Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzek csakis állatok...

Miért érzek csakis állatok iránt empátiát?

Figyelt kérdés

Régebben úgy hiszem, hogy valóban tápláltam egyfajta természetes szimpátiát más emberek felé is, de az utóbbi években ez megváltozni látszott, és egyre közönyösebb, és közönyösebb lettem a sorsuk iránt.

Nem érzek semmit, amikor egy hozzám közel álló frusztrált, vagy szenved. Nem érzek semmit a világ több pontján jelenleg is zajló igazságtalanságok miatt sem. Félreértés ne essék, semmi örömömet nem lelem ezekben a dolgokban, egyszerűen csak nem érdekel.

Ezzel ellentétben viszont ha egy állatot szenvedni látok, a szívem szakad meg, rettenetesen meg tud hatni...

2020. jún. 3. 13:07
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Én is ilyen vagyok, persze bánt Afrika, meg a többi dolog, de simán elbőgöm magam egy kismadár miatt is (férfiként). Ők sosem tehetnek semmiről, semelyik állat nem érdekel semmilyen fájdalmat. Lehet enyhén pszichopata vagy, de én már most bírlak.

F/28

2020. jún. 3. 13:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
*érdemel
2020. jún. 3. 13:19
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Ja és külön pirospont, mert a csakist egybeírtad. Ha férfi vagy, akkor is.
2020. jún. 3. 13:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én nem igen tudok azonosulni az antiszociális sz.zavarral, mert nem nekem nem célom mást bántani, félrevezetni, nem "bontom a rendet", meg semmi ehhez hasonló :/ de őszintén szólva, igazából már fogalmam sincs, lehet van ennek egyfajta skálája, amin mozogni lehet... meg nem is szeretném hozzáadni a repertoáromhoz, ha már olyan igazán erős, negatív, konnotatív jelentése van az egész dolognak.
2020. jún. 3. 13:36
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Én is így vagyok.

Egy állat nem érti, mi történik vele, míg egy ember meg tudja érteni.

2020. jún. 3. 13:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

én is régebben így voltam, manapság rájöttem vannak jó emberek. persze sajnos csak kevés és alapból bizalmatlan vagyok velük.

egy állatban meg igazából nem tudsz csalódni valószínű emiatt van.

szerintem kicsit szigorú vagy magadhoz és van olyan ember aki érdekel.

2020. jún. 3. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok.

Lehet köze van ahhoz, hogy a családom is totál közömbösen állt a kamaszkori problémáimhoz, pedig nagyon rossz volt, mert kiközösítettek és bántottak. Magamra voltam hagyva, elhanyagolva és senkiben nem bízhattam - mert az az 1-2 barátom is kétszínű alak volt az osztályban és amit mondtam nekik, visszamondták mindenkinek...

"Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat. (Az állatokat.)"

2020. jún. 3. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
az emberek büdös férgek, nem érdemlik meg a sajnálatot vagy az együttérzést (tisztelet a kivételnek, mert hálisten még vannak jólelkű emberek) ráadásul teljesen tönkre vágjuk a bolygónkat, elpusztítunk mindent, olyanok vagyunk, mint egy rákos daganat
2020. jún. 3. 18:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos sokat csalódtál az emberekben.
2020. jún. 3. 19:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Ambivalensek az érzéseim; örülök, hogy nem én vagyok az egyedüli mizantróp, de nem boldogság azt tudni, hogy másoknak is folyamatosan csalódniuk kellett másokban ://

Szeretetet éreztek családtagjaitok iránt?

2020. jún. 4. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!