Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az életnek van értelme?...

Az életnek van értelme? Szegény vagyok és úgy érzem nincs

Figyelt kérdés

2021. nov. 8. 20:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
"Pénzért nem lehet életet vásárolni" -- Bob Marley
2021. nov. 8. 21:54
 12/27 A kérdező kommentje:
Az életed pénz nélkül meg elenyésző! "by me"
2021. nov. 8. 21:56
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent nálad hogy pénz nélkül? Télen fáztok a lakásba mert nincs pénz fűteni? Vagy ritkán kerül meleg étel az asztalra? stb...
2021. nov. 8. 22:01
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem "hanem nem tudok rendesen élni" Azt jelenti

Igen elég ritka az élet meg a normális lakás nálunk

2021. nov. 8. 22:44
 15/27 anonim ***** válasza:
67%

Jajj már megint egy ilyen füves-wannabe-gengszter szutyok idézet...

Mintha ez neki fogalmazódott volna meg az eszében egyébként is először...

2021. nov. 9. 00:47
 16/27 anonim ***** válasza:
82%

Én is azon gondolkozok,hogy kitörök a pénztelenségből,viszont nem fog érdekelni utána más véleménye.

Amíg élek,addig jól akarok élni.

Tehát bármit megteszek érte,hogy pár darab papírral és csomó utazással több legyen a kezemben.

Szerintem neked sem ártana lehetőségeket keresned ezerrel.

2021. nov. 9. 00:49
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nem "hanem nem tudok rendesen élni" Azt jelenti"

De ez mit jelent konkrétan?

Mert továbbra sem derül ki. Tehát akkor normális étkezésed megoldott, nem éhezel, tudsz fűteni, nem vacogsz télen a lakásba, de akkor konkrét fejtsd ki kérlek hogy mi az a körülmény ami miatt "nem tudsz rendesen élni".

2021. nov. 9. 07:13
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Van az a bizonyos Maslow piramis(nézz utána ha érdekel), hogy mikből is tevődik össze a létezésednek az értelme. Az anyagi biztonság csak 1 dolog a sok közül, és szerintem nem is a legfontosabb. Rengeteg ember él a világban szegényen, mégis boldogan.

Van az a mondás ugye, hogy a pénz nem boldogít. Ez nyilván így van, önmagában nem, de azért boldogabbá tesz. Tehát ha egyébként minden rendben van az életedben, a pénz jó dolog, mert ad egy biztonságérzetet.

A fiam öngyilkos lett...

Anyagi és érzelmi téren mindent megkapott tőlünk, amire lehetőségünk volt, de magában olyan démonokkal küzdött, ami végül legyőzte őt. Ahogy ő fogalmazott egy utólag talált szösszenetében, ál-áloméletet élt. Számomra ez azt jelenti, hogy minden "normálisan" működő ember boldog lett volna az ő helyében, de ő valamiért nem tudott. Felénk azt mutatta minden rendben van, belül pedig küzdött...és sajnos feladta.

A szegénységből (akarattal) ki lehet törni, csak ne add át magad az önsajnálatnak.

2021. nov. 14. 04:54
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénzed, kellemesebben is el tud telni az élet, ha nincs akkor az élet kellemetlenebb. Értelme egyik esetben sincs több, mint a másikban.
2021. nov. 14. 08:05
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem a pénz csak addig érdekes, amíg kényelmesebb egy Mercedesben sírni, mint egy biciklin. Hidd el, ha biciklin sírsz, a Mercedesben is fogsz (én kipróbáltam, igaz Škodám van)
2021. nov. 14. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!