Beáldoznád egyetlen szeretted életét azok közül, akiket legjobban szeretsz, 10 idegenért?
Nem is mondta…
a saját válaszát írta le neked, nem egy idős vagy egy vak emberét…🙄
Az én válaszom is egyértelműen nem. Csodálkoznék, ha valaki igent mondana.
Ilyen morális dilemma csak a filmekben van, pl. Pókember. Aki végül ugye megmenti a szerelmét is, meg a buszban ülőket is.
Ha nekem kellene választanom, akkor az 1 szerettem lenne. Utána meg járhatnék pszichológushoz egész életemben, hogy feldolgozzam a 10 ember halálát, ami az én lelkemen szárad.
"Ha nekem kellene választanom, akkor az 1 szerettem lenne. Utána meg járhatnék pszichológushoz egész életemben, hogy feldolgozzam a 10 ember halálát, ami az én lelkemen szárad."
A valóságban bárhogy döntenél, járhatnál életed végéig pszichológushoz, hogy feldolgozd, akár a 10 embert, akár a szerettedet áldozod be.
Egyébként ha te dönthetnéd el, ki legyen az a 10 ember, lenne olyan, akinek a haláláért nem éreznél lelkiismeretfurdalást?
Kicsit már unalmasak ezek a kérdések. Kit áldoznál fel vagy kit mentenél meg?rokon,kutya,kisgyerek,idegen stb... gondolom 1ember irkálja ezeket a kérdéseket napok óta.
Találj már ki valami mást!
"Egyébként ha te dönthetnéd el, ki legyen az a 10 ember, lenne olyan, akinek a haláláért nem éreznél lelkiismeretfurdalást?"
Nincs olyan ember, akit személyesen ismerek és ne sajnálnám a halálát. Olyan pláne nincs, akinek a halálát kívánnám. Ha érvényes választás a 10 random tálib terrorista, akkor persze más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!