Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem érzek empátiát?

Miért nem érzek empátiát?

Figyelt kérdés

Egyszerűen gyűlölöm a maszkot, nem fogom hordani, és le tudom ejteni, hányan halnak meg. Értem a hatékonyságát, tudom, hogy működik, csak egyszerűen ezt a minimális kényelmetlenséget nem vagyok hajlandó elviselni, nem tudok magamra empátiát erőltetni. Ezen tud segíteni valaki?

23/L

2021. nov. 3. 07:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
5%

Most azért nem vagy empatikus mert nem akarod hordani azt amit előírják?

Vagy mert képtelen vagy együtt érezni másokkal.

Én nem latok összefüggést a maszk és az empátia közt.

Ha pl meghal egy ismerős rokona együtt osztozunk a gyászában.

A maszk meg előírás, ami elvileg lassítja a járvány terjedését. 3 év alatt csak tudjuk már hogy ez mennyire hatékonyan véd bármitől.

2021. nov. 3. 11:14
 22/27 anonim ***** válasza:
13%
Mit lassit? Egy rongy darab vagy papir amit legtobben a retkes zsebukbe tesznek...
2021. nov. 3. 11:21
 23/27 anonim ***** válasza:
83%

Elég igénytelenek. Sajnos a maszk tárolását nem igazán lehetne életszerű ellenőrizgetni.

2021. nov. 3. 11:32
 24/27 A kérdező kommentje:

Igazából tényleg értem hogy hasznos csak leszarom ki hal meg :/ egyszerűen nem érdekel sajnos, így ez nekem kb csak kényelmetlenség

Önző vagyok ezek szerint?

2021. nov. 3. 11:34
 25/27 anonim ***** válasza:
74%

Az van amit 22 mond, keleten azért hordanak és hordták bőven a járvány előtt hogy a megfázott, beteg emberek ne tuszentsék képen a meg egészséges társaikat. Egy egészséges tünetmentes embernek nem kimondottan egészséges főleg hogy nem vagy ritkán tisztítja és a mocskos zsebében tárolja.

A leszrom hogy ki hal meg az valóban kevés empátiára utal, de a rokonokkal S a barátokkal is így reagálsz ha ne adj Isten bekövetkezik? Mert erősen kétlem...

Ha azért zavar mert értelmetlennek érzed azt megértem, de a törvény írja elő így egymagad nem sokat tehetsz ellene. De az empátiával együttérzéssel összemosni fszság.

Ha valaki meghal az ismerőseim közül gyertyát gyújtok, S kifejezem részvétem, a maszkot meg azért hordom, mert előírják, hiába érzem feleslegesnek. 2020 óta hordjuk lassan 2 éve. Kevesebb volt a megbetegedés? Nem tudom mert a kezdetektől kötelező.

A vértől és a nyáltól véd az fix. (Csepp fertőzés) cserébe a szennyeződéstől és a befülledéstől kiütéses leszel mint egy tini.

Az oltás azért volt nyár elején, hogy ne kelljen tovább hordani. Legalábbis nekem de beszptuk.

2021. nov. 3. 12:28
 26/27 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező, nyugi, majd az élet lekever neked is egy sallert és akkor jobb szíved lesz, ha magadtól nem megy.
2021. nov. 4. 11:40
 27/27 anonim ***** válasza:
70%

Én egyetértek veled, tavaly márciustól mondom azt, hogy szarok rá, ki mennyit szenved, szarok arra is, ki hogy döglődik covdiban.

Viszont egy olyan helyen dolgozom, ahol tavaly pl. kötelezővé tette a kormány a maszkot a betérőknek, és az állásommal játszottam volna, ha maszk nélküli emberrel foglalkozok. Na velük szemben én is ennyi empátiát tanúsítottam, megmondtam nekik, hogy szarok rá, mit akarnak, ha nincs maszk, akkor nem állok szóba belük, takarodjanak kifele. Fenyegettek csontom eltörésével, meg mindenféle szarsággal, ENSZ-papírokat mutattak, hogy ehhez nincs jogom, mindre csak annyit tudtam mondani, hogy leszarom, nicns maszk, nincs szolgáltatás.

Mindig én nyertem. Mindig felvették.

2021. nov. 5. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!