Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet kezdeni felnőttkorba...

Mit lehet kezdeni felnőttkorban a kamaszkor alatt felgyülemlett jogos, pusztító dühvel?

Figyelt kérdés

Ez az ugye, amit az angolban "resentment"-nek mondanak. Magyarul nincs rá egy szó, mert a "neheztelés" nem fedi azt, amire ezt használják, talán a "megkeseredettség" áll hozzá legközelebb, de annál ez egy hevesebb érzés.

Engem rengeteg olyan dolog ért, ami miatt ez a düh folyvást nőtt bennem, de kiadni sose tudtam/mertem, mert az még jobban rontott volna a helyzeten. Így még az önazonosságomat is elvesztettem, mert ez a kiadatlan düh gyengévé is tett. Elképesztően irritál pl. az olyan ismerősöm, akin azt látom, hogy soha az életben nem kellett semmit elfojtania, imádja magát, leállíthatatlan beszélőkéje van és mindig, minden sikerül neki az életben mert velem ellentétben úgy nőtt fel, hogy mindig, minden támogatást pont megkapott és arra nevelték, hogy imádja magát. Mindent meg tud szerezni magának, amit én nem. Én közben egyszerre haragszom a világra és magamra és senki nincs mellettem, akit ez érdekelne.

2021. nov. 8. 23:57
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Ez a te próbatételed. A másik ember is kap sajátot, ne aggódj. Nem biztos, hogy tanúja leszel.

Pszichoterápia, mentálhigiénés szakember... akárki, aki tud segíteni a feldolgozásban.

Neked kell őt megkeresned, és megnyílni neki.

2021. nov. 9. 00:13
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Kertészkedj. De kajak, nem viccelek.
2021. nov. 9. 00:44
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Szakember nélkül semmit, és vele is hosszú időbe fog telni. Állandó terápiára van szükséged.
2021. nov. 9. 00:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy jó ezeket elfojtani. Miért félsz kiengedni? Nem kell másokat bántani hozzá, elmehetsz sétálni, ordibálj ha kellj, rúgd szét a fatörzseket, vagy valami. Azért irritál minden, mert nem engeded magadnak levezetni a feszültséget. Ki kell engedni, utána pedig valami pozitív elfoglaltságot keresni.
2021. nov. 9. 01:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Menj el konditerembe vagy kűzdősportra. Akiket ismerek általában nagyon jámbor emberek, szét tudnának szakítani puszta kézzel, ranézésre 10év börtön, közben a 6éves unokahugommal úgy eljátszanak mint egy ovis.

Így vezetjük le azt amit nem akarunk magunkal cipelni

2021. nov. 9. 06:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Ilyen nekem is van, és nem tudok vele mit kezdeni, azon kívűl, hogy elfogadom hogy ez van.

Szakemberhez elmehetsz, egy próbát mindenképp megér.

(Én is voltam csak nekem nem segített.)

2021. nov. 9. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Elfoglaltsággal, hogy ne a fejedben zümmögő gondolatok irányítsanak, tartsanak rabságban.

Valaki írta itt a kettészkedést, más a sportot, bármi legyen is élvezettel végezd, persze ne olyat válassz ami más kárára van, azzal magadnak is csak ártasz.

2021. nov. 9. 10:43
 8/8 A kérdező kommentje:
De az elfoglaltság se tereli el hosszú távon arról a gondolataim, hogy elrontottam egy csomó mindent. Rossz az önképem, nem tudok olyan felszabadult, emberszerető, optimista lenni, amilyen lenni szeretnék.
2021. nov. 10. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!