Tényleg ennyire jól áll minden ember anyagilag, hogy még a halottak napja is a 4 napos pitsa áztatásról szól még a halottak napi hosszú hétvégén is?
Hű, nagyon utálatos jellem lehetsz.
Amíg nem zavarnak meg téged, nem édesmindegy, hogy ki mivel tölti a szabadidejét? Semmivel sem rosszabb jellemek nálad, legalábbis nem ők szidnak téged teljesen érdemtelenül.
Igaz, nem Magyarországon élek, de én például ma éjszaka repülök Franciaországba egy barátnőmhöz. Gyere, utálj engem is. A legtöbb ismerősöm kihasználja a szabadidejét és szórakozik a maga módján. Temetőbe menni bármikor lehet.
Tőlem mindenki odamegy ahova akar, de nevetséges hogy sír itt mindenki hogy milyen szarul megy mindenkinek, 500-as benzin meg kormányváltás miegymás, de azért mégis mindenkinek van miből verni a tamtamot 😀
Írom mindezt úgy, hogy nem vagyok fideszes.
Miért zavar téged? :D
Én utálom a wellnesst, de mi se fogunk temetőbe menni, oda inkább a szeretteim születés- és névnapján megyek, nem akkor amikor "szokás". Ez van.
Amúgy simán lehet, hogy sokaknak nem is halt még meg közeli hozzátartozójuk, én is 25 voltam mikor először meghalt valakim. Addig bocsi, de engem se hatott meg vadidegenek sírja.
Remélem tudod, hogy ez nem csak magyar szokás. Sőt, a külföldi barátaimnál sokkal alapvetőbb dolog, hogy egy cseppet hedonisták, vagyis az utazás, az élményszerzés és mi egy más sokkal inkább beléjük van kódolva, ami számomra egy erős azonosulási pont volt.
Irónikusnak tartom egyébként, hogy ennyire lenézed a magyarokat, holott te kívánsz mindenkinek rosszat. Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, ugye bár... Nézz tükörbe, kérdező, hogy ki is a rossz jellem.
(#2)
Mi közöd ahhoz, hogy ki , mit csinál egy kijelölt ünnepnapon?
Lehet, aki pitsaáztetással tölti ezeket a napokat, az sokkal többször elmegy a szerettei sírjához akkor is, amikor nem a "kötelező" temető járás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!