Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám elfogadni?

Hogyan tudnám elfogadni?

Figyelt kérdés
Sajnos képtelen vagyok megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a szerelembe beletartozik a külső is, szóval csak azzal együtt leszel szerelmes a másikba. Nem azért nem akarom elfogadni, mert ronda lennék (nem vagyok az, sőt), viszont mikor ebbe belegondolok, akkor elveszti a varázsát az egész és már nem is akarok szerelembe esni, mert tudom nagyon jól az okát annak, hogy ez miért történt meg. Én csak úgy akarnék szerelmes lenni, hogy nincs benne semmi felszínesség. Ötletek?

2021. nov. 13. 03:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9 Nagyon naiv gondolat. A csúnyák sokkal nagyobb esélyjel lesznek kihasználva. Egyrészt általánosságban kevesebb interakciójuk van és könnyebb őket átb*szni, másrészt akik jobban néznek ki, általában szerethetőbbek, szeretet-gazdagabbak, kevésbé kétségbeesettek. Ők azok, akiknek ott pihen a kérései közt ezer ember. Nagyon megválogatják (hiszen bőven van miből) már azt, hogy egyáltalán kivel állnak szóba.
2022. jún. 21. 20:55
 12/17 anonim ***** válasza:
Külsőre tetszhet valaki, de ha romlott a személyisége és nem tudod elfogadni ahogy viselkedik veled, dobni kell a francba még ha leghelyesebb srác vagy lány akkor is.
2022. jún. 21. 22:25
 13/17 anonim ***** válasza:
A külső az egy része az ember teljes személyiségének. Ez olyan, mintha azon problémáznánk, hogy az autózás velejárója, hogy gumiabroncsokon gurul és hát azért a gumi az gumi, rá kell bízni az életünket.
2022. jún. 22. 10:40
 14/17 anonim ***** válasza:
13 Szerintem is hülyeség ezen problémázni, de elég értelmetlen hasonlat.
2022. jún. 22. 12:04
 15/17 anonim ***** válasza:

A hasonlatom valóban nagyon sutára sikeredett, de akkor hirtelen nem jutott jobb az eszembe.

Viszont van egy kiegészíteni valóm a kérdező részére:

A kérdés kifejtésében ez áll: "Sajnos képtelen vagyok megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a szerelembe beletartozik a külső is"

No kérem! Nem a szerelembe tartozik bele a külső, hanem az emberek tulajdonságainak egy részébe. Sokfajta tulajdonságaink vannak, külső (látható) és belső (láthatatlan) egyaránt.

A szerelem egy erős vonzódás. Alapvetően férfi és nő között nemi vonzalmon alapuló erős lelki és testi vonzalom, amely főleg a szeretett személy iránti vágyakozásban, a hozzá való ragaszkodásban, az ő eszményítésében és az érte való odaadásban nyilvánul meg.mély és erős társas érzelem, amely által szorosan kötődik az ember valakihez. A szerelem fogalmát a különböző kultúrákban és társadalmi közegekben eltérő módokon határozzák meg. A romantikus szerelem az emberi tudattal rendelkező lényre – tehát a Homo sapiensre – jellemző szubjektív érzelmi állapot, mely egy másik személyhez való vonzalomban nyilvánul meg.[6] Hangsúlyozni kell, hogy az emberi tudat az a humán funkció, amely a romantikus szerelmi érzést különbözővé, magasabb rendűvé teszi az állatvilágban kialakult és a fajfenntartást szolgáló egyszerű szexuális vonzalomtól. Fiziológiai értelemben a romantikus szerelem és a szexuális vonzalom között kapcsolat van, ami nem meglepő, hiszen az állatvilágból kiemelkedő ember szerelmi érzésének evolúciós gyökerei a szexuális vonzalomig a fajfenntartásig nyúlnak vissza. De a romantikus szerelmi érzés nem egyszerűsíthető le a libidóra.

Úgyhogy ez a "szerelem része a külső" ez igencsak lesarkított és pontatlan. Az egész dolog komplexitásába valamelyest beletartozik, de csak kis százalékban.

2022. jún. 22. 15:21
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat amúgy, azóta megtörtént, amire nem számítottam: szerelmes lettem életemben először. Rájöttem, hogy ez az agyalás tényleg tök felesleges volt. Bár lehet klisés, de én hiszek abban, hogy mindenki számára van valaki a világban, aki mindenhogy passzol hozzá. Én most megtaláltam ezt az embert és már nem is érdekel, hogy mennyire van benne a külső a szerelemben, hiszen ennyire jól még senkivel nem éreztem magam. Butaság volt feltenni ezt a kérdést, de azért érdekes válaszok születtek. A negyedik válaszolónak tökéletesen igaza van.
2022. jún. 24. 02:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia! Hidd el, szívből örülök, hogy megtaláltad a párodat és sikerült helyre tenned ezt a témát magadban. 4-es voltam.
2022. jún. 24. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!