosogatni, ott áll halomban a cucc a mosogatóban. Van aki jó hosszan szeret fürdeni, addig a többiek nem tudnak bemenni a fürdőszobába. Vagy bent hagyja a szőrt a lefolyóban. Vagy túl sok helyet foglal a hűtőben. Vagy egész héten rajta hagyja a szárítón a cuccait, így más nem fér el. De működik, mert normálisan lekommunikáljuk, próbálunk alkalmazkodni egymáshoz. Szerintem ég és föld a különbség a kezdetek és a jelenlegi helyzet között. Ha továbbmegyek, mindig jó szívvel fogok visszagondolni erre az időszakra.

2021. nov. 15. 21:52
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen igyekszünk lekommunikálni, barátnőm például olyan vele, mint az anyukája, de valahogy hat, ha ő szól neki úgy veszem észre. És végülis valahol jogos, mert valóban ő pakol többet, ő van sokat a konyhában és nem szeret úgy nekiállni valaminek, ha nincs rend. Lehet ő ahhoz van szokva, hogy nő csinál mindent, de nálunk ez nagyon nem így van, és barátnőméknél sem. A türelem embere ilyen téren, de néha látom azért, hogy kezd kilenni. Mikor mondom, hogy szóljon neki nyugodtan, mindig jön a kérdés, hogy "de még hányszor?" :D

Amúgy lehetne sokkal rosszabb én aláírom ezt is.. Tehát emberileg nincs gond szerencsére. Lehet sokszor kell lefutni ezeket a köröket.

2021. nov. 15. 22:07
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell mondani hogy a lakás nem övé, kötelező rendbetattani és elpakolno maga után.

A sajat szobajaban csináljon azt amit akar

2021. nov. 15. 22:19
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

"de aki ismeri az albérlet árakat tudja, hogy két fiatalnak szinte lehetetlen finanszírozni"

Ez mondjuk bullshit.

Mondom úgy, hogy ismerem az árakat.

2 ember már simán kifizet egy garzont vagy kisebb 1,5 szobás albérletet, gyakorlatilag fejenként szoba árat fizetnek csak.

2021. nov. 15. 22:36
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

7# nemtudjuk mennyit tudbak beleadni.

Szoba ara van hogy 2-en egyutt kijon a 70 ezer reszivel egyutt

2021. nov. 15. 22:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy magát a helyzetet megértem, és rohadt gáz iylen emberrel lakni.

Én is laktam hasonlóval, ráadásul a tulaj legjobb barátja volt, szóval neki volt előnye ilyen szempontból.

Az a baj, hogy az ilyen emberek egyszerű önző parasztok, akik leszarják azt akikkel élnek. Tipikusan iylen dolog a bömbölő videók, hiszen semmibe nem tartana venni egy olcsó fehallgatót és felrakni. Én nem is értem azokat akik nem használják.

HA tudtok keressetek mást a helyére, vagy keressetek másik albérletet ahol nincsenek lakótársak.

2021. nov. 15. 22:40
 10/16 A kérdező kommentje:
Háát azért kettőnknek elég húzós lenne még.. Friss diplomások vagyunk és félretenni is szeretnénk. Jelenleg hárman fizetünk mindennel együtt 50k-t.
2021. nov. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!