Mi a legszokatlanabb dolog amitől féltek/féltetek?
Mi volt a kiváltó oka a félelemnek? Ha közönséges félelmeitek vannak, pl. egértől, rovaroktól stb. azt is nyugodtan leírhatjátok, de elsősorban szokatlan félelmekre lennék kíváncsi.
Én pl. a bojlerektől féltem egészen 9-10 éves koromig. A sajátunktól nem, de másétól igen. Ha valahol vendégségben voltunk és vécéznem kellett, a vécé pedig egyben volt a fürdőszobával, képes voltam órákig is visszatartani, csak hogy ne kelljen bemennem. :D Kicsi koromban ha nagymamám vigyázott rám, mindig az udvarra jártam pislantani, szintén a bojlertől való félelem miatt. Az okára máig nem sikerült rájönnöm, nem emlékszek rá hogy bármilyen bojlerrel kapcsolatos trauma ért volna, de ahogyan jött, úgy el is tűnt kb. 10 éves koromra.
Kiskoromban féltem a részeg emberektől, mert apám alkoholista volt és agresszívvá vált az italtól. Ez alapján pedig félelemnel védekeztem az ilyen állapotú emberektől.
Manapság már én is szoktam részeg lenni, de tudom a mértéket és nem rendszerességgel teszem.
21/L
Folyadékok amiken nem látok át.
Manapság főleg csak tavaktól/folyóktól ráz a hideg, de kiskoromban még a nagyobb edény levesek sem voltak szimpatikusak, hiszen ki tudja, mi úszik az alján.
(bár ez valszeg azért is volt, mert nagyanyám egyszer mesélte, hogy kint bográcsoztak, és beleugrott a gulyásba a béka, amit csak akkor vettek észre, amikor már kimerték a gulyás felét.😅)
Kiskoromban, talán, mert otthon nem tartályosat szoktam meg, a wc tartalyba es -ból zúduló víztől. A hangtól, féltem, hogy kitör.
De szerintem sok eleg bena is volt, es hangos ahhiz képest is.
Alsos koromban az iskola illemhelyisegei is ijesztőek votak. Csak sotet lyukak voltak, ablak nélkül...hulye helyre lettek építve.
A hangyaktól is, mert egyszer egy belemaszott a fejemen az egyik nyílásba....
Most a csattanástól.
Pl elborul valami, aminek háttal vagyok.
Az üres utcáktól. A mai napig is rossz érzés, ha nem látok magam körül járókelőket, pedig már jócskán felnőtt vagyok.
A kiváltó okot csak tippelni tudom. Szerintem túl korán, érzelmileg éretlen gyerekként láttam olyan filmeket, amikben egyedül a főhős maradt életben, és ha nem látszott a képben senki rajta kívül, akkor lehetett tudni, hogy mindenki más halott. (Jóval idősebb bátyám van, sok dolgot korábban láttam/hallottam, mint szerettem volna.)
A sötétben világító piros pontoktól.
Pl. régi telefonomat este ha töltőre tettem, egy piros pont világított rajta, míg fel nem töltődött. Ilyenkor mindig letakartam egy papírral vagy zsepivel, csak hogy ne lássam. De nyáron a léghűtőn is van egy ilyen piros pont, azt is utálom nézni.
Ez kb. ovis koromig vezethető vissza, apukám régen sokat nézte a Rejtélyes Igazságokat, amiben volt egy olyan rész, ahol egy piros szempár világított a család konyhájában, amit csak a sötétben lehetett látni.
Ugyanígy egy másik Rejtélyes Igazságok rész miatt kicsiként féltem a wc-ben lévő kiskukától, mert féltem, hogy magától elkezd majd mozogni.
Illetve a mai napig nem szeretek este/éjszaka kimenni a kazánházunkba. Onnan nyílik létra a padlásra is, régi kopott ajtaja van, és tisztára horrorfilmes hatást kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!